Μόνικα Μπελούτσι από τη Θεσσαλονίκη: Στην Κάλλας συνάντησα μια αδελφή ψυχή που αναζητούσε την αγάπη και την επαφή

Μόνικα Μπελούτσι από τη Θεσσαλονίκη: Στην Κάλλας συνάντησα μια αδελφή ψυχή που αναζητούσε την αγάπη και την επαφή

Όλα όσα είπε η διάσημη Ιταλίδα σταρ σχετικά με την αγάπη της για την Ελλάδα και τη σχέση της με τον χρόνο και τη δημοσιότητα στη σημερινή συνέντευξη τύπου

Monica_Beluci__Thesal_1_jog
Απλή αλλά εντυπωσιακή, ιδιαίτερα κομψή, χαμογελαστή και πρόθυμη να απαντήσει σε κάθε ερώτηση εμφανίστηκε η Μόνικα Μπελούτσι, σήμερα το μεσημέρι, στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης, στη Θεσσαλονίκη όπου πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου που διοργάνωσε το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης λίγες ώρες πριν απονείμει στην διάσημη Ιταλίδα σταρ, το βράδυ στο Ολύμπιον, τον τιμητικό Χρυσό Αλέξανδρο.

Monica_Belucci__Thesal_2


Μετά το θερμό καλωσόρισμα η Μόνικα Μπελούτσι δεν παρέλειψε να επαναλάβει την αγάπη που τρέφει για την Ελλάδα. Σε ερώτηση σχετικά με την εμπειρία της από την ταινία «Μαρία Κάλλας: επιστολές και αναμνήσεις», σε σκηνοθεσία Τομ Φορντ και Γιάννη Δημολίτσα, η οποία προβλήθηκε χθες βράδυ παρουσία της ίδιας, σημείωσε: «Συνολικά μιλώντας, ήταν μια αξέχαστη εμπειρία, ενώ η συνεργασία με τον Γιάννη Δημολίτσα ήταν καταπληκτική από κάθε άποψη. Σημαίνει πολλά για μένα να βρίσκομαι εδώ, ξέρετε πόσο αγαπώ την Ελλάδα, επισκέπτομαι εξάλλου συνέχεια τη χώρα σας.»

Κλείσιμο
Η διάσημη ηθοποιός αναφέρθηκε με βαθύ θαυμασμό στην θρυλική καλλιτέχνιδα αλλά και τη γενναία γυναίκα Μαρία Κάλλας την οποία είχε την ευκαιρία να γνωρίσει σε βάθος μέσα από την παράσταση  «Μαρία Κάλλας: Γράμματα και Αναμνήσεις», επίσης σε σκηνοθεσία Τομ Φορντ, την οποία παρουσίασε τόσο στην Αθήνα όσο και και σε άλλες μεγάλες πρωτεύουσες του κόσμου: «Νιώθω ευγνωμοσύνη για το γεγονός ότι έχω ερμηνεύσει μια εμβληματική φιγούρα της τέχνης και του πολιτισμού, τη Μαρία Κάλλας. Το σημαντικότερο όμως για μένα είναι ότι μέσα από αυτή την εμπειρία ανακάλυψα τη διττή φύση της Κάλλας. Αφενός, μια αληθινή ντίβα, με θεϊκό χάρισμα και ταλέντο. Αφετέρου, μια γυναίκα με αυθεντικά αισθήματα, αυθορμητισμό και αγνή καρδιά. Τόσο η θεατρική παράσταση όσο και η ταινία εξερευνούν περισσότερο τη Μαρία παρά την Κάλλας, ρίχνοντας φως στις ελπίδες και στα όνειρα μιας νεαρής γυναίκας, αλλά και στην ωριμότητα και στις δυσκολίες που βίωσε ως καταξιωμένη σταρ, καθώς πάλευε να βρει ισορροπία ανάμεσα στην καλλιτεχνική της επιτυχία και την ιδιωτική της ζωή. Η ιστορία της με άγγιξε πολύ γιατί δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί πως υπήρξε μια γυναίκα με ραγισμένη καρδιά, μια γυναίκα που κατέρρευσε από αγάπη. Είδα την αληθινή εικόνα πίσω από τη σταρ, ένιωσα πως συνάντησα μια αδερφή ψυχή που αναζητούσε την αγάπη και την επαφή» δήλωσε για να εξομολογηθεί αμέσως μετά: «Η παράσταση στο Ηρώδειο ήταν μια από τις δυνατές στιγμές σε ολόκληρη την καριέρα μου, όπως και η τριετής περιοδεία με την παράσταση σε ολόκληρο τον κόσμο. Η Μαρία Κάλλας υπήρξε ένα πραγματικό ορόσημο της ελληνικής ιστορίας, οπότε ήταν πολύ σημαντικό για μένα να νιώσω ότι με αποδέχεται το ελληνικό κοινό στον συγκεκριμένο ρόλο».

Monica_Belucci__Thesal_4
Η Μόνικα Μπελούτσι με τον επικεφαλής του προγράμματος του Φεστιβάλ, Γιώργο Κρασσακόπουλο


Όσο για τους λόγους για τους οποίους θεωρεί ότι επιλέχθηκε για να ερμηνεύσει αυτήν την διεθνή εμβληματική προσωπικότητα ανέφερε: «Υποθέτω πως ο σκηνοθέτης Τομ Βολφ με επέλεξε και λόγω και της μεσογειακής εμφάνισης και καταγωγής μου. Ένα άλλο κοινό στοιχείο που μπορώ να εντοπίσω είναι ότι η Μαρία Κάλλας γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, έπειτα ήρθε στην Ελλάδα, έγινε σταρ στην Ιταλία και στη συνέχεια μετακόμισε στο Παρίσι. Όπου και να έζησε, όσο και να λατρεύτηκε από το κοινό, δεν έπαψε να νιώθει ξένη ή έστω φιλοξενούμενη σε έναν τόπο και αυτό είναι κάτι που μπορώ να συναισθανθώ»

Παραδέχτηκε, ωστόσο, ότι η ιδέα της θεατρικής σκηνής τ;hν φόβιζε αρχικά καθώς η εμπειρίες της σχετίζονται με τον κινηματογράφο:«Για να είμαι ειλικρινής αρχικά φοβόμουν, καθότι στο θέατρο η σχέση με το κοινό είναι διαφορετική, αφιλτράριστη, πιο άμεση, πιο ειλικρινής και δυνατή».

Monica_Belucci__Thesal_3


Η Μόνικα Μπελούτσι όμως μίλησε και για τη σχέση της με την δημοσιότητα, για το αν αυτή τήν καταπιέζει ενίοτε ενώ αποκάλυψε και με ποιους τρόπους τήν διαχειρίζεται: «Η αλήθεια είναι πως δεν νιώθω πως βρίσκομαι πάντα στο προσκήνιο, παρά μόνο όταν είμαι στη διαδικασία προώθησης μιας νέας ταινίας ή ενός νέου πρότζεκτ. Τις υπόλοιπες στιγμές, για να είμαι ειλικρινής, προτιμώ να μένω στις σκιές. Στον συγκεκριμένο τομέα, διδάχτηκα πολλά από την Κάλλας, η οποία δεν ήταν απλώς μια θρυλική σοπράνο, αλλά μια θαρραλέα γυναίκα που βρήκε το θάρρος να ζήσει τη ζωή της σύμφωνα με τις επιθυμίες της, βρίσκοντας το κουράγιο να πάρει διαζύγιο σε μια εποχή που μια τέτοια κίνηση ήταν με κάθε τρόπο απαγορευμένη στην Ιταλία. Η Κάλλας ακολούθησε την καρδιά της έχοντας αρχικά θυσιάσει τα νιάτα της στον βωμό της τέχνης και του ταλέντου της. Σε μεγαλύτερη ηλικία, όταν γνώρισε τον Ωνάση, ανακάλυψε εκ νέου τη θηλυκότητά της, την οποία θέλησε να ζήσει στο έπακρο» υπογράμμισε.

Παράλληλα, δήλωσε πλήρως συμφιλιωμένη με τον χρόνο που περνά αλλά και τις αλλαγές που αυτός επιφέρει στην εικόνα της, η οποία, όμως, παραμένει φυσική και εντυπωσιακή: «Ειλικρινά δεν με απασχολεί η ηλικία μου, είναι μάταιο να παλεύεις ενάντια στον χρόνο, είναι απολύτως βέβαιο πως θα χάσεις. Θα έπρεπε να αισθανόμαστε τυχεροί που μεγαλώνουμε, ιδίως αν μας περιβάλλουν άνθρωποι που μας αγαπούν και τους αγαπάμε. Όσο και να ακούγεται κοινότυπο, τα πράγματα που με κάνουν να νιώθω ζωντανή και να μη σκέφτομαι τον χρόνο που κυλά είναι η οικογένεια, οι φίλοι μου και το πάθος για τη δουλειά μου. Προσωπικά μιλώντας, νιώθω ευλογημένη που έχω την ευκαιρία μέσα από τη δουλειά μου να γνωρίσω ενδιαφέροντες νέους ανθρώπους και δημιουργούς. Την ίδια στιγμή, όσο μεγαλώνεις, αντιλαμβάνεσαι πως αυτό που μετρά είναι η αληθινή ζωή. Πιστεύω πως τα όσα περάσαμε με την πανδημία, ανάγκασαν πολλούς από εμάς να αναθεωρήσουμε τη στάση μας και να αποδεχτούμε πως οι ανθρώπινες σχέσεις είναι ό,τι σημαντικότερο έχουμε» εξήγησε η ίδια και πρόσθεσε: « Όσο μεγαλώνεις, παίρνεις απόσταση από κάθε τεχνητή εικόνα του εαυτού σου, μαθαίνεις να διαχωρίζεις την πραγματικότητα από τη φαντασία. Το πρωί που ξυπνάω, δεν φοράω τακούνια, ούτε make-up. Είμαι ένας συνηθισμένος άνθρωπος που εργάζεται στη βιομηχανία του σινεμά».

Ειδήσεις σήμερα:

Η Βουλή ήρε την ασυλία 11 βουλευτών των «Σπαρτιατών» με 285 υπέρ

Κύπρος: Συνέλαβαν μαφιόζους στα Κατεχόμενα - Ερευνάται αν συμμετείχαν στις δολοφονίες «νονών» σε Λευκωσία και Λεμεσό


Νέα μαρτυρία για τον εφιάλτη της Φαίης στο διαμέρισμα της Κυψέλης: «Ήταν μόνιμα χτυπημένη σε όλο της το σώμα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης