Το εξαιρετικό μυθιστόρημα της Φωτεινής Τσαλίκογλου «Έρως Φαρμακοποιός» είναι στο ΘΕΜΑ

Ύμνος στη σαρωτική δύναμη του έρωτα, δηλαδή στη δύναμη της ζωής, που σπρώχνει μια γυναίκα να υπερβεί κάθε όριο και να υπερνικήσει κάθε εμπόδιο. Πιθανό ή και απίθανο.

Όταν η συγγραφέας είναι καθηγήτρια ψυχολογίας, τότε το μυθιστόρημά της, αν μη τι άλλο, προδιαθέτει για συναρπαστικές διαδρομές, κυρίως στον εσωτερικό κόσμο των χαρακτήρων που πλάθει. Βέβαια, το «Έρως Φαρμακοποιός» είναι ένα συγκλονιστικό βιβλίο ούτως ή άλλως, ασχέτως της παράλληλης ιδιότητας της συγγραφέως. Η χαρισματική Φωτεινή Τσαλίκογλου καταθέτει ένα υπέροχο και ολοκληρωμένο λογοτεχνικό έργο, όχι μια ψυχολογική πραγματεία καμουφλαρισμένη σε μυθιστόρημα.

Η κεντρική ηρωίδα του βιβλίου είναι η Ελένη, μια γυναίκα που χρησιμοποιεί σαν σανίδα σωτηρίας τον πόθο της για τον άντρα που ερωτεύτηκε. Προσπαθεί να διαφύγει από έναν κόσμο θανάσιμα νοσηρό -το σπίτι και τους γονείς της. Η Ελένη αντιστέκεται με νύχια και με δόντια ώστε να μην αφεθεί στη δίνη που μόνο στην απώλεια θα μπορούσε να την οδηγήσει. Όπως λέει η Τσαλίκογλου «Ο 'Έρωτας Φαρμακοποιός' είναι και μια κυριολεξία: Η Ελένη ερωτεύεται παράφορα τον Δημήτριο, τον φαρμακοποιό της γειτονιάς της. Το φάρμακο είναι δηλητήριο μαζί και γιατρειά. Ανέκαθεν αυτό που προτάσσεται ως γιατρειά ενδέχεται να είναι και αυτό που μας οδηγεί στο θάνατο. Όμως, το μέλλον ανήκει στην έκπληξη». Και αυτή η έκπληξη έρχεται με μια τεράστια, μεγαλειώδη ανατροπή, μέσα στις σελίδες του «Έρωτα Φαρμακοποιού».

Μη χάσετε αυτή την Κυριακή μαζί με το Πρώτο ΘΕΜΑ το σπουδαίο μυθιστόρημα της Φωτεινής Τσαλίκογλου «Έρως Φαρμακοποιός».

Το εξαιρετικό μυθιστόρημα της Φωτεινής Τσαλίκογλου «Έρως Φαρμακοποιός» είναι στο ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης