Θέατρο Επί Κολωνώ: Ποιες παραστάσεις ανεβάζει τη νέα σεζόν

Θέατρο Επί Κολωνώ: Ποιες παραστάσεις ανεβάζει τη νέα σεζόν

Οι νέες παραγωγές και οι περσινές που συνεχίζονται λόγω επιτυχίας - Προσφορά για τα πρώτα εισιτήρια της προπώλησης

Theatro_epi_Kolono_-_Tao
Με ένα πρόγραμμα που χαρακτηρίζεται από ποικιλία, ενδιαφέρουσες νέες προτάσεις αλλά και επαναλήψεις παραστάσεων οι οποίες σημείωσαν επιτυχία πέρσι ετοιμάζεται να υποδεχτεί την νέα καλλιτεχνική περίοδο το Θέατρο Επί Κολωνώ.

Επιμένοντας στη στήριξη των δημιουργών της νέας γενιάς αλλά και στην επιλογή έργων η θεματολογία των οποίων άπτεται της σύγχρονης πραγματικότητας το Θέατρο Επί Κολωνώ συνεχίζει να χαράζει την δική του, ιδιαίτερη πορεία στα εγχώρια θεατρικά δρώμενα.

Theatro_epi_Kolono_-_Stelios_Kasongo
«Στέλιος Κασόνγκο» του Γιώργου Χατζηνικολάου


«Στέλιος Κασόνγκο»

Κλείσιμο
Η νέα του φετινή παραγωγή είναι ο «Στέλιος Κασόνγκο» του Γιώργου Χατζηνικολάου, ένα κοινωνικό δράμα με πλοκή, ανατροπές, πικρό χιούμορ και στοιχεία κινηματογραφικού ρεαλισμού, που θα κάνει πρεμιέρα στις 20 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για ένα καινούργιο δημιούργημα της Ομάδας Νάμα, σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότης, το οποίο βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και θίγει σοβαρά όσο και επίκαιρα κοινωνικά προβλήματα όπως ο ρατσισμός, οι διακρίσεις και η απληστία.

Ο Χρήστος κληρονομεί από τον πατέρα του μια ημιυπόγεια αποθήκη και αρχίζει να ονειρεύεται πώς θα μπορούσε στον χώρο αυτόν να στεγάσει το όραμά του για ένα μουσικό χώρο! Το σχέδιο μπαίνει σε εφαρμογή και συμπαραστάτες του στο όνειρό του έχει την θεία του Εύα αλλά και τον αγαπημένο του φίλο τον Στέλιο Κασόνγκο. Ο Στέλιος μετανάστης τρίτης γενιάς από τη Βόρεια Κένυα και μεγαλωμένος στον Βύρωνα δέχεται με ενθουσιασμό την πρόταση συνεργασίας του Χρήστου και η προσπάθεια για την δημιουργία της επιχείρησής τους ξεκινάει και προχωράει μέχρι … την έλευση του Άλκη, του ετεροθαλούς αδελφού του Χρήστου, που θα περιπλέξει τα πράγματα και θα ανασύρει στην επιφάνεια μυστικά αλλά και δηλητηριώδεις εκφάνσεις της κοινωνίας.

Στην παράσταση παίζουν οι ηθοποιοί Σαμουήλ Ακίνολα, Τζίνη Παπαδόπουλου, Άγης Εμμανουήλ και Πάρης Σκαρτσολιάς ενώ στους μουσικούς αυτοσχεδιασμούς και στην ερμηνεία συμπράττουν οι Πάρης Σκαρτσολιάς, Φωνή Τζίνη Παπαδοπούλου.

Το έργο θα παρουσιάζεται στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο, στις 21.15.

Theatro_epi_Kolono_-_O_gamos
Ο «Γάμος» του Μάριου Ποντίκα


«Γάμος»

Το συγκλονιστικό έργο του Μάριου Ποντίκα, «Γάμος», σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη και καλλιτεχνική επιμέλεια Γιώργου Χατζηνικολάου, που επικεντρώνεται στην άνιση, προσβλητική και εγκληματική ενίοτε μεταχείριση των γυναικών στις σύγχρονες κοινωνίες, κέρδισε πέρσι τις εντυπώσεις του κοινού γεγονός που οδήγησε στην παρουσίασή του για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Μια νεαρή κοπέλα βιάζεται και ό,τι ακολουθεί είναι οι αλλεπάλληλοι «βιασμοί» της από την οικογένεια, την κοινωνία, τους εκπροσώπους της δικαιοσύνης. Η ίδια βρίσκεται «καθηλωμένη» σε όλη τη διάρκεια του έργου, αμέτοχη και ανυπεράσπιστη, ενώ παρακολουθούμε όλους τους ανθρώπους γύρω της να έχουν λόγο και άποψη γι’ αυτό που της συνέβη και δικαιώματα πάνω στο σώμα της, που γίνεται ένα πεδίο συγκρούσεων. Η υποκρισία οδηγεί στη συμβιβαστική λύση του γάμου της με τον βιαστή της και την ίδια στην αυτοπυρπόληση. Τυλιγμένη ολόκληρη σε επιδέσμους λόγω των καθολικών εγκαυμάτων, παραμένει βουβή μέχρι τέλους στην αίθουσα δικαστηρίου, αρνούμενη να ενδώσει σε οποιαδήποτε συναινετική συμμετοχή της και γίνεται το τραγικό σύμβολο της αξιοπρέπειας απέναντι σε κάθε είδους βιασμό.

Παίζουν οι ηθοποιοί Ηλίας Βαλάσης, Στέλιος Δημόπουλος, Μαρία Κάτσενου, Αθανασία Κουρκάκη και Ελωρίς Αλπανίδου.

Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα στις 11 Οκτωβρίου και θα παίζεται κάθε Τετάρτη και Κυριακή στις 18:15.


«Τάο»

Η σύγχρονη, σκοτεινή και άγρια κωμωδία του Γιώργου Καφετζόπουλου «Τάο» ήταν από τις παραστάσεις που συζητήθηκαν πολύ κατά την προηγούμενη θεατρική περίοδο. Επανέρχεται λοιπόν, από τις 16 Οκτωβρίου, προκειμένου να μυήσει ακόμη περισσότερους θεατές στον κόσμο της νύχτας, της παρανομίας, της... μαγκιάς, μέσα από μια σειρά κωμικών καταστάσεων και απίστευτων διαλόγων.

ΤΑΟ του Γιώργου Καφετζόπουλου | σκην. Δανάη Σπηλιώτη | Θέατρο Επί Κολωνώ

Αθήνα 2022. Στο σαλόνι του πρώην αρχιμαφιόζου Ανδρέα Καραμούτσου, ο γιος του Γιάννης στα όρια της απελπισίας προσπαθεί να πείσει τον πατέρα του να τον βοηθήσει να ανέβει στην ιεραρχία της νύχτας. Γιος και πατέρας θα συναντήσουν τον Μωυσίδη, τον νέο βασιλιά της νύχτας. Τρεις γκάνγκστερ σε ένα σαλόνι: ένας ξοφλημένος αρχιμαφιόζος, ο ανεξέλεγκτος γιος του και ο νέος βαρόνος της νύχτας που έρχεται να επιβάλει την τάξη.

Ο Γιώργος Καφετζόπουλος συμμετέχει στην παράσταση και ως ηθοποιός μαζί με τον Αντώνη Καφετζόπουλο και τον Θοδωρή Σκυφτούλη ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει η Δανάη Σπηλιώτη.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την παράσταση από τις 16 Οκτωβρίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00 και κάθε Κυριακή στις 21:15.

Theatro_epi_Kolono_-_Smarmface
«Scarmface» σε σενάριο και σκηνοθεσία του Johnny O


«Scarmface»
Μία ακόμη επανάληψη λόγω επιτυχημένης περσινής διαδρομής, αποτελεί η παράσταση «Scarmface», σε σενάριο και σκηνοθεσία του Johnny O. Πρόκειται για μια σατιρική παντομιμική παράσταση, με πρωτότυπο σενάριο, που δίνει έμφαση στη σωματική κίνηση και την έκφραση, εμπνευσμένη από από τη χρυσή εποχή του βωβού κινηματογράφου και την πρωτότυπη ταινία «Ο Σημαδεμένος» του 1932.

Ν. Υόρκη, 1932. Ποτοαπαγόρευση…εποχή που το οργανωμένο έγκλημα και η δράση της Μαφίας είναι παγκοσμίως ξακουστή. Ο Toni Cazzo, ένας νεαρός Σικελός, με τις ευλογίες της μητέρας του θα μπλεχτεί στα πλοκάμια της Μαφίας, με μόνο σκοπό να γίνει αρχηγός της. Η αλαζονεία του και ένα.. σημάδι.. αρκεί να φέρει την καταστροφή. Το ξεκαθάρισμα λογαριασμών αρχίζει…

Στον θίασο συμπράττουν οι Johnny O, Γιώργος Ντούσης, Αλέξης Βιδαλάκης, Μαρία Μπαλούτσου, Βασίλης Καζής, Εύη Κολιούλη και Χριστίνα Δενδρινού.

Η πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί για τις 30 Σεπτεμβρίου ενώ παραστάσεις θα δίνονται κάθε Σάββατο & Τετάρτη στις 21:15 (έως 7 Οκτωβρίου) και από 11 Οκτωβρίου και μετά κάθε Τετάρτη στις 21:15

Προσφορά εισιτηρίων

Το Θέατρο επί Κολωνώ προσφέρει στο κοινό συγκεκριμένο αριθμό μειωμένων εισιτηρίων, στην τιμή των 10 ευρώ, για όσους τα προμηθευτούν νωρίς από ΕΔΩ

Ειδήσεις σήμερα

Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του F-35 που αναζητούσαν επί σχεδόν 24 ώρες οι αρχές στις ΗΠΑ

Άγνωστοι έστησαν ενέδρα και έσπασαν τα τζάμια στο αυτοκίνητο του Δημάρχου Λαμίας - Δείτε φωτογραφίες

Και η ΕΥΠ στις έρευνες για το τραγικό τροχαίο με τους πέντε νεκρούς Έλληνες στη Λιβύη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης