Το Google Arts & Culture στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Photo_07__1_

 Παρουσιάστηκε μία μοναδική διαδικτυακή πρωτοβουλία που εξυμνεί την ποικιλομορφία και τη ζωντάνια της ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς - Η πλατφόρμα έχει σκοπό να φέρει κοντά πάνω από 1.500 μουσεία από ολόκληρο τον κόσμο

Με την παρουσία του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά και της υπουργού Πολιτισμού, Μυρσίνης Ζορμπά, πραγματοποιήθηκε το αποκλειστικό event του Google Arts & Culture στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Με αφορμή τον εορτασμό του Ευρωπαϊκού έτους πολιτιστικής κληρονομιάς, το Google Arts & Culture και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, παρουσίασαν μία μοναδική διαδικτυακή πρωτοβουλία που εξυμνεί την ποικιλομορφία και τη ζωντάνια της ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Έχοντας συνεργαστεί με περισσότερους από 800 πολιτιστικούς θεσμούς σε όλη την Ευρώπη τα τελευταία επτά χρόνια, το Google Arts & Culture αναγνωρίζει το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και φέρνει στο φως εκατοντάδες έργα τέχνης, περιοχές πολιτιστικής κληρονομιάς και εκπληκτικές ιστορίες, δίνοντας επίσης σε νέους Ευρωπαίους δημιουργούς του YouTube την ευκαιρία να εκφράσουν τι σημαίνει για εκείνους η ευρωπαϊκή κληρονομιά σήμερα.

Στην εκδήλωση μίλησαν οι Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, Google Country Manager for Greece, Bulgaria, Cyprus & Malta, Amit Sood, Διευθυντής Google Arts & Culture και Anna Isola, από το γραφείο του Επιτρόπου της ΕΕ για τον πολιτισμό, τη νεολαία, την εκπαίδευση και τον αθλητισμό.

Η πλατφόρμα πολιτισμού Google Arts & Culture έχει σκοπό να φέρει κοντά πάνω από 1.500 μουσεία από ολόκληρο τον κόσμο. Συνεργάζεται με πολιτιστικά ιδρύματα και ανεβάζει στο διαδίκτυο την ιστορία και την κληρονομιά, με πανίσχυρες τεχνολογίες που βοηθούν στην ψηφιοποίηση και παρουσίαση στοιχείων σχετικών με την τέχνη, σε ένα παγκόσμιο ακροατήριο.

Photo_05__2_
Amit Sood, Διευθυντής Google Arts & Culture


Το Google Arts & Culture σε αριθμούς:

• Περισσότεροι από 1.500 πολιτιστικοί φορείς από 70 χώρες.

• Πάνω από 6 εκατομμύρια φωτογραφίες, βίντεο, χειρόγραφα και άλλα έγγραφα σχετικά με την τέχνη, τον πολιτισμό και την ιστορία.

• Πάνω από 7000 ψηφιακές εκθέσεις σε όλη την πλατφόρμα Google Arts & Culture.

• Η ART CAMERA της Google έχει δημιουργήσει πάνω από 5.000 εικόνες έργων τέχνης υψηλής ανάλυσης σε όλο τον κόσμο.

• Στην Ελλάδα το Google Arts & Culture συνεργάζεται ήδη με 11 φορείς, το Μουσείο της Ακρόπολης, την Ιερά Μονή της Πάτμου, το Μουσείο Μπενάκη, το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, το Νομισματικό Μουσείο, το Κέντρο Νεοκλασικής Γλυπτικής «Νίκος Σοφιαλάκης», την Εθνική Πινακοθήκη - Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου, το Ίδρυμα Θεοχαράκη, το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα, καθώς και το Street Mode Festival.

Photo_03__1_

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Συν__Τυπου_19-20_Γ__Κουμεντακης__Β__Καραμητσανης__Λ__Μενδωνη__Κ__Ρηγος_89_φωτο_Α__Σιμοπουλος

Το πρόγραμμα της καλλιτεχνικής περιόδου 2019/20 της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σηματοδοτεί μια νέα εποχή διαλόγου και αλληλεπίδρασης με το παγκόσμιο γίγνεσθαι στην τέχνη της όπερας, με τη στήριξη της νέας δωρεάς από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

lion01

Ξεχάστε ζόμπι και Τζιμ  Τζάρμους και σπεύσατε στο  τεχνικό μεγαλοεπίτευγμα «Ο βασιλιάς  των λιονταριών» με  αληθινά πλάσματα της  ζούγκλας!