Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»: Φιλοξενεί και φέτος το έργο του Τσάρλι Τσάπλιν «Τα φώτα της πόλης»

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»: Φιλοξενεί και φέτος το έργο του Τσάρλι Τσάπλιν «Τα φώτα της πόλης»

Μια συγκινητική κωμωδία που πραγματεύεται την κοινωνική αδικία και την άδολη αγάπη

Ta_fota_tis_polis_-_parastasi
Το έργο του Τσάρλι Τσάπλιν «Τα φώτα της πόλης», η παράσταση του Εθνικού Θεάτρου που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς, επιστρέφει, από τις 25 Οκτωβρίου, στο «Θέατρον», Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Ένας άνεργος περιπλανώμενος, ο Σαρλώ, ερωτεύεται μια τυφλή ανθοπώλισσα και κάνει τα πάντα προκειμένου να εξασφαλίσει τα χρήματα για την εγχείρηση που θα της χαρίσει την όραση. Με κεντρικό άξονα τον ρακένδυτο ήρωα που αγωνίζεται να επιβιώσει στο βίαιο περιβάλλον του ακραίου οικονομικού φιλελευθερισμού, η ταινία-μύθος του αμερικανικού κινηματογράφου παίρνει τη μορφή ενός ιδιότυπου θεατρικού μιούζικαλ που αφηγείται μέσα από τη γλώσσα της μουσικής και του χορού, μια οικουμενική ιστορία αγάπης που ξεπερνά τα γλωσσικά και πολιτισμικά εμπόδια. Η ζωντανή μουσική, το τραγούδι και η ενέργεια των δημιουργών συστρατεύονται, για να αποτίσουν φόρο τιμής στον ιδιοφυή «μελαγχολικό κλόουν», τον ηρωισμό των απλών ανθρώπων και τις αρχετυπικές αξίες της ζωής.

Με φόντο το οικονομικό Κραχ της Αμερικής, «Τα Φώτα της πόλης», είναι ταυτόχρονα μια συγκινητική κωμωδία και μια αστική παραβολή που πραγματεύεται την κοινωνική αδικία αλλά και την άδολη αγάπη. Μια ταινία με το ωραιότερο φινάλε στην ιστορία του κινηματογράφου, ένα έργο-καθρέφτης της τραχιάς μεσοπολεμικής εποχής που αποθεώνει την ασυμβίβαστη ζωή, την ανιδιοτελή προσφορά και τον έρωτα χωρίς όρια.

Τη σκηνοθεσία και τη χορογραφία της παράστασης υπογράφει η Αμάλια Μπένετ, παίζουν οι ηθοποιοί Αλίκη Αλεξανδράκη, Στέλλα Αντύπα, Φίλιππος Άνθης, Θοδωρής Βράχας, Κατερίνα Γεβετζή, Σαβίνα Γιαννάτου, Θανάσης Δήμου, Νίκος Ιατρού, Άννα Καλαϊτζίδου, Γιώργος Κοψιδάς, Έντι Λάμε, Ιωάννα Μπιτούνη, Φίλιππος Μπούρας, Νικόλας Ντούρος, Μίκης Παντελούς, Γιάννης Πρωτόπαππας, Θανάσης Ραφτόπουλος, Μαριάμ Ρουχάτζε, Κωνσταντίνος Σάμαα, Izel Seylani και Φώτης Στρατηγός ενώ επί σκηνής παίζουν και οι μουσικοί Δημήτρης Βεντουράκης, Διονύσης Βερβιτσιώτης, Δημήτρης Χουντής, Παρασκευάς Κίτσος και Ιώ Le Moller.

Ειδήσεις σήμερα:

Βαθαίνει η κόντρα Κωνσταντοπούλου-Χουρδάκη: «Μου ζητήθηκε να συμφωνήσω να παραδώσω την έδρα»

Βελτιωμένος σήμερα ο καιρός, ανεβαίνει η θερμοκρασία

Σοβαρό τροχαίο στο Χαλκούτσι Ωρωπού - Απεγκλωβίστηκαν 4 άτομα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης