Περιφέρεια Αττικής: Διοργανώνει «Διαβαλκανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος» με ελεύθερη είσοδο για το κοινό

Περιφέρεια Αττικής: Διοργανώνει «Διαβαλκανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος» με ελεύθερη είσοδο για το κοινό

Στο πλαίσιο της παρουσιάζεται η «Εκάβη» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι

Ekabi_-_Fezollari
Η «Εκάβη» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι, θα φιλοξενηθεί στις 6 Ιουλίου, στο Θέατρο Αττικού Άλσους «Κατίνα Παξινού». Η παράσταση, η οποία θα έχει ελεύθερη είσοδο για το κοινό, εντάσσεται στο «Διαβαλκανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος», τον νέο, διεθνή καλλιτεχνικό θεσμό που διοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής με στόχο τη σταθερή παρουσία στη χώρα μας καλλιτεχνών, θεσμών και σχημάτων από τα Βαλκάνια.

Η «Εκάβη» έκανε πρεμιέρα μέσα στο 2023 στην Αλβανία, το ιστορικό Θέατρο Migjeni της πόλης Σκόδρας, σε μετάφραση της Ελεάνας Ζιάκου και σε σκηνοθεσία του Ενκε Φεζολλάρι, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στα Τίρανα

Η παράσταση δεν αποτελεί μια έξωθεν επιβληθείσα επιλογή, αλλά μια βαθιά ανάγκη όλων των συμμετεχόντων τνα εκφραστούν με όχημα το «τραγικό» που φέρει το συγκεκριμένο έργο. Έργο στο οποίο οι ήρωες, Έλληνες και μη (άλλως βάρβαροι), αφού παλέψουν λυσσαλέα, ως τη διαστροφή, με το σώμα και τη γλώσσα του Άλλου, του Ξένου, του αδιαμφισβήτητου Εχθρού, αλλάζουν και μεταμορφώνονται.

Σε μια στιγμή κορύφωσης του παράλογου, όπου οι αλληλοσυγκρουόμενες ενέργειες των προσώπων μοιάζει να αποκλείουν κάθε λογική στη σκέψη και στη δράση, τα σώματα αποδομούνται (διαμελίζονται) κι οι κατακερματισμένοι εαυτοί ανασυντίθενται, μέσα από το λόγο του άλλου. Πρόκειται άραγε για μια νέα ταυτότητα ή απλά για μια αναγνώριση, μια πραγματική συνάντηση με έναν παραμελημένο, κι ωστόσο βαθύτερο και ουσιαστικότερο εαυτό;

Κλείσιμο
Σε αυτή την τελετουργική Βαλκανική ωμοφαγία, ο Ένκε Φεζολλάρι και η ομάδα του μας καλούν να μεταλάβουμε τον ευριπίδειο λόγο, μέσα από τη δική τους ανθρώπινη ματιά τα δικά τους έθιμα και χαρακτηριστικά , με όχημα την παράδοση του Βορρά της Αλβανίας.

Στην παράσταση συμμετέχουν οι Rita Gjeka Kacarosi, Jozef Shiroka, Krist Lleshi, Fritz Selmani, Rajmonda Marku, Merita Smaja, Nikolin Ferketa, Aleksander Prenga, Vefi Redhi και Adem Karaga ενώ επί σκηνής τραγουδά η Rezarta Smaja με τη συνοδεία του Bledi Doci.

Ειδήσεις σήμερα:

Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Εκλογές 2023: Στις 17:00 ανακοινώνεται η κυβέρνηση - Ποιοι αναλαμβάνουν υπουργοί και υφυπουργοί

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Θρίλερ για τρεις έδρες σε Α΄ Αθήνας, Β΄ Πειραιά και Β΄ Θεσσαλονίκης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης