Εικαστικός Δεκέμβριος στην Αθήνα: Εκθέσεις, αφιερώματα και εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε

Εικαστικός Δεκέμβριος στην Αθήνα: Εκθέσεις, αφιερώματα και εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε

Σημαντικά καλλιτεχνικά γεγονότα με πλούσιο και αξιόλογο εικαστικό περιεχόμενο περιμένουν το κοινό να τα επισκεφθεί

Spyros_Papaloukas
Εκθέσεις, δράσεις, και σημαντικά καλλιτεχνικά γεγονότα με πλούσιο και αξιόλογο εικαστικό περιεχόμενο μας περιμένουν τώρα στις γιορτές να τα επισκεφτούμε, στην υπέροχα στολισμένη πόλη των Αθηνών, με τα καφέ και τα πωλητήρια γεμάτα πρωτότυπα δώρα να συμβάλλουν στην γιορτινή ατμόσφαιρα με κέφι, φαντασία και γούστο.

Είναι πλέον γεγονός. Ο Πολιτισμός που κατεξοχήν ανήκει στην χώρα που τον γέννησε και τον δημιούργησε έχει ανθήσει και επιστρέφει ξανά στην πόλη των Αθηνών με πλούσια και ενδιαφέροντα πολιτιστικά προγράμματα καθ’όλη την διάρκεια των γιορτών καθώς και όλον τον Ιανουάριο.
Spyros_Papaloukas_2
Έργο του Σπύρου Παπαλουκά
Μία όαση πολιτισμού, διαλέξεων και μουσικών εκδηλώσεων, το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη παρουσιάζει το πολυεπίπεδο πρόγραμμα «Σπύρος Παπαλουκάς – Οπτικοποίηση του αρρήτου», στο πλαίσιο του οποίου ψηφιοποιείται και τεκμηριώνεται ένα μεγάλο μέρος του έργου του σπουδαίου Έλληνα ζωγράφου. Παράλληλα, διανοίγεται μία ευρεία γκάμα δυνατοτήτων αξιοποίησης και προβολής του έργου του καλλιτέχνη μέσα από σύγχρονες πρακτικές διαχείρισης και επιμέλειας, στο πεδίο των εικαστικών τεχνών και του ψηφιακού πολιτισμού. Ψηφιακές περιηγήσεις, ερμηνευτικά εκθέματα, διαδραστικές εγκαταστάσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για παιδιά προσκαλούν το εγχώριο και διεθνές κοινό να εμβαθύνει στο καλλιτεχνικό σύμπαν του καλλιτέχνη και να έρθει σε επαφή με τις πολλαπλές πτυχές του έργου του.

Κλείσιμο
Συγχρόνως, το πρόγραμμα στηρίζει τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Ιδρύματος, χάρη στον οποίο δίνεται η δυνατότητα σε ένα ευρύτερο κοινό, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, να έρθει σε επαφή με τις εικαστικές τέχνες και την πολιτιστική κληρονομιά.

mouseio-maria-callas
Μουσείο Μαρία Κάλλας
Ανάμεσα στα πιο σημαντικά Μουσεία, μεταξύ άλλων, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, το Μουσείο της Ακρόπολης με μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις, το Μουσείο Γουλανδρή, το Μουσείο Μπενάκη και το Μουσείο Μαρία Κάλλας συμβάλλουν στον Πολιτισμό με πλούσιο εορταστικό, καλλιτεχνικό και εικαστικό πρόγραμμα, με το τελευταίο να παρουσιάζει εορταστικές δράσεις και ελεύθερη είσοδο για τα 100 χρόνια από τη γέννηση της μεγάλης ελληνίδας ντίβας της όπερας. Τιμή και δόξα, πραγματικά όμως!

Στο πλαίσιο λοιπόν του εορτασμού των 100 χρόνων από την γέννηση της Μαρία Κάλλας, το Μουσείο Μαρία Κάλλας Δήμου Αθηναίων ενισχύει την συνεργασία του με το Teatro alla Scala και για το επόμενο διάστημα θα εκθέτει δύο θεατρικά κοστούμια από τις παραστάσεις που πρωταγωνίστησε η Μαρία Κάλλας στο Μιλάνο, την θεατρική περίοδο 1952-1957. Πρόκειται για τα κοστούμια από τις παραστάσεις Ιφιγένεια εν Ταύροις (σεζόν 1956/1957) και Μάκμπεθ (σεζόν 1952/1953). 

Τέλος, το φαντασμαγορικό Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παρουσιάζει Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες στον Φάρο / Burger project – Ομάδα εν δυνάμει, οι Ταχυδρόμοι του `Αι Βασίλη καθώς και Φεστιβάλ Φωτιστικών Εγκαταστάσεων στο πάρκο και για όσους ενδιαφέρονται, Party Παραμονής Πρωτοχρονιάς με σπέσιαλ μενού πάντα στο ΚΠΙΣΝ. Ο Χριστουγεννιάτικος κόσμος ζωντανεύει.

Ειδήσεις σήμερα:

Συγκίνηση στο τελευταίο «αντίο» στον σπουδαίο συγγραφέα, Βασίλη Βασιλικό - Δείτε φωτογραφίες

Ριψοκίνδυνος Νορβηγός βουτά από τα 40 μέτρα στα παγωμένα νερά με την κοιλιά - Η μόδα της «βουτιάς του θανάτου»

«Κοιμόμαστε πάνω στις καρέκλες, δεν έχουμε ρούχα» - Εγκλωβισμένοι στο αεροδρόμιο του Μονάχου παραμένουν 150 Έλληνες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης