Γιάννης Μπουτάρης: Το «αντίο» του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Στο παρελθόν είχε διατελέσει μέλος του διοικητικού συμβουλίου του
Με έναν ελάχιστο και συμβολικό φόρο τιμής σε μια βαθιά επιδραστική προσωπικότητα, που χάραξε μια ασυμβίβαστη και συναρπαστική πορεία στη ζωή του τόπου, τον πρώην Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, που διετέλεσε και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φεστιβάλ, ξεκίνησε η χθεσινή τελετή λήξης του 65ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Τα φώτα του «Ολύμπιον» σβήνουν, η αίθουσα πλημμυρίζει από τις μελωδίες του θρυλικού τραγουδιού «My Way» και τη βελούδινη φωνή του Πολ Άνκα. Στην οθόνη προβάλλεται μια φωτογραφία του Γιάννη Μπουτάρη. Ο κυρ-Γιάννης, καθισμένος στους αμπελώνες του, κοιτάζει κατάματα το κοινό στο κατάμεστο Ολύμπιον που χειροκροτά.
«Κυρίες και κύριοι, καλησπέρα σας. Καταλαβαίνετε προφανώς πού είναι αφιερωμένη η αποψινή βραδιά. Στον Γιάννη Μπουτάρη, στον κυρ-Γιάννη, που πάντα έκανε τα πράγματα με τον δικό του τρόπο, θαρραλέα και ελεύθερα. Που ήταν Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φεστιβάλ, μα πάνω απ’ όλα ένας σπουδαίος άνθρωπος που άλλαξε την ιστορία αυτού του τόπου» είπε με νόημα ο ηθοποιός και παρουσιαστής της βραδιάς Αντίνοος Αλμπάνης.
Πρόκειται για έναν εξειδικευμένο ψηφιακό ακαδημαϊκό βοηθό, σχεδιασμένο να συνομιλεί με τον φοιτητή φυσικά, να κατανοεί τις απορίες του και να τον καθοδηγεί στη μελέτη του.
Από τα πλήρως εξοπλισμένα διαμερίσματα και το all-inclusive ενοίκιο μέχρι τις κοινότητες φοιτητών και την ψηφιακή διαχείριση της καθημερινότητας, η Unity Smart Living προτείνει έναν διαφορετικό τρόπο να ζει κανείς τα φοιτητικά του χρόνια
Με μια πρωτότυπη δράση κοινωνικής υπευθυνότητας, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, με όχημα τον Mythos 0.0% και σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», ευαισθητοποίησε τα συναυλιακά κοινά για τη σημασία της υπεύθυνης κατανάλωσης και της ασφαλούς οδήγησης.