Η σφαγή του Μπρέιβικ στην Ουτόγια, μεταφέρεται επί σκηνής στο Φεστιβάλ Αθηνών

Η σφαγή του Μπρέιβικ στην Ουτόγια, μεταφέρεται επί σκηνής στο Φεστιβάλ Αθηνών

Η Ισπανίδα performer Ανχέλικα Λίντελ έδωσε μια μοναδική παράσταση εχθές στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών.


Η σφαγή του Μπρέιβικ στην Ουτόγια, μεταφέρεται επί σκηνής στο Φεστιβάλ Αθηνών

Γεννημένη το 1966, η Ανχέλικα Λίντελ, είναι κάτι σαν θρύλος για τους θεατρικά μυημένους. Πολλοί την αποκαλούν την Αμπράμοβιτς της Ισπανίας, αλλά η αλήθεια είναι πως η Λίντελ είναι περισσότερο εστιασμένη στο μήνυμα που μεταφέρει στο κοινό της, παρά στο θέαμα αυτό καθε'αυτό. 

Θυμός, μισανθρωπία, αλλά και ρατσισμός/σεξισμός είναι οι θεματικές που την ενδιαφέρουν. Η παράσταση 'Ολος ο Ουρανός πάνω στη Γη ή αλλιώς Το Σύνδρομο της Γουέντι είναι μέρος μιας τριλογίας που έχει ως φόντο την Κίνα. 

Κλείσιμο

Μια μουσικοθεατρική παράσταση με χορό, μονόλογο και οπτικά εφέ, ξετυλίχθηκε χτες το βράδυ στην σκηνή της οδού Πειραιώς 260. Η ίδια η Λίντελ, είναι σκηνοθέτης, σκηνογράφος, συγγραφέας αλλά και πρωταγωνίστρια μαζί με έναν χορευτικό θίασο από την Κίνα. 

Εντυπωσιασμός αλλά και αποστροφή είναι τα συναισθήματα που τείνουν να προκαλούν οι παραστάσεις της. Και αυτή εδώ, είναι μια παράσταση, ωδή στην βία, την νιότη και την αέναη εφηβεία. Οι εκατό έφηβοι που δολοφονήθηκαν στο μικρό Νορβηγικό νησί δεν θα μεγαλώσουν ποτέ. Και αυτή η συνειδητοποίηση είναι που ξεκινά το έργο της Λίντελ. Ορμώμενη όμως από δύο "σύνδρομα" τα οποία εμπεριέχονται στο κλασσικό παιδικό παραμύθι Πήτερ Παν, το "σύνδρομο του Πήτερ Παν" όταν δηλαδή οι άνδρες φέρονται σαν αγόρια και το "σύνδρομο της Γουέντι", η μητρική υπερπροστατευτικότητα μιας γυναίκας, φτιάχνει έναν εκρηκτικό μονόλογο. 

Ζητήματα γένους επι σκηνής καθ' όλη την διάρκεια της παράστασης, με μια "μισογυνιστική" φορές διάθεση. 

Μια πανδαισία οπτική, σαν από εφιάλτη εποχής, με παραδοσιακά κινέζικα κοστούμια, και ένα σκηνικό με ιπτάμενους κροκόδειλους, λόφους από χώμα και περίεργα αντικείμενα που συνθέτουν ένα σκηνικό προερχόμενο από ένα σκοτεινό και ανεξήγητο κόσμο. Τον αδιάκοπα σαγηνευτικό, επικίνδυνο και αφοριστικό κόσμο της Λίντελ. 

Ότι καλύτερο έχουμε δει μέχρι στιγμής στο Φεστιβάλ Αθηνών, από μια πραγματικά πρωτοποριακή δημιουργό.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης