Η σκλάβα: Η συγκλονιστική εξομολόγηση μιας γυναίκας που έγινε μύθος

Η σκλάβα: Η συγκλονιστική εξομολόγηση μιας γυναίκας που έγινε μύθος

Στο νέο βιβλίο της Γιώτας Γουβέλη, μια θρυλική ιστορία πάθους και φονικού μας ταξιδεύει στον καιρό του Ρήγα Βελεστινλή

sklava_book

Sponsored Content

Στη Θεσσαλία υπάρχει ένας θρύλος που περνάει από γενιά σε γενιά. Μιλά για μια γυναίκα που τα χρόνια πριν την επανάσταση του 1821 η ομορφιά της έσπειρε τη διχόνοια ανάμεσα σε δυο αγαπημένα αδέλφια. Ο μύθος έχει υφανθεί με πάθη και φονικά αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική και πολύ πιο συναρπαστική από κάθε φαντασία.

gouveli1
Γιώτα Γουβέλη
Κλείσιμο
Η Γιώτα Γουβέλη στο νέο της μυθιστόρημα μας ταξιδεύει στην προεπαναστατική Θεσσαλία, στα χρόνια του Ρήγα Βελεστινλή και μας αφηγείται την ιστορία μιας γυναίκας με συγκλονιστική ζωή. Όπως διαβάζουμε στο οπισθόφυλλο του βιβλίου η συγκεκριμένη γυναίκα, η οποία είναι χήρα, μαζί με τη δίδυμη αδελφή της μεγαλώνουν στο Βελεστίνο μέσα στην αγωνία και στον φόβο, και αυτό δεν οφείλεται μόνο στους Τούρκους αλλά και σε ένα μεγάλο μυστικό που είναι κρυμμένο πίσω από την κλειστή πόρτα του σπιτιού τους. Η γνωριμία τους με ένα συνομήλικό τους αγόρι θα ανοίξει μια χαραμάδα ελπίδας και θα αφήσει το φως να μπει στη ζωή τους. Το όνομα του αγοριού είναι Ρήγας Βελεστινλής. Οι δρόμοι των κοριτσιών χωρίζουν και συναντώνται και πάλι χρόνια αργότερα. Μόνο που οι συνθήκες είναι ιδιαίτερα δύσκολες. Ανάμεσα σε Βελεστίνο, Ζαγορά, Αμπελάκια, και Βιέννη, φουντώνουν τα πάθη και οι έχθρες, ενώ τα υψηλά ιδανικά μπλέκουν με τον έρωτα και το γινάτι. Λίγο πριν η βαθιά νύχτα της οθωμανικής σκλαβιάς δώσει τη θέση της στην ημέρα της ελευθερίας, το αρματολίκι του καπετάν Ζάγρα γίνεται ο τόπος μιας αδυσώπητης σύγκρουσης. Προσκυνημένοι κι ανδρειωμένοι, αθώοι και ένοχοι συναντούν το πεπρωμένο τους.

Η συγγραφέας που έχει γράψει μια σειρά επιτυχημένων μυθιστορημάτων τα οποία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Διόπτρα, μας δείχνει με γλαφυρό τρόπο ότι το παρελθόν έχει πολλά παράθυρα. Όταν αλλάζεις οπτική γωνία βλέπεις διαφορετικά πράγματα. Ταυτόχρονα, αναδεικνύει ως κεντρική αξία του νέου βιβλίου της την αιώνια αγάπη, και στρέφει το βλέμμα στην ανιδιοτέλεια και τη γενναιότητα των ανθρώπων που κάποτε πολέμησαν για ένα όραμα, για την ελευθερία.

Τιμή με ΦΠΑ: €17,70
Σελίδες: 472

Από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα της Γιώτας Γουβέλη: Η μουσική του κόσμου (2010), Το σκίτσο (2011), Το κεντρί της πεταλούδας (2013), Το μαγεμένο ποτάμι (2014), Η πρώτη κυρία (2015), Η νύφη της Μασσαλίας (2016), Ματωμένα εντελβάις (2017), Το δάκρυ της μάντισσας (2018), Η προσευχή της μάντισσας (2019), Για ένα τανγκό στη Σμύρνη (2020), Φιορ ντ’ αμόρε (2021), H παραμάνα (2022) και Βεντέτα στον Βόσπορο (2023)

Βρείτε όλα τα βιβλία της συγγραφέως εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης