Οίκος Sotheby’s: Βγάζει σε δημοπρασία έργα τέχνης από το θρυλικό σπίτι της Πολίν Καρπίδα στην Ύδρα

Οίκος Sotheby’s: Βγάζει σε δημοπρασία έργα τέχνης από το θρυλικό σπίτι της Πολίν Καρπίδα στην Ύδρα

Αναμένεται να πιάσουν 11 εκατομμύρια ευρώ

Karpida_-_Ydra_1
Πολύτιμα έργα τέχνης, η αξία των οποίων εκτιμάται σε 11 εκατομμύρια ευρώ, που φιλοξενούνταν σε ένα μυθικό σπίτι στην Ύδρα, από το οποίο πέρασαν διάσημοι καλλιτέχνες αλλά σημαντικές προσωπικότητες του παγκόσμιου στερεώματος, βγαίνουν σε δημοπρασία, στις 31 Οκτωβρίου, στο Παρίσι, από τον οίκο Sotheby’s. Πρόκειται για ένα μέρος της τεράστιας συλλογής της διεθνούς φήμης συλλέκτριας Πολίν Καρπίδα, που κοσμούσε τους χώρους του υπέροχου υδραίικου αρχοντικού Μπουντούρη, απ’ όπου είχαν περάσει στο παρελθόν λαμπρά ονόματα από τον χώρο της παγκόσμιας τέχνης, ως προσκεκλημένοι της ίδιας και του συζύγου της, του αείμνηστου μηχανικού – κατασκευαστή Κωνσταντίνου Καρπίδα.



Το αρχοντικό του 18ου αιώνα, με την υπέροχη θέα στη θάλασσα, ήταν αρχικά κατοικία της οικογένειας Μπουντούρη. Στη συνέχεια πέρασε στην ιδιοκτησία του ζεύγους Καρπίδα, που το μετέτρεψε σε μια πολυτελή κιβωτό τέχνης ενώ προσφάτως απέκτησε νέους ιδιοκτήτες καθώς από πέρσι είχε διατεθεί προς πώληση στην τιμή των 10 εκατ, ευρώ. Τα τελευταία χρόνια η 80χρονη σήμερα Πολίν Καρπίδα ζει μόνιμα στις ΗΠΑ.

Κλείσιμο
Ανάμεσα στα εντυπωσιακά έργα που βρίσκονταν μέσα σε αυτό το σπίτι και θα δημοπρατούν συγκαταλέγονται δημιουργίες σπουδαίων εικαστικών καλλιτεχνών όπως οι Ντάμιεν Χιρστ, του ζεύγους Κλοντ και Φρανσουά Λαλάν, Τρέισι Έμιν και Σάρα Λούκας. Από τα πλέον περιζήτητα αναμένεται να είναι το γλυπτό των Λαλάν «Très Grand Choupatte» η τιμή εκτίμησης του οποίου ανέρχεται σε 1,5 εκατ. ευρώ.

Karpida_-_Ydra_2


Γεννημένη στο Μάντσεστερ η Πολίν Κορπίδα μαγεύτηκε στα νεανικά της χρόνια από την ομορφιά της Ελλάδας όπου γνώρισε τον μετέτειτα σύζυγό της ενώ άνοιξε στην Αθήνα μπουτικ ρούχων. Η βαθιά αγάπη της για την τέχνη την ώθησε στην σταδιακή δημιουργία της συλλογής της αλλά και στη γνωριμία της με κορυφαία ονόματα του χώρου μεταξύ των οποίων διάσημοι καλλιτέχνες, διευθυντές μεγάλων ξένων μουσείων, γκαλερίστες και γνωστοί συλλέκτες.

Όλοι αυτοί περνούσαν συχνά τα καλοκαίρια τους στην Ύδρα, στο αρχοντικό του ζευγαριού, περιστοιχισμένοι από έργα τέχνης υψηλής αισθητικής και αξίας με φόντο το βαθύ μπλε του Σαρωνικού.

Ειδήσεις σήμερα:

Παραιτήθηκε ο Βαρβιτσιώτης από υπουργός Ναυτιλίας - Στη θέση του ο Χρήστος Στυλιανίδης

Βίντεο δείχνει μυστηριώδεις λάμψεις φωτός στον ουρανό πριν τον φονικό σεισμό στο Μαρόκο

Blue Horizon: Η δικογραφία για το πλοίο της ντροπής - Ο πλοίαρχος ενημέρωσε «άνθρωπος στη θάλασσα» και... απέπλευσε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης