Γιώργος Θεοφάνους: Υποδέχεται τους Κορκολή, Χατζή, Κατσαρό και Πολυκανδριώτη στο θέατρο Παλλάς

Γιώργος Θεοφάνους: Υποδέχεται τους Κορκολή, Χατζή, Κατσαρό και Πολυκανδριώτη στο θέατρο Παλλάς

Θα παρουσιάσουν μαζί τα τραγούδια τους σε επτά ξεχωριστές μουσικές βραδιές

Theofanoys__Xatzis__Korkolis__Katsaros__Polykandriotis
Μια σειρά μουσικών συναντήσεων με τέσσερις σημαντικούς συνθέτες από διαφορετικές γενιές, θα πραγματοποιήσει ο Γιώργος Θεοφάνους, στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς. Εκεί θα «συνομιλήσει» μουσικά, για επτά συνολικά βραδιές, με τον Στέφανο Κορκολή, τον Κώστα Χατζή, τον Γιώργο Κατσαρό και τον Θανάση Πολυλανδριώτη ενώνοντας διαφορετικές εποχές αλλά ανθρώπους που που μεγάλωσαν με τα τραγούδια τους, ερωτεύτηκαν, αγάπησαν και συνεχίζουν να ζουν στιγμές της ζωής τους με αυτά.

Αυτή θα είναι η πρώτη συνάντηση του Στέφανου Κορκολή με τον Γιώργο Θεοφάνους στην σκηνή, παρότι η γνωριμία και η αλληλοεκτίμηση τους μετράει 35 χρόνια, όσα περίπου βρίσκονται και οι δυο στην ελληνική δισκογραφία. Αντικριστά οι δυο δημιουργοί ο καθένας στο πιάνο του, θα μοιρατστούν μεγάλες επιτυχίες ανοίγοντας την αυλαία αυτών των μουσικών παραστάσεων στις 12 Μαΐου.

Ήταν το 1991 όταν ο Κώστας Χατζής συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον Γιώργο Θεοφάνους στο στούντιο POLYSOUND. Ο Κώστας Χατζής ερμήνευσε τραγούδια των Γιώργου Χατζηνάσιου, Γιάννη Σπανού και Μάριο Τόκα, σε μία δισκογραφική δουλειά που άφησε το στίγμα της και ο Γιώργος Θεοφάνους υπέγραψε ως ενορχηστρωτής. Στις 2 και 3 Ιουνίου οι δυο τους θα βρεθούν και πάλι, αντικριστά, ο ένας στο πιάνο και ο άλλος με την κιθάρα του, για ένα μουσικό ταξίδι στο χρόνο.

Η σχέση του Γιώργου Θεοφάνους με τον Γιώργο Κατσαρό ξεκίνησε το μακρινό 1990 όταν ο νεαρός Κύπριος αποφασίζει να συμμετάσχει στο Φεστιβάλ τραγουδιού της Θεσσαλονίκης. Ο Γιώργος Κατσαρός συμμετέχει στην κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ, ως Πρόεδρός της. Η ενορχήστρωση του τραγουδιού του νεαρού Κύπριου μαγεύει τον Πρόεδρο και τα μέλη της επιτροπής, χαρίζοντας του το Βραβείο Ενορχήστρωσης. Η επόμενη χρονιά η αναγνώριση του Γιώργου Κατσαρού στο πρόσωπο του Γιώργου Θεοφάνους μεταφράζεται στην τοποθέτηση του ανάμεσα στους επίσημους ενορχηστρωτές του φεστιβάλ. Τριάντα τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη τους συνάντηση, θα βρεθούν και πάλι μαζί, για δύο μουσικές βραδιές στις 16 & 17 Ιουνίου, ο Γιώργος Θεοφάνους στο πιάνο και ο Γιώργος Κατσαρός στο σαξόφωνο, πλαισιωμένοι από μια ορχήστρα καταξιωμένων μουσικών.

Η πρώτη γνωριμία του Γιώργου Θεοφάνους με τον Θανάση Πολυκανδριώτη έγινε το 1990 όταν ο 22χρονος τότε Γιώργος αναλαμβάνει υπεύθυνος ορχήστρας σε ένα πρόγραμμα γεμάτο μεγάλα ονόματα της εποχής όπως οι Αλέξια, Δάκης, Πωλίνα, Σοφία Αρβανίτη κ.α. Το λαϊκό πρόγραμμα έχει αναλάβει ο Θανάσης Πολυκανδριώτης. Εκεί, ο Γιώργος Θεοφάνους, θα έρθει για πρώτη φορά σε επαγγελματική επαφή με το λαϊκό τραγούδι. Στο Θέατρο Παλλάς, στις 30 Ιούνιου την 1η Ιουλίου, το πιάνο θα βρεθεί αντικριστά στο μπουζούκι, σε μια βραδιά γεμάτη αγαπημένες μελωδίες.

Στο μουσικό αυτό ταξίδι θα συμμετάσχουν επίσης οι τραγουδιστές Άκης Δείξιμος, Όλγα Βενετσιάνου, Νίκος Παπουτσής, Σοφία Μανουσάκη, Προκόπης Πολίτη (Paco), Σοφία Παπουλάκου, Χριστίνα Ράλλη και Δανιέλλα.

Πρόγραμμα μουσικών παραστάσεων
12 Μαΐου με τον Στέφανο Κορκολή
2 & 3 Ιουνίου με τον Κώστα Χατζή
16 & 17 Ιουνίου με τον Γιώργο Κατσαρό
Κλείσιμο
30 Ιουνίου & 1η Ιουλίου με τον Θανάση Πολυκανδριώτη

Ειδήσεις σήμερα:

Ξεκίνησε το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας μετά την τελετή Αφής, δείτε βίντεο

Θάνος Ασκητής στον Δανίκα: Με το πρώτο χαστούκι από άντρα, σήκω και φύγε αμέσως

Πασαλιμάνι: Θρήνος για τον 31χρονο αστυνομικό που σκοτώθηκε όταν κατέρρευσε κτήριο - Έκανε μεροκάματα εκτός υπηρεσίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης