Χήρες έτοιμες για δράση

Χήρες έτοιμες για δράση

Ο 13χρονος Στιβ ΜακΚουίν ήταν ξαπλωμένος στη μοκέτα του σαλονιού στο πατρικό του σπίτι όταν πρωτοείδε τη βρετανική τηλεοπτική σειρά «Widows» της Λίντα Λα Πλαντ. Γοητευμένος από έναν κόσμο εγκλήματος όπου πρωταγωνίστριες ήταν παραμελημένες και ευάλωτες γυναίκες, οι οποίες πήγαιναν κόντρα στα στερεότυπα, ο ΜακΚουίν δε θα μπορούσε τότε να είχε φανταστεί πως 36 χρόνια μετά θα σκηνοθετούσε την ίδια ιστορία στο σινεμά.

windowsmovie
Μετά την οσκαρική επιτυχία του «12 χρόνια σκλάβος» (Ταινίας, Σεναρίου κι Ερμηνείας για την Λουπίτα Νιονγκ’ό), ο ΜακΚουίν αλλάζει ρότα και δημιουργεί ένα heist film σε σενάριο της Γκίλιαν Φλιν («Το κορίτσι που εξαφανίστηκε») με τέσσερις φοβερές γυναίκες στο τιμόνι: τη Βαϊόλα Ντέιβις, τη Μισέλ Ροντρίγκες, την Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι και την Σύνθια Ερίβο.

Όταν πρωτοπήγε στο Χόλιγουντ ο ΜακΚουίν συνειδητοποίησε το πόσες ταλαντούχες ηθοποιοί δεν είχαν δουλειά. «Αποφάσισα τότε πως αφότου θα έκανα την ταινία μου για τη δουλεία θα έκανα μια ταινία με γυναίκες πρωταγωνίστριες». Και τι πρωταγωνίστριες! Τέσσερις γυναίκες που χάνουν τους άντρες τους σε μια ληστεία που πήγε στραβά, συμμαχούν για ένα κόλπο που θα τους εξασφαλίσει τα χρήματα που χρειάζονται για να γλιτώσουν από τα χρέη. Επικεφαλής της ομάδας είναι η Βαϊόλα Ντέιβις, η οποία μετά το Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου της για το «Fences» κάνει την ανατροπή με έναν ρόλο διαφορετικό από τους άλλους. Ούτε η ίδια δεν το είχε φανταστεί. «Απλά δε μου κόλλαγε στην αρχή. Μόνο όταν ήρθε ο Στιβ ΜακΚουίν και μου είπε «σε βλέπω όντως σ’ αυτό το ρόλο» άρχισα να ενθουσιάζομαι». Για μια ηθοποιό που συνήθως υποδύεται δικηγόρους και ντετέκτιβ είχε πολύ ενδιαφέρον να βρεθεί στο κέντρο μιας ερωτικής ιστορίας, και δη με το Λίαμ Νίσον. «Τους έχει φέρει κοντά το πένθος. Και μετά εκείνος πεθαίνει σε ατύχημα κι εκείνη μένει χωρίς τίποτα, ούτε οικονομικά ούτε συναισθηματικά μιλώντας. Αλλά αποφασίζει να ζήσει». Για τη χημεία της με το Νίσον, η Ντέιβις αναφέρει πως ήταν φυσική. «Ένιωσα μια οικειότητα. Έχει και φυλετικές υπόνοιες, γιατί ακόμα και σήμερα, σ΄αυτό το σημείο της κινηματογραφικής ιστορίας, έχεις δει κάποια που να μου μοιάζει με κάποιον που να μοιάζει στο Λίαμ Νίσον να είναι στο κρεβάτι μαζί και να φιλιούνται και να είναι ερωτευμένοι και παντρεμένοι;»



windows1


Δεν ήταν μόνο για την Ντέιβις προκλητικός ο ρόλος. Η Μισέλ Ροντρίγκεζ, που συνήθως υποδύεται σκληρές και ανεξάρτητες γυναίκες, επίσης φοβήθηκε αρχικά να αναλάβει το ρόλο. «Θεωρούσα τη γυναίκα που υποδύομαι αδύναμη, και φοβόμουν πως θα προβάλλω έναν τέτοιο χαρακτήρα στον κόσμο. ανέκαθεν με ενδιέφερε να αναδεικνύω ανεξάρτητες γυναίκες, ιδίως τις Λατίνες γυναίκες που αντιμετωπίζουν τέτοιο σωβινισμό. Αυτό είναι το σήμα-κατατεθέν μου». Αποφάσισε τελικά να αντιμετωπίσει το φόβο της. «Μιλήσαμε με τον Στιβ, ο οποίος είναι τρομερός καλλιτέχνης. Σκέφτηκα πως κάνω αυτή τη δουλειά εδώ και δεκαπέντε χρόνια. Και είμαι πολύ άνετη στο πετσί μου κάνοντας αυτές τις συγκεκριμένες ταινίες δράσης. Αλλά δε θα εξελιχθώ άλλο εκεί. Δεν υπάρχει χώρος».

Για την Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι ήταν αντιθέτως σαφές από την αρχή ότι ήθελε να συμμετάσχει στην ταινία για να δουλέψει με τον ΜακΚουίν. «Ο Στιβ είναι τρομερά θερμός και γενναιόδωρος και ευαίσθητος, και ταυτόχρονα πολύ απαιτητικός και ενστικτώδης με έναν συναρπαστικό τρόπο. Αναζητά την αλήθεια στην πιο ακατέργαστη μορφή της. Ως ηθοποιός αναζητώ κάποιον που θα μου ζητήσει ακριβώς αυτό. Και ο Στιβ το έκανε ενώ παράλληλα είχε δημιουργήσει ένα περιβάλλον συνεργατικό και ενδυναμωτικό και ασφαλές. Υπάρχει τρομερή ελευθερία σ’ αυτήν την εμπιστοσύνη. Η δουλειά μαζί του είναι εκπληκτικά απελευθερωτική».

windows2


Κλείσιμο
Τέταρτη, αλλά όχι τελευταία, η Σύνθια Ερίβο, η μεγάλη αποκάλυψη στο «Δύσκολες ώρες στο Ελ Ροαγιάλ», υποδύεται την Μπελ. «Είναι πολύ ξεκάθαρη και σχεδόν στωική. Είναι από τη νότια πλευρά της πόλης οπότε γνωρίζει από πρώτο χέρι το πόσο επικίνδυνη είναι. Μεγαλώνει μόνη το παιδί της, και είναι ατρόμητη. Πολύ απλά ξέρει τι να κάνει για να επιβιώσει».


windows6
windows5
windows4
windows3
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης