Εθνική Λυρική Σκηνή: Πέντε από τις πιο επιτυχημένες παραστάσεις της πάνε Θεσσαλονίκη

Θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του 60ού Φεστιβάλ Δημητρίων

Στη Θεσσαλονίκη θα ταξιδέψουν κάποιες από τις πλέον επιτυχημένες παραστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής προκειμένου να παρουσιαστούν στο πλαίσιο του 60ού Φεστιβάλ Δημητρίων, που αποτελεί τον πλέον ιστορικό πολιτιστικό θεσμό της πόλης.

Μέσα στον Οκτώβριο το κοινό της συμπρωτεύουσας θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει πέντε δημοφιλείς παραγωγές όπερας, χορού, μουσικού θεάτρου και μιούζικαλ, για όλες τις ηλικίες, στο πλαίσιο Προγραμματικής σύμβασης της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με το υπουργείο Πολιτισμού και τους φορείς της Θεσσαλονίκης.

Το Μπαλέτο της ΕΛΣ θα παρουσιάσει την επιτυχημένη Χρυσή εποχή, με την υπογραφή του Κωνσταντίνου Ρήγου, στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών του ΚΘΒΕ (10, 11, 12/10). Επίσης, θα παρουσιαστούν τρεις παραγωγές της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ: το μιούζικαλ για όλη την οικογένεια Ιζαντόρα Ντακ, σε κείμενο και σκηνοθεσία της Στέλλας Μιχαηλίδου και μουσική του Κώστα Βόμβολου (Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Αίθουσα Φίλων Μουσικής (Μ1), 4, 5/10), η θρυλική οπερέτα Θέλω να δω τον Πάπα! του Θεόφραστου Σακελλαρίδη, σε μουσική διεύθυνση του Νίκου Βασιλείου και σκηνοθεσία της Νατάσας Τριανταφύλλη (Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών ΚΘΒΕ, 4, 5/10), καθώς και η παράσταση μουσικού θεάτρου Madre Salonico, σε κείμενο του Λέοντα A. Ναρ και σκηνοθεσία του Βίκτωρα Αρδίττη (Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης (Μ2), 30, 31/10).

Επίσης, θα παρουσιαστεί το δίπτυχο όπερας L’Amour à trois / La Voix humaine των Τζαν Κάρλο Μενόττι και Φρανσίς Πουλένκ, σε σκηνοθεσία της Αγγέλας-Κλεοπάτρας Σαρόγλου, το οποίο αποτελεί συμπαραγωγή της ΕΛΣ με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (22, 24/10).

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr