Ο Δημήτρης Καταλειφός σε ρόλο καθηγητή

Ο Δημήτρης Καταλειφός σε ρόλο καθηγητή

«Η Εκδοχή του Μπράουνιγκ», το έργο που καθιέρωσε τον θεατρικό συγγραφέα Τέρενς Ράττιγκαν, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο θέατρο Εμπορικόν σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη.

Ο Δημήτρης Καταλειφός σε ρόλο καθηγητή
Ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά έργα του Τέρενς Ράττιγκαν αλλά και από τα καλύτερα μονόπρακτα που έχουν γραφτεί ποτέ «Η Εκδοχή του Μπράουνιγκ» παρουσιάζεται για πρώτη φορά -από 20 Δεκεμβρίου -στην Ελλάδα με τον Δημήτρη Καταλειφό στο θέατρο Εμπορικόν σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη.

Το έργο αφορά τη ζωή του Άντριου Κρόκερ-Χάρις ενός κλασικού φιλολόγου σ’ ένα αγγλικό κολλέγιο. Ο καθηγητής δεν είναι αρεστός ούτε στη γυναίκα του, ούτε στους μαθητές του, ούτε στους συναδέλφους του. Μια αυθόρμητη πράξη καλοσύνης από ένα παιδί, γίνεται η αφορμή να ξετυλιχτούν οι περίπλοκες σχέσεις των ενήλικων ηρώων, που δεν τολμούν να αντιμετωπίσουν με ειλικρίνεια τη ζωή τους.

Κλείσιμο
Ο Ράττινγκαν εμπνεύστηκε τον χαρακτήρα και την ιστορία από ένα κλασικό φιλόλογο που είχε στο σχολείο του ως μαθητής ενώ είχε δηλώσει χαρακτηριστικά για το έργο: «Αν ποτέ με καλούσαν στο ουράνιο δικαστήριο για να υπερασπιστώ την ιδιότητά μου του θεατρικού συγγραφέα, αυτό το έργο θα επέλεγα για μάρτυρα υπεράσπισης, ως το πιο αντιπροσωπευτικό της καριέρας μου».

«Η Εκδοχή του Μπράουνινγκ» μεταφέρθηκε δύο φορές στον κινηματογράφο: την πρώτη, το 1951, σε σκηνοθεσία Άντονι Άσκουιθ, κέρδισε τα βραβεία Σεναρίου (Τέρενς Ράττιγκαν) και Α’ Αντρικού Ρόλου (Μάικλ Ρεντγκρέιβ) στο Φεστιβάλ των Καννών∙ τη δεύτερη, το 1994, σε σκηνοθεσία Μάικ Φίγκις και με πρωταγωνιστές τους Άλμπερτ Φίνεϊ και Γκρέτα Σκάκι.

Παίζουν:Κυριάκος Ψυχαλής, Άγης Εμμανουήλ, Μαρία Καλλιμάνη, Δημήτρης Καταλειφός, Βύρων Σεραϊδάρης, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Λουκία Μιχαλοπούλου.

Η μετάφραση του έργου έγινε από τον Δήμο Κουβίδη. Τη μουσική υπογράφει ο Σταύρος Γασπαράτος και τα κοστούμια της παράστασης έχε σχεδιάσει η Εύα Μανιδάκη

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης