«Μια Ζωή Γερμανική»: Με τη Δέσποινα Μπεμπεδέλη, σε πανελλήνια πρώτη στην Κύπρο

«Μια Ζωή Γερμανική»: Με τη Δέσποινα Μπεμπεδέλη, σε πανελλήνια πρώτη στην Κύπρο

Ο συγκλονιστικός μονόλογος του Κρίστοφερ Χάμπτον ζωντανεύει τη ζωή της Brunhilde Pomsel, γραμματέα του Τζόζεφ Γκέμπελς

mpempeledi
Το νέο έργο του πολυβραβευμένου Βρετανού συγγραφέα που έκανε πρόσφατα πρεμιέρα στο Λονδίνο με την κορυφαία Dame Maggie Smith να επιστρέφει στη σκηνή, παρουσιάζεται σε πανελλήνια πρεμιέρα στην Κύπρο αύριο Παρασκευή 6 Μαρτίου.Το έργο «Μια Ζωή Γερμανική» είναι βασισμένο στη ζωή και τη μαρτυρία της Brunhilde Pomsel – μια ζωή που καλύπτει τον 20ο αιώνα. Πέρασε δύσκολους καιρούς για να τα βγάλει πέρα ως γραμματέας τη δεκαετία του 1930 στο Βερολίνο, με τελευταίο της εργοδότη τον Τζόζεφ Γκέμπελς. Το έργο του Χάμπτον βασίζεται στη μαρτυρία που έδωσε η ίδια όταν επιτέλους έλυσε τη σιωπή της σε μια ομάδα Αυστριακών κινηματογραφιστών το 2016, λίγο πριν πεθάνει, στην ηλικία των 106.

Μια Ζωή Γερμανική - Σατιρικό Θέατρο & Alpha Square


«Δεν είχα ιδέα τι συνέβαινε. Ή πολύ λίγο. Τίποτα περισσότερο απ’ ό,τι όλοι οι άλλοι. Άρα δεν μπορείτε να μου προκαλέσετε ενοχές»
Η Δέσποινα Μπεμπεδέλη αναλαμβάνει τον ρόλο, σε σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου, σε μια πρώτη σύμπραξη μεταξύ του Σατιρικού Θεάτρου και της Alpha Square. Η πανελλήνια πρώτη του έργου, σε μετάφραση Ανθής Ζαχαριάδου και σκηνικά-κοστούμια Λάκη Γενεθλή, θα δοθεί στην Κεντρική Σκηνή του Σατιρικού Θεάτρου στη Λευκωσία. Θα ακολουθήσουν παραστάσεις στον ίδιο χώρο 7, 8, 12, 13, 14, 15, 21 και 22 Μαρτίου και στη συνέχεια: Πάφος 8/4 Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο, Λάρνακα 29/4 Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Σκάλα, Λεμεσός 7/5 Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο

Κλείσιμο
1-Low

Φωτογραφίες: Νίκος Μυλωνάς


Εισιτήρια www.soldoutticketbox.com
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης