Διάκριση για φωτορεπόρτερ του Πρώτου Θέματος: Δύο φωτογραφίες του επιλέχθηκαν για την έκθεση της ΕΣΗΕΜΘ

WilliamFaithful_πολιτικη_01

Η μία από τις δύο φωτογραφίες του William Faithful,  που δημοσιεύθηκε στο protohema.gr, απεικονίζει μία εμπρηστική βόμβα μολότοφ που σκάει μπροστά στις αστυνομικές δυνάμεις που φυλάνε την είσοδο προς τη Βουλή

Δύο φωτογραφίες του Γουίλιαμ Φέιθφουλ, φωτορεπόρτερ του Πρώτου Θέματος, συμπεριλαμβάνονται στις 127 φωτογραφίες της έκθεσης του Μορφωτικού Ιδρύματος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας- Θράκης που θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη.


Η μία φωτογραφία απεικονίζει μία εμπρηστική βόμβα μολότοφ που σκάει μπροστά στις αστυνομικές δυνάμεις που φυλάνε την είσοδο προς την Βουλή στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 20/01/2019.

WilliamFaithful_πολιτικη_01


Η δεύτερη φωτογραφία δείχνει έναν έφηβο που κάνει φιγούρα στο σκέιτμπορντ δίπλα σε μια άστεγη γυναίκα που έχει βρει καταφύγιο μπροστά στην είσοδο της Τράπεζας της Ελλάδας, στις 21 Απριλίου 2019.

WilliamFaithful_κοινωνια_01


Συνολικά 72 φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφοι υπέβαλαν στον διαγωνισμό που προκήρυξε το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης περισσότερες από 600 φωτογραφίες με πεδίο αναφοράς ολόκληρη την Ελλάδα, ενταγμένες στις θεματικές κατηγορίες: 1. Πολιτική, 2. Κοινωνία, 3. Πολιτισμός (τέχνες, επιστήμες, τεχνολογία), 4. Αθλητισμός, 5. Περιβάλλον.

Τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής παρέλαβαν το σύνολο των φωτογραφιών χωρίς κανένα στοιχείο ταυτότητας (τα metadata είχαν αφαιρεθεί από τα ψηφιακά αρχεία) και κλήθηκαν να ψηφίσουν, ξεχωριστά ο καθένας, ποιες προκρίνουν να εκτεθούν. Οι ψήφοι συγκεντρώθηκαν και ομαδοποιήθηκαν, σχηματίζοντας ένα σώμα φωτογραφιών που καταρχάς προκρίθηκαν. Κατόπιν, σε πολύωρη συνεδρίαση, η επιτροπή διέτρεξε το σχηματισμένο αυτό σύνολο, οριστικοποίησε τη σύνθεσή του ανά κατηγορία και επέλεξε ποιες φωτογραφίες θα βραβευτούν.


Στην Κριτική Επιτροπή συμμετέχουν: ο φωτορεπόρτερ Αριστοτέλης Σαρρηκώστας, ο φωτορεπόρτερ Μιχάλης Παππούς, ο αρχιτέκτονας και φωτογράφος Άρις Γεωργίου, ο Αναπληρωτής Καθηγητής του τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ Γιάννης Κολαξίζης, ο φωτογράφος και εκδότης Τάσος Σχίζας, η δημοσιογράφος Χριστίνα Χαλεπλίδου και η αντιπρόεδρος του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜ-Θ, δημοσιογράφος Μάρνη Χατζηεμμανουήλ.


Οι 127 φωτογραφίες που επέλεξε η Κριτική Επιτροπή θα συμπεριληφθούν στην έκθεση που θα φιλοξενηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς (Κατούνη 12-14 Λαδάδικα), από τις 13 έως τις 28 Μαρτίου 2020.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης