Αντρέα Μποτσέλι: Η «φωνή του Θεού» μάγεψε χθες βράδυ την Αθήνα

Αντρέα Μποτσέλι: Η «φωνή του Θεού» μάγεψε χθες βράδυ την Αθήνα

Μια βραδιά γεμάτη μαγεία στο Ολυμπιακό Στάδιο υπό την αγγελική φωνή του Ιταλού τενόρου – Περίπου 25.000 θεατές έζησαν ένα μοναδικό σόου που δύσκολα θα ξεχάσουν

boceli1
Είναι πασίγνωστη πλέον η φράση με την οποία η Σελίν Ντιόν έχει περιγράψει τη φωνή του Αντρέα Μποτσέλι λέγοντας πως «αν ο Θεός είχε φωνή, θα είχε αυτή του Ιταλού τενόρου».

Και την συγκεκριμένη εμπειρία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν περίπου 25.000 θεατές χθες βράδυ στο ΟΑΚΑ σε μια συναυλία γεμάτη συναίσθημα, φινέτσα και την αγγελική φωνή του Αντρέα Μποτσέλι τον οποίο το κοινό αγκάλιασε από το πρώτο δευτερόλεπτο που ανέβηκε στη σκηνή.

Μάλιστα η μεγάλη συναυλία του Ιταλού τενόρου ήταν και η αφορμή για την δεύτερη δημόσια εμφάνιση της Άννα Μαρίας Γλίξμπουρκ μετά τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου πριν μερικούς μήνες. Έκτοτε η Άννα Μαρία είχε εμφανιστεί μόνο στην τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου και η δεύτερη δημόσια εμφάνισή της έγινε στην χθεσινή συναυλία του Μποτσέλι στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Δίχως αμφιβολία αυτή ήταν η μεγαλύτερη συναυλία του Ιταλού στην Ελλάδα, ο οποίος είχες εμφανιστεί πέρυσι στο Sani Festival στο Sani Resort στη Χαλκιδική.

Andrea Bocelli & Ilaria Della Bidia - Bésame Mucho - Live 2023 in Athens, Greece at OAKA -18-07-2023


To «πολυεθνικό» ΟΑΚΑ

Οι πόρτες του Ολυμπιακού Σταδίου άνοιξαν περίπου στις 19:00 χθες το απόγευμα και ο κόσμος είχε αρχίσει να συρρές από νωρίς. Συγκεκριμένα, εκείνοι που έδειξαν πιο «Άγγλοι» στο ραντεβού τους ήταν ως επί τω πλέιστον οι πάμπολλοι τουρίστες που επέλεξαν να περάσουν το καλοκαιρινό του βράδυ στην Αθήνα υπό την αγγελική φωνή του Αντρέα Μποτσέλι.

Όσο ο ήλιος έπεφτε, λίγο μετά τις 21:00 οι θύρες ξεκίνησαν να γεμίσουν με πιο ζωηρό τρόπο και ο κόσμος έμπαινε μέχρι και μετά τις 22:00 στο ΟΑΚΑ. Μάλιστα εντυπωσιακή ήταν η εικόνα στις κερκίδες με τον κόσμο να κουνά σχεδόν ρυθμικά τα πρόγράμματα που μοίραζαν την είσοδο ή κάποια βεντάλια προσπαθώντας να… δροσιστούν.

boceli__2_
boceli__1_
Κλείσιμο


Η εμφάνιση του Αντρέα Μποτσέλι

Μαγική ήταν η στιγμή που ο Αντρέα Μποτσέλι πάτησε στην τεράστια σκηνή που είχε στηθεί στο ΟΑΚΑ, λίγο μετά την κρατική ορχήστρα και την χορωδία του Δήμου Αθηναίων που εντυπωσίασαν εξίσου, με τον κόσμο να τον αποθεώνει πριν ακόμα βγάλει την πρώτη του νότα. Η εμφάνισή του και μόνο αρκούσε για να ενθουσιάσει τους πάνω από 25.000 θεατές, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, που ανυπομονούσαν να ακούσουν τη φωνή του.

Και μπορεί όλοι να περίμεναν με αδημονία τον Ιταλό τενόρο να ανοίξει το στόμα του, ωστόσο εξίσου εντυπωσιακή ήταν και η συνοδός του στο τραγούδι Σιρίνα Καμπερόνι που καθήλωσε με τις ερμηνείες της δίπλα στον Μποτσέλι.

boceli__3_


Χθες βράδυ στο ΟΑΚΑ ακούστηκαν όλες οι μεγάλες επιτυχίες του Ιταλού τενόρου με τον κορύφωση να έρχεται στο συγκινητικό Con Te Partiro. Αυτή η στιγμή, όπως και συνολικά η συναυλία του στο ΟΑΚΑ ήταν κάτι που δύσκολα θα ξεχάσει κάποιος από όσους έδωσαν χθες βράδυ το «παρών». Μια μαγική βραδιά αντάξια της σπουδαίας φωνής και ακόμα μεγαλύτερης μουσικής κληρονομιάς του Μποτσέλι.

Andrea Bocelli & Serena Gamberoni - Time to Say Goodbye-Live 2023in Athens,Greece at OAKA-18-07-2023


Ποιος είναι ο Αντρέα Μποτσέλι

Ο Αντρέα Μποτσέλι γεννήθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου 1958 στο Λαγιάτικο της Ιταλίας. Ο ίδιος πιστεύει ότι «το ταλέντο είναι δώρο θεού, δώρο εξ ουρανού, πως εναπόκειται σε εμάς να το καλλιεργήσουμε και να το χαρίσουμε στον διπλανό μας και το πως το να μην το καλλιεργήσουμε θα ήταν μια αγνωμοσύνη».
Ο Μποτσέλι γεννήθηκε με μειωμένη όραση λόγω συγγενούς γλαυκώματος, ο οποίος έδειξε μεγάλο πάθος για τη μουσική από μικρό παιδί. Ισως επειδή τον παρηγορούσε.

Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία 6 ετών και αργότερα έμαθε να παίζει φλάουτο, σαξόφωνο, τρομπέτα, τρομπόνι, κιθάρα και ντραμς. Η νταντά του, Οριάνα, του έδωσε τον πρώτο δίσκο του Φράνκο Κορέλι και άρχισε να δείχνει ενδιαφέρον να ακολουθήσει την καριέρα του τενόρου. Σε ηλικία 7 ετών ήταν σε θέση να αναγνωρίζει τις διάσημες φωνές της εποχής και προσπαθούσε να μιμηθεί τους μεγάλους τραγουδιστές. Σε ηλικία 12 ετών ο Μποτσέλι έχασε εντελώς την όρασή του λόγω ενός ατυχήματος ενώ έπαιζε ποδόσφαιρο. Χτυπήθηκε στο μάτι παίζοντας τερματοφύλακας, παρουσίασε εγκεφαλική αιμορραγία και εν τέλει έχασε εντελώς την όρασή του.

Αυτό, όμως, δεν τον εμπόδισε να συνεχίσει στη μουσική και το τραγούδι και να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα. Εκτός από τη μουσική, έχει ακόμα δύο μεγάλα πάθη: την ιππασία, με την οποία ασχολήθηκε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, και την Ιντερ. Οπως έχει δηλώσει: «Το πάθος μου για την Ιντερ ξεκίνησε από τα φοιτητικά μου χρόνια όταν κέρδιζε όλα τα πρωταθλήματα στην Ιταλία. Οταν κέρδισε το Champions League το 2010, ήμουν με φίλους και άκουγα το παιχνίδι από το ραδιόφωνο. Τα πάντα κυλούσαν γρήγορα και πανηγύριζα πριν από τους άλλους. Την ίδια νύχτα ξέσπασα σε δάκρυα χαράς».

Φωτογραφίες των: Παύλος Μαυρίδης. Αναστασία Παπαδάκη και Annie Atlasman

Ειδήσεις σήμερα:

Τα πρώτα οικονομικά μέτρα: Ποιοι παίρνουν αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, τι θα ισχύσει για την έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ

Καιρός: Καυτό 10ήμερο με 45αρια από του Προφήτη Ηλία μέχρι και του Αγίου Παντελεήμονα!

Φονικό τροχαίο στη Λ. Μαραθώνος: Διαλύθηκε το τζιπ του Πολεμικού Ναυτικού - Χαροπαλεύει ο ναύτης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης