Εριέττα Βορδώνη: Έκθεση με ζωγραφικά έργα της στην Άνδρο

Εριέττα Βορδώνη: Έκθεση με ζωγραφικά έργα της στην Άνδρο

θα εγκαινιαστεί στις 30 Ιουνίου, στον Πολυχώρο του ξενοδοχείου Aneroussa, στο Μπατσί

Erietta_Vordoni_1
H γνωστή ζωγράφος και γλύπτρια Εριέττα Βορδώνη, μάς προσκαλεί να συμμετάσχουμε σ’ έναν ονειρικό κόσμο, όπου με τις συνθέσεις της παρακάμπτει το σκοτάδι και την ασχήμια, ξοδεύει απλόχερα φως και χρώματα, ισορροπημένα κι εναρμονισμένα, τα παντρεύει με θετικές σκέψεις, θετική ενέργεια, μνήμες και συναισθήματα, για να νοηματοδοτήσει και να πυκνώσει στον απροσδιόριστο χώρο-χρόνο μεταφορικές και συμβολικές συνδηλώσεις.

Η έκθεσή της, με τίτλο «Good Luck», θα εγκαινιαστεί στις 30 Ιουνίου, στον Πολυχώρο του ξενοδοχείου Aneroussa, στο Μπατσί της Άνδρου, και θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου.

Erietta_Vordoni_painter


Κλείσιμο
Με αναφορές στην επικούρεια φιλοσοφία, με αυθόρμητη οραματική έκφραση, γέννημα εσωτερικής πάλης και στοχασμού πάνω στις ποιότητες της ψυχής και του πνεύματος. Η Εριέττα Βορδώνη συλλαμβάνει την ουσία της ζωής και δημιουργεί αυτόνομα, συνοπτικά σύμπαντα απρόβλεπτων επεισοδίων κι ανεπανάληπτων μαγικών συμπτώσεων.

Σαν αποτέλεσμα προκύπτουν ποικίλα ζωγραφικά σύνολα κυρίως μεγάλων διαστάσεων πάνω σε πολυεπίπεδες διάφανες επιφάνειες plexiglass, με δύναμη υποβολής, με τη λυτρωτική επίδραση χαράς, αισιοδοξίας κι ευδαιμονίας. Με την χρήση συμβόλων όπως άλογα, πεταλούδες και πουλιά, γιγάντια λουλούδια, ένα δέντρο, και με την ανθρώπινη φιγούρα σε ιδιαίτερα μικρή κλίμακα να στέκεται ή να ίπταται εκστατικά μπροστά στο μεγαλείο και το μυστήριο του κόσμου, δημιουργεί μεταφυσικά οράματα συμβατά με την ανθρώπινη συνθήκη και τις αισθήσεις μας.

Erietta_Vordoni_2


Η δουλειά της Βορδώνη είναι πρωτότυπη, αυθεντική και απόλυτα προσωπική. Δεν αντιγράφεται και δεν επαναλαμβάνεται είναι «ζωγραφική φωτός», «ζωγραφική ενέργειας», «ζωγραφική αρμονίας και ισορροπίας».

Η ίδια η καλλιτέχνης διατυπώνει τις παρακάτω σκέψεις για το έργο της: «Στόχος μου είναι όλα τα ετερόκλητα υλικά που ζωγραφίζονται να εναρμονιστούν. Όπως θα ήθελα στην αντιφατική, μετέωρη και σε εκκρεμότητα πραγματικότητα να παντρέψουμε στην καθημερινότητά μας τις απίθανες ταχύτητες με τις οποίες κινούμεθα, την διαδικτυακή επικοινωνία με την ανάγκη μας για μια αγκαλιά, ένα βλέμμα, διατηρώντας την κατάσταση ισορροπίας, την άμεση επικοινωνία που να ακολουθεί τους χτύπους της καρδιάς μας... εύχομαι αυτή η ισορροπία να μας ενώσει με το είναι μας, με τον κόσμο γύρω μας και να μας δώσει θετική ενέργεια και καλή τύχη».

Erietta_Vordoni_3


Παράλληλα, εκφράζει την βαθιά ικανοποίησή της για την επαναφορά της ζωγραφικής τέχνης στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος, διαπίστωση που έκανε κατά τα πρόσφατα ταξίδια της σε διαφορά κέντρα σύγχρονης τέχνης όπως είναι το Λονδίνο και το Παρίσι, λέγοντας: «Χαίρομαι γιατί ξαναγυρίζουμε στις κλασικές αξίες με καινούργια μάτια, με δύναμη, φρεσκάδα και κυρίως αγάπη για το χρώμα , την ματιέρα ,τις υφές ,τις πινελιές…»

Erietta_Vordoni_4


Η έκθεση, σε επιμέλεια Κώστα Αναγνωστόπουλου και Κώστα Πρωτοπαππά, παρουσιαζεται στον Πολυχώρο του ξενοδοχείου Aneroussa σαν συνέχεια μίας παράδοσης παρουσίασης του έργου σημαντικών Ελλήνων καλλιτεχνών, που μετρά ήδη εννέα χρόνια, και στοχεύει στην καθιέρωση και περαιτέρω ενίσχυση της «πολιτιστικής συνθήκης» στην Άνδρο. Η συμμετοχή της Εριέττας Βορδώνη τιμά με τον καλύτερο τρόπο την προσπάθεια αυτή.


Ειδήσεις σήμερα:

Εξαφάνιση υποβρυχίου στον Τιτανικό: Θρίλερ με τα χτυπήματα που ακούστηκαν - Η τεράστια επιχείρηση για τον εντοπισμό του

Κως: «Ο φίλος της δεν έχει καμία σχέση με τον θάνατο της κόρης μου» λέει η μητέρα της Αναστάζια

8 ερωτήσεις και απαντήσεις για τον στρεπτόκοκκο

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης