Πολεμικό Μουσείο: Φιλοξενεί την έκθεση «Ο Δρόμος του Αλόγου»
Παρουσιάζει την καταλυτική συμβολή τουαλόγου στην ιστορία της Ελλάδας - Ποιοι γνωστοί καλλιτέχνες συμμετέχουν με έργα τους
H διαχρονικά καταλυτική παρουσία και συμβολή του αλόγου, στην ιστορία της Ελλάδας, σε καιρούς ειρηνικούς και πολεμικούς, αποτελεί τον κεντρικό άξονα της έκθεσης με τίτλο «Ο Δρόμος του Αλόγου» που φιλοξενείται στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας. Στην έκθεση, η οποία εγκαινιάστηκε από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγόΚωνσταντίνο Φλώρο και θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, συμμετέχουν με έργα τους σημαντικοί καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων οι Σωτήρης Σόρογκας, Γιάννης Αδαμάκης κ.α.
Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κ. Φλώρος, ο Πρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου Α. Λιάσκος και η εικαστικός και επιμελήτρια της έκθεσης Ράνια Καπελιάρη
«Το άλογο, σύντροφος του ανθρώπου στην Ειρήνη και στον Πόλεμο -βοήθησε με πολλούς τρόπους στο κτίσιμο και την εξέλιξη του πολιτισμού του.Από το αλογάκι της παιδικής μας ηλικίας μέχρι τα άλογα των παραμυθιών,τον Δούρειο Ίππο, τον Βουκεφάλα, τον Πήγασο, από τα άλογα της Επανάστασης του ‘21, άλογα που στόλισαν τις πλατείες των πόλεων, τα άλογα του χωριού μας, τα μουλάρια της Μικρασιατικής εκστρατείας και του Αλβανικού μετώπου, τα μονόπλα του ελληνικού στρατού,οι «λησμονημένοι ανώνυμοι ήρωες» της ελληνικής ιστορίας παραμένουν τα υπέροχα πλάσματα που με τα μεγάλα μάτια τους κοιτάζουν ίσια μέσα στην ψυχή μας» σημειώνει η εικαστικός Ράνια Καπελιάρη που εμπνεύστηκε και επιμελήθηκε την έκθεση.
Έργο του Σωτήρη Σόρογκα
Η θέση σου στο Final Four της EuroLeague σε περιμένει. Πώς; Διαβάζεις τη συνέχεια και… φεύγεις για το κορυφαίο μπασκετικό τριήμερο της Ευρώπης με δύο ΔΙΠΛΑ εισιτήρια!
Παραμένοντας πιστή στις περιβαλλοντικές της δεσμεύσεις για μείωση του ανθρακικού της αποτυπώματος, η ΔΕΗ συμμετέχει και φέτος στην Παγκόσμια Ημέρα της Γης
Στη νέα της καμπάνια, η MISKO εμπνέεται από τις μικρές στιγμές της καθημερινότητας όπου οι άνθρωποι, παρά τις διαφορές τους, βρίσκουν τρόπους να συνδεθούν γύρω από ένα πιάτο ζυμαρικών. Ένα δέσιμο που γίνεται και τίτλος της: «Όλη η νοστιμιά είναι στο δέσιμο»