Αστροβραδιά απόψε στο Κέντρο Επισκεπτών στο Θησείο για τα 5 χρόνια λειτουργίας

Αστροβραδιά απόψε στο Κέντρο Επισκεπτών στο Θησείο για τα 5 χρόνια λειτουργίας

Από τις 18:00 έως τις 21:00 οι χώροι του Αστεροσκοπείου στο Θησείο θα είναι ανοιχτοί και προσβάσιμοι στο κοινό με ελεύθερη είσοδο

Thissio_5_years-600x435
Τα πέντε χρόνια λειτουργίας και προσφοράς του συμπληρώνει το Κέντρο Επισκεπτών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο Θησείο και για τον λόγο αυτό ανοίγει τις πύλες του το βράδυ της Πέμπτης, σε μια βραδιά ελεύθερη για το κοινό.

Από τις 18:00 έως τις 21:00 οι χώροι του Αστεροσκοπείου στο Θησείο θα είναι ανοιχτοί και προσβάσιμοι στο κοινό με ελεύθερη είσοδο. Το προσωπικό και συνεργάτες του Κέντρου θα βρίσκονται στη βραδιά για την καθοδήγηση των επισκεπτών.

Συγκεκριμένα θα είναι επισκέψιμοι οι χώροι του κτηρίου Σίνα και η ιστορική βιβλιοθήκη, το τηλεσκόπιο Δωρίδη και το μεσημβρινό τηλεσκόπιο Συγγρού.

Στους κήπους του αστεροσκοπείου μπορείτε να περιηγηθείτε στην έκθεση ηλιακών ρολογιών του κ. Ανδρέα Γαλανάκη.

Εντός του μουσείου Γεωαστροφυσικής θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε αντίγραφο του μηχανισμού των Αντικυθήρων καθώς και θραύσματα σεληνιακού πετρώματος τα οποία προέρχονται από την ιστορική αποστολή Apollo-11, και θα φιλοξενούνται στο Κέντρο Επισκεπτών Θησείου έως το τέλος Φεβρουαρίου 2020, έχοντας παραχωρηθεί από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Εντός του χώρου του τηλεσκοπίου Δωρίδη μπορείτε να απολαύσετε μια έκθεση Αστροφωτογραφίας από αστροφωτογράφους της Αστρονομικής Εταιρείας Κέρκυρας. Οι φωτογραφίες συνδυάζουν εικόνες ουρανίων αντικειμένων με τοπία του νησιού.
Κλείσιμο
eksereuneiste-to-diastima-sto-ethniko-asteroskopeio_w_l

Στην βιβλιοθήκη φιλοξενείται μια έκθεση σπάνιων ιστορικών βιβλίων σεληνογραφίας. Αναφέρονται στην χαρτογράφηση της Σελήνης κατά τους δύο τελευταίους αιώνες (19ου και 20ου αι.) και έχουν παραχωρηθεί από την συλλογή του μαθηματικού και ερασιτέχνη αστρονόμου κ. Δημητρίου Μπαρούνη.

Στις 17:00 θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στους λόφους στους οποίους βρίσκονται οι εγκαταστάσεις και τα ιστορικά τηλεσκόπια του Αστεροσκοπείου (Νυμφών και Πνύκας) από την ξεναγό κ. Λαυρεντία Γιαννόλα.

Το προσωπικό της ομάδα διάχυσης επιστήμης του Κέντρου Επισκεπτών Θησείου, μαζί με συνεργάτες του Κέντρου θα καθοδηγεί το κοινό στους χώρους των επισκέψεων. Φορητά τηλεσκόπια από την Αστρονομική Ένωση «Διόσκουροι», την Ελληνική Αστρονομική Ένωση, τον Σύλλογο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας και την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος Σαλαμίνας θα είναι διαθέσιμα για παρατήρηση του νυχτερινού ουρανού (καιρού επιτρέποντος), καθώς και το ιστορικό τηλεσκόπιο Δωρίδη στον λόφο της Πνύκας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Για την ξενάγηση στους λόφους του Αστεροσκοπείου απαιτείται προκράτηση θέσεων στα τηλέφωνα: 2103490160 και 210 3490036.
Thissio_5_years-600x435
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης