Μαρία Σολωμού: Πρωταγωνιστεί σε μια νέα παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος

Μαρία Σολωμού: Πρωταγωνιστεί σε μια νέα παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος

Το «Όνειρο…» αποτελεί μια συμπαραγωγή με την ομάδα naan

Maria_Solompou
Βασισμένη στο κλασικό έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» είναι η θεατρική παράσταση «Όνειρο…» που θα παρουσιαστεί, από τις 12 έως και τις 23 Ιουλίου, μόνο για έντεκα παραστάσεις, στην εξωτερική αυλή του Κυβερνείου (Παλατάκι) που βρίσκεται στον Δήμο της Καλαμαριάς, στη Θεσσαλονίκη.

Η παράσταση, της οποίας τη διασκευή και την σκηνοθεσία υπογράφει η σκηνοθέτις Φρόσω Λύτρα, και πρωταγωνιστεί η Μαρία Σολωμού, είναι μια συμπαραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος  και της ομάδας naan και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Καλαμαριάς, της Εταιρείας Ελληνικών Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Η Μαρία Σολωμού στο ρόλο της Τιτάνια.

Maria_Solomou
Κλείσιμο


Η θεατρική ομάδα naan δημιουργήθηκε το 2011 από καλλιτέχνες που υπηρετούν διαφορετικά είδη τέχνης και αλληλοεπιδρούν στο θέατρο.

Η πρωτότυπη μουσική σύνθεση, ο χορός, το video art, η γλυπτική, η ζωγραφική και όλες οι εικαστικές συνεργάζονται προκειμένου να δημιουργήσουν πρωτότυπες παραστάσεις και εικαστικά γεγονότα σε σκηνικούς βιότοπους και απρόσμενα σημεία της πόλης, στοχεύοντας πάντα στην ψυχαγωγία του κοινού αλλά και σε μια βιωματική εμπειρία θέασης των θεατρικών δρώμενων.

Το «Όνειρο…», που διαδραματίζεται μέσα σε ένα παλάτι και το παρακείμενο δάσος, βρήκε τον φυσικό του βιότοπο στο Παλατάκι και τον υπέροχο προαύλιο χώρο του.

Το έργο είναι μια εμπνευσμένη, απολαυστική κλασική κωμωδία με διαχρονικά μηνύματα και προβληματισμούς που αντιστοιχούν στο σήμερα και είναι κατασκευασμένη από τον αξεπέραστο δημιουργό – μάστορα της θεατρικής γραφής, Ουίλιαμ Σαίξπηρ με άφθαρτα υλικά : Τον έρωτα, το πάθος, την μαγεία, το παιχνίδι- αλληλοεπίδραση των διαφορετικών κοινωνικών τάξεων και κόσμων, τις πολλαπλές και μοναδικές δυνατότητες του χωροχρόνου που προσφέρονται στον απλό άνθρωπο μέσω των ονείρων και τέλος με το πλέον ακαταμάχητο όπλο που μπορεί να διαθέτει το ανθρώπινο μυαλό και που δεν είναι άλλο από το χιούμορ!

Στην παράσταση παίζουν οι ηθοποιοί Μαίρη Ανδρέου , Ελένη Γιαννούση, Δημήτρης Διακοσάββας, Άννα Ευθυμίου, Ιωάννα Δεμερτζίδου, Αλέξανδρος Ζαφειριάδης, Θάνος Κοντογιώργης, Αναστασία Κελέση, Πολύδωρος Λαπιδάκης, Κίττυ Μαργαρίτη, Χρήστος Μαστρογιαννίδης, Γρηγόρης Παπαδόπουλος, Σπύρος Σιδέρης, Μαρία Σολωμού, Γιάννης Σύριος, Γιάννης Τσιακμάκης και Νίκος Τσολερίδης.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Από Τρίτη έως Κυριακή στις 21.00

Ειδήσεις σήμερα:

Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Εκλογές 2023: Στις 17:00 ανακοινώνεται η κυβέρνηση - Ποιοι αναλαμβάνουν υπουργοί και υφυπουργοί

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Θρίλερ για τρεις έδρες σε Α΄ Αθήνας, Β΄ Πειραιά και Β΄ Θεσσαλονίκης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης