«Το χρονικό του χρόνου» του Stephen Hawking αναβιώνει στο θέατρο Τέχνης

«Το χρονικό του χρόνου» του Stephen Hawking αναβιώνει στο θέατρο Τέχνης

Στο τηλεσκόπιο του αστεροσκοπείου Αθηνών έγινε η συνέντευξη Τύπου για την παράσταση - Το βιβλίο του Stephen Hawking, αποτελείται από δώδεκα κεφάλαια με τους συντελεστές της παράστασης να επικεντρώνονται στις... ποιητικές ιδέες του Hawking εντάσσοντας την ανθρώπινη πλευρά σε μια παράσταση που προσπαθεί να συνδυάσει καθημερινά και επιστημονικά ερωτήματα

asteroskopeio-4
Ανήμερα της επετείου του θανάτου του Καρόλου Κουν οι συντελεστές της παράστασης το «Χρονικό του Χρόνου» από το ομότιτλο βιβλίο του Stephen Hawing επέλεξαν να πραγματοποιήσουν μία διαφορετική συνέντευξη Τύπου για το θεατρικό έργο που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 24 Φεβρουαρίου στο Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν».

«Το χρονικό του Χρόνου» μεταφέρεται για πρώτη φορά στο θέατρο σε μια παράσταση που επιχειρεί να φέρει την επιστημονική σκέψη σε διάλογο με την καλλιτεχνική δημιουργία. Η αποκαλυπτική ευφυία του Hawking θα συναντηθεί επί σκηνής με την έμπνευση και το πάθος λογοτεχνικών και θεατρικών ηρώων οι οποίοι, ίσως και εν αγνοία τους, πλησίασαν τις ίδιες θεματικές που συνοψίζονται στην αμετάβλητη αγωνία για τα όρια της ανθρώπινης ύπαρξης.

asteroskopeio-3
asteroskopeio-1


Το βιβλίο του Stephen Hawking, αποτελείται από δώδεκα κεφάλαια με τους συντελεστές της παράστασης να επικεντρώνονται στις... ποιητικές ιδέες του Hawking εντάσσοντας την ανθρώπινη πλευρά σε μια παράσταση που προσπαθεί να συνδυάσει καθημερινά και επιστημονικά ερωτήματα.

Κλείσιμο
«Σοκαρίστικα όταν κατάλαβα ποια είναι η θέση μας ως οντότητες μέσα σε αυτόν τον πολύ μεγάλο χορό. Όταν κατάλαβα την τυχαιότητα και το ποσό μικρός χώρος μου αναλογεί αλλά παράλληλα χωρίς εμένα αυτό το σύμπαν δεν υπάρχει» είπε η σκηνοθέτης της παράστασης Νατάσα Τριανταφύλλη και πρόσθεσε «Με συγκινεί ότι το σύμπαν διαστέλλεται υπάρχει μια αλλαγή υπάρχει μια μετατόπιση. Πολλές φορές σου δίνει την αίσθηση της ελευθερίας δεν σημαίνει κάτι το γεγονός ότι επειδή σήμερα συμπεριφέρεσαι έτσι πως θα συμπεριφέρεσαι έτσι για πάντα. Στη δίκη μου σκέψη αυτό εγείρει τρομερή ελπίδα. Η αρχή της απροσδοριστιας με συγκινεί επισης: Το μονίμως διαφεύγω είναι μια φυσική κατάσταση έτσι είναι».

Το Χρονικό του Χρόνου - Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν


Στο παρατηρητήριο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στο λόφο Νυμφών, βρέθηκαν σήμερα οι πρωταγωνιστές της παράστασης, Μελέτης Ηλίας και Δημήτρης Πασσάς, η Μόνικα που έχει επιμεληθεί τη μουσική του έργου και όλοι οι συντελεστές της παράστασης.

asteroskopeio-1
asteroskopeio-4


«Ειπα ναι χωρίς να ξέρω εργο. Μόλις το έμαθα είχα διαφορα ζητήματα. Πήγα στην πρόβα και δεν καταλάβαινα τίποτα. Το συγκινητικό σε αυτή την ιστορία είναι ότι ο καθένας σε αυτή τη δουλειά είναι ότι μπορεί να αναλύσει το δικο του χρονικό. Θα είναι κάτι διαφορετικό» είπε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Πασσάς.

Με τη σειρά του ο Ηλίας Μελέτης σημείωσε: «Νιώθω απέραντη τύχη από αυτή την τυχαιοτητα που με έφερε εδώ περα. Το βιβλίο είναι από μόνο του ποιητικό η διάσπαση που κάνουμε εμείς απλά πολλαπλασιάζεται».

Το λόγο πήρε στη συνέχεια η κυρία Μεταλλινού, αστροφυσικός η οποία εξήγησε τη σπουδαιότητα της σημερινής συνέντευξης τονίζοντας πως «Για εμάς είναι κέρδος αυτή η σύγκληση επιστήμης και τέχνης».

Η βραδιά έκλεισε με τον κοσμολόγο, Σπύρο Βασιλάκο ο οποίος θα πραγματοποιήσει μία από τις πολλές guest εμφανίσεις της παράστασης, ο οποίος μίλησε για την επιστήμη της κοσμολογίας, για τις βασικές αρχές της φυσικής ενώ προσπάθησε να εξηγήσει στους παρευρισκόμενους έννοιες όπως ο χωροχρόνος, η αρχή της απροσδιοριστίας, το επονομαζόμενο Βέλος του Χρόνου και το τι συμβαίνει μέσα σε μια μαύρη τρύπα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης