«Το κυνήγι των φαντασμάτων»: Ο Κόνολι ξαναχτυπά...

«Το κυνήγι των φαντασμάτων»: Ο Κόνολι ξαναχτυπά...

Νέο βιβλίο του δημοφιλούς συγγραφέα, που τον Ιούλιο θα βρίσκεται στην Αθήνα

conoly
Ο Τζον Κόνολι δύσκολα θα σε απογοητεύσει αν ψάχνεις να διαβάσεις ένα καλό θρίλερ. Το ίδιο υπόσχεται και με το νέο του βιβλίο «Το κυνήγι των φαντασμάτων», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Bell
.

Ο Κόνολι είναι σήμερα ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας στον κόσμο, με δεκάδες νούμερο 1 bestsellers στο ενεργητικό του και διάσημος για το μοναδικό του στυλ, που συνδυάζει το νουάρ με το μεταφυσικό στοιχείο. Η ποιητική γραφή, το μαύρο χιούμορ, η αγωνία και οι ανατροπές είναι μερικά μονό από τα χαρακτηριστικά που κατατάσσουν τον πολυβραβευμένο Κόνολι στην κορυφή και αποτελούν στοιχεία και της ολοκαίνουργιας, 15ης περιπέτειας του Τσάρλι Πάρκερ, Το Κυνήγι των Φαντασμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δημοφιλής συγγραφέας
θα βρεθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα στις 4 Ιουλίου
Κλείσιμο
, σε συνδιοργάνωση της Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του Δήμου Αθηναίων, της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση και των Εκδόσεών BELL, και με τη στήριξη της Πρεσβείας της Ιρλανδίας, όπου θα συνομιλήσει (στις 19:00, στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης) με τον Ηλία Μαγκλίνη, συγγραφέα και αρχισυντάκτη της εφημερίδας Η Καθημερινή, στην εκδήλωση με τίτλο: «Πώς γεννήθηκε η σειρά του Τσάρλι Πάρκερ: Το υπερφυσικό, το έγκλημα, οι πολιτικές προεκτάσεις».

Τέλος, για τους αναγνώστες εκείνους που θέλουν να ξεκινήσουν να διαβάζουν τη σειρά του Τσάρλι Πάρκερ από την αρχή, αξίζει να σημειώσουμε ότι τα δύο πρώτα μυθιστορήματα (
Κάθε Νεκρό Πράγμα
και Το Δέντρο του Θανάτου) κυκλοφορούν ήδη σε νέα έκδοση, ενώ μέσα στους επόμενους μήνες θα επανακυκλοφορήσουν και τα υπόλοιπα εξαντλημένα βιβλία.

Η υπόθεση

Ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ, ο Τζέικομπ Έκλουντ, εξαφανίζεται, και ο Τσάρλι Πάρκερ αναλαμβάνει να τον εντοπίσει. Ο εργοδότης του Πάρκερ, ο Έντγκαρ Ρος, πράκτορας του FBI, έχει τους δικούς του λόγους να θέλει να τον βρει.

Ο Έκλουντ δεν είναι ένας συνηθισμένος ερευνητής. Εξετάζει με εμμονή μια σειρά από δολοφονίες και εξαφανίσεις, καθεμία από τις οποίες συνδέεται με αναφορές για εμφανίσεις φαντασμάτων. Τώρα ο Πάρκερ θα παρασυρθεί στον κόσμο του Έκλουντ, σ’ έναν κόσμο όπου η αποκρουστική Μητέρα κυβερνά μια εγκληματική αυτοκρατορία που καταρρέει, όπου άνθρωποι κάνουν συμφωνίες με αγγέλους και όπου αθώοι και ένοχοι μαζί γίνονται θηρευτές και θηράματα σ’ ένα κυνήγι φαντασμάτων…

Ο συγγραφέας
Ο Τζον Κόνολι γεννήθηκε στο Δουβλίνο το 1968, σπούδασε αγγλική φιλολογία και δημοσιογραφία και εργάστηκε για πέντε χρόνια στους Irish Times, όπου αρθρογραφεί τακτικά μέχρι σήμερα.

Σε ηλικία είκοσι εννέα ετών, υπέβαλε προς έκδοση το πρώτο του μυθιστόρημα, Κάθε Νεκρό Πράγμα. Το βιβλίο κυκλοφόρησε το 1999. Σε χρόνο ρεκόρ, μπήκε σε όλες τις λίστες των μπεστ σέλερ και στη συνέχεια απέσπασε το αμερικανικό Βραβείο Σέιμους καλύτερου αστυνομικού μυθιστορήματος, το οποίο για πρώτη φορά απονεμόταν σε μη-Αμερικανό συγγραφέα.

Ο Κόνολι συνέχισε την εντυπωσιακή πορεία του με τα έργα Το Δέντρο του Θανάτου, Φονικό Είδος, Στο Λευκό Δρόμο, Οι Κακοί, Ο Μαύρος Άγγελος, Το Βιβλίο των Χαμένων Πραγμάτων, Οι Κούφιοι Άνθρωποι, Οι Θεριστές και Οι Εραστές. Όλα έγιναν μπεστ σέλερ των Sunday Times, των Irish Times και των New York Times, εκδόθηκαν σε δεκαεννέα γλώσσες και τον καθιέρωσαν οριστικά ως έναν από τους καλύτερους νέους συγγραφείς θρίλερ.

Τον αποκαλούν συχνά ο «Δουβλινέζος που γράφει σαν Αμερικανός», επειδή τοποθετεί τη δράση των μυθιστορημάτων του στις ΗΠΑ με απίστευτη άνεση και αυθεντικότητα. Ιδιοφυής σκηνοθέτης της φρίκης αλλά και εξαιρετικός τεχνίτης της γραφής, ξεχωρίζει απ’ όλους τους ομότεχνούς του για το μοναδικό του στυλ, που συνδυάζει το νουάρ με το μεταφυσικό στοιχείο και την αγωνιώδη πλοκή της περιπέτειας με την κατάδυση στα σκοτεινά βάθη της ανθρώπινης ψυχής.

conoly
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης