Αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ το best seller της Ζοέλ Λοπινό «Η αγριλιά»

Το δράμα της μετανάστευσης μέσα από τα μάτια μιας 16χρονης από τα Σφακιά. Πριν προλάβει να μεγαλώσει, ένα κορίτσι γίνεται μητέρα μέσα στις απάνθρωπες συνθήκες της ξενιτιάς στη Γαλλία. Μία αληθινή ιστορία.

Η Γαλλιδο-Ελληνίδα Ζοέλ Λοπινό, μια εξαιρετικά ταλαντούχα συγγραφέας, με την «Αγριλιά» καταθέτει το πιο τολμηρό της μυθιστόρημα. Το σκηνικό είναι το μεταναστευτικό ρεύμα από την Ελλάδα, όχι όμως προς την Αμερική, αλλά προς την Ευρώπη.

Αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ το best seller της Ζοέλ Λοπινό «Η αγριλιά»


Οι περιγραφές συγκλονίζουν με τον ωμό ρεαλισμό του, καθώς η πένα της Λοπινό αποτυπώνει τις άθλιες συνθήκες που θα αντιμετώπιζαν στη Γαλλία όσοι Έλληνες εγκατέλειπαν την πατρίδα αναζητώντας μια καλύτερη τύχη. Το δράμα της ξενιτιάς προσωποποιείται στη μορφή μιας ατρόμητης 16χρονης Σφακιανής, της Καλλιόπης. Η οποία «βρέθηκε πάνω στο σιχαμερό αυτό σαπιοκάραβο, κι από κείνη την ώρα η σκιά της αγωνίας πλανιόταν πάνω απ’ τις ελπίδες της και τις μαύριζε. Οι συνθήκες του ταξιδιού ήταν απάνθρωπες. Οι μυρωδιές συναγωνίζονταν η μια την άλλη, γίνονταν όλο και πιο ανυπόφορες, πιο αηδιαστικές» όπως γράφει η Ζοέλ Λοπινό.

Κι όμως, μέσα σε αυτό το βρομερό αμπάρι με τις στιβαγμένες ψυχές, γεννιέται ο έρωτας: «Η Καλλιόπη, τρομοκρατημένη, προσπαθούσε να ησυχάσει το μωρό της σιγοτραγουδώντας του με τρεμουλιαστή φωνή, αλλά μόνο το μητρικό της στήθος, πλούσιο σε γάλα, κατόρθωνε να το ηρεμήσει. Το ολόλευκο αυτό στήθος, κάθε φορά που το μισοαπογύμνωνε για να θηλάσει, αναστάτωνε τρελά τον Μανώλη. Καμιά φορά, μες στην τρομάρα της, η Καλλιόπη τού έσφιγγε το χέρι και τότε έρχονταν μέσα του τα πάνω κάτω, του κοβόταν η ανάσα».

Μη χάσετε αυτή την Κυριακή μαζί με το Πρώτο ΘΕΜΑ το σπουδαίο μυθιστόρημα της Ζοέλ Λοπινό «Η Αγριλιά».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Winslow_02

Μόλις κυκλοφόρησε το πιο σημαντικό σύγχρονο αστυνομικό μυθιστόρημα - Έργο της πένας του σπουδαίου Don Winslow παρουσιάζει γλαφυρά κα με τρομακτικό ρεαλισμό τον σκοτεινό και ενίοτε βρόμικο κόσμο της αστυνομίας - Το βιβλίο έχει χαρακτηριστεί σαν «Game of Thrones αλλά με αστυνομικούς»

4
vivlio-pic-tessera

Το βιβλίο, που υπογράφουν οι ιδρυτές της πρώτης σχολής φλερτ στην Ελλάδα «Men of Style» χαρτογραφεί τις συνθήκες που καθιστούν τον άνδρα επιτυχημένο στη διαδικασία προσέγγισης του αντίθετου φύλου. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Έσοπτρον»

8