Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Στο «σφυρί» το κόκκινο πουλόβερ με το μαύρο πρόβατο που δεν αποχωριζόταν ποτέ

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Στο «σφυρί» το κόκκινο πουλόβερ με το μαύρο πρόβατο που δεν αποχωριζόταν ποτέ

Το περίφημο κόκκινο πουλόβερ θα τεθεί σε δημοπρασία από τον οίκο Sotheby's στη Νέα Υόρκη - Mπορεί να πιάσει από 50.000 - 80.000 δολάρια

diana-poulover
Οι λάτρεις της αδικοχαμένης πριγκίπισσας Νταϊάνα θα έχουν σύντομα την ευκαιρία να υποβάλουν προσφορά για να αποκτήσουν μια από τις πιο διάσημες εμφανίσεις της.

Το περίφημο πουλόβερ «μαύρο πρόβατο» που φορέθηκε για πρώτη φορά από τη λαίδη Νταϊάνα Σπένσερ σε έναν αγώνα πόλο το 1981, όταν αρραβωνιάστηκε με τον τότε πρίγκιπα Κάρολο, θα είναι ο τίτλος της δημοπρασίας «Fashion Icons» του Sotheby's στη Νέα Υόρκη, που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά από τις 31 Αυγούστου έως τις 14 Σεπτεμβρίου.

Το αυθεντικό πουλόβερ, το οποίο αναμένεται να κοστίσει από 50.000 έως 80.000 δολάρια όταν βγει στην αγορά για πρώτη φορά, θα εκτεθεί στον οίκο δημοπρασιών από τις 7 Σεπτεμβρίου, κατά την έναρξη της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με τον οίκο Sotheby's.

diana-red-sweater93923


«Είναι τιμή να προσφέρουμε αυτό το ιστορικό πουλόβερ στην εναρκτήρια «Fashion Icons», τοποθετώντας το δίπλα σε άλλα αξέχαστα και πολιτιστικά σημαντικά είδη ένδυσης», πρόσθεσε σε ανακοίνωσή του.

Όπως αναφέρει το CNN, οι καλλιτέχνες Sally Muir και Joanna Osborne και η φίρμα τους «Warm & Wonderful» είχαν την ιδέα να δημιουργήσουν το 1979, το πλεκτό κόκκινο ρούχο, το οποίο απεικονίζει σειρές από λευκά πρόβατα εκτός από ένα που είναι μαύρο και βρίσκεται στο μπροστινό μέρος.

Η εμφάνιση της Νταϊάνα με το μαύρο πρόβατο έκανε θραύση κάνοντας γνωστή τη μικρή επιχείρηση ρούχων.

230626093025-04-princess-diana-sheep-jumper



Κλείσιμο
230626092821-02-princess-diana-sheep-jumper


«Προς μεγάλη μας έκπληξη, μάθαμε ότι η λαίδη Νταϊάνα Σπένσερ φορούσε το πουλόβερ όταν την είδαμε στο πρωτοσέλιδο μιας από τις κυριακάτικες εφημερίδες», ανέφεραν οι καλλιτέχνες που εμπνεύστηκαν το ρούχο με το μαύρο πρόβατο, Sally Muir και Joanna Osborne.

«Η επιρροή της ήταν εντυπωσιακή αμέσως μετά την εμφάνισή της με το κόκκινο πουλόβερ γεγονός που οδήγησε στην αύξηση των εσόδων και την ευαισθητοποίηση του κοινού για τη μικρή μας εταιρεία ρούχων, για την οποία θα είμαστε για πάντα ευγνώμονες», πρόσθεσαν.

230626093125-05-princess-diana-sheep-jumper


Όπως αναφέρει το CNN, λίγες εβδομάδες μετά την πρώτη έξοδο της Νταϊάνα με το ρούχο, οι δύο σχεδιαστές έλαβαν ένα γράμμα από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ που τους ενημέρωνε ότι η «πριγκίπισσα του λαού» είχε καταστρέψει το αγαπημένο της πουλόβερ- ένα μικρό σκίσιμο σε μια από τις μανσέτες - ζητώντας ευγενικά είτε την επισκευή είτε την αντικατάσταση, σύμφωνα με τον οίκο Sotheby's.

Τα βρετανικά ανάκτορα επέστρεψαν το πουλόβερ στους σχεδιαστές, οι οποίοι έπλεξαν στη μητέρα των Γουίλιαμ και Χάρι ένα ολοκαίνουργιο. Από την πλευρά του, το Μπάκιγχαμ έσπευσε να τους αποστείλει μια επιστολή ευγνωμοσύνης.

Η πρώτη σύζυγος του Καρόλου φωτογραφήθηκε φορώντας το νέο πουλόβερ σε έναν άλλο αγώνα πόλο το 1982, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας «Warm & Wonderful».

Στη φωτογραφία, το ένα και μοναδικό μαύρο πρόβατο φαίνεται αυτή τη φορά να βρίσκεται πιο ψηλά απ΄ότι στο αρχικό.

Το μαύρο πρόβατο στο κόκκινο πουλόβερ σήμαινε κάτι για την αδικοχαμένη πριγκίπισσα;

Υπήρξαν φήμες, όπως ανέφεραν τα βρετανικά ΜΜΕ ότι, φορώντας το πουλόβερ, η πριγκίπισσα Νταϊάνα ένιωθε σύνδεση με το μοναχικό μαύρο πρόβατο λόγω της ιδιαίτερης σχέσης της με τη βρετανική βασιλική οικογένεια, ενώ άλλοι θεωρούσαν ότι το είχε επιλέξει για να γιορτάσει την αγροτική ιστορία της μεγάλης αλβιώνας.

Ειδήσεις σήμερα:

Κυβέρνηση: Ορκίστηκαν οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Δίκη Πισπιρίγκου: «Δεν έχω ξαναδεί γονιό να προβλέπει τι θα πάθει το παιδί του, δεν είχε αγωνία», κατέθεσε γιατρός

Εμφύλιος Wagner - Πούτιν: «Έκλεισε η υπόθεση» της ένοπλης εξέγερσης της Wagner, ανακοίνωσε η ρωσική FSB
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης