Άλαν Γουότς: Κυκλοφορεί στα ελληνικά το βιβλίο του «Η σοφία της ανασφάλειας»

Άλαν Γουότς: Κυκλοφορεί στα ελληνικά το βιβλίο του «Η σοφία της ανασφάλειας»

Από τις εκδόσεις Key Books

sofia_anasfaleias_xr
Μπορούμε να βρούμε την ολοκλήρωση σε μια εποχή πρωτοφα¬νούς άγχους; Απαντήσεις στο παραπάνω ερώτημα δίνει ο κορυφαίος φιλόσοφος Άλαν Γουότς, μέσα από το νέο του βιβλίο με τίτλο «Η σοφία της ανασφάλειας» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Key Books.

Ο συγγραφέας αντλεί γνώση από την ανατολική σοφία και θρησκεία, και προσφέρει κατευθύνσεις για μια πιο ολοκληρωμένη ζωή. Η κεντρική του διαπίστωση είναι πιο επίκαιρη από ποτέ: όταν ξοδεύουμε όλο μας το χρόνο ανησυ¬χώντας για το μέλλον και θρηνώντας για το παρελθόν, δεν είμαστε σε θέση να απολαύσουμε την παρούσα στιγμή - τη μόνη που είμα¬στε πραγματικά σε θέση να βιώσουμε.

Ο Γουότς προσφέρει το απελευθερωτικό μήνυμα ότι η αληθινή βεβαιότητα και η ασφάλεια προέρχονται μόνο από την κατανόηση ότι η παροδικότητα και η ανασφάλεια αποτελούν την ουσία της ύπαρξής μας. Επισημαίνει τη ματαιότητα του ατελείωτου κυνηγιού στόχων, είτε αυτοί συνίστα¬νται σε οικονομική επιτυχία είτε σε σταθερότητα είτε στην απο¬φυγή του πόνου, και δείχνει ότι μόνο αν αναγνωρίσουμε αυτό που δεν ξέ¬ρουμε μπορούμε να μάθουμε οτιδήποτε πραγματικά αξίζει να γνωρίζουμε.

Ο εγκέφαλος μπορεί να υιοθετήσει σωστές συμπεριφορές μόνο όταν η συ¬νείδηση κάνει αυτό για το οποίο έχει σχεδιαστεί: αντί να αγωνίζεται για να ξεφύγει από την παρούσα εμπειρία να έχει αβίαστη επίγνωση αυτής.

Κλείσιμο
Ο Άλαν Γουότς έχει επάξια κερ¬δίσει τη φήμη ενός από τους πιο αυθεντικούς και «αδιάφθορους» φι¬λοσόφους του εικοστού αιώνα. Κά¬τοχος μάστερ και διδακτορικού στη θεολογία, είναι γνωστός κυρίως ως ερμηνευτής του ζεν βουδισμού, κα¬θώς και της ινδικής και κινεζικής φιλοσοφίας γενικότερα, κρατώντας αποστάσεις, ωστόσο, από θρησκευτι¬κούς φανατισμούς. Έχρι γράψει γύρω στα είκο¬σι βιβλία για τη φιλοσοφία και την ψυχολογία της θρησκείας, τα οποία έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσ¬σες.


Ειδήσεις σήμερα:

Ομόνοια: Φωτογραφίες με το μόριό του έστελνε ο 63χρονος παιδόφιλος - Είχε στείλει και σε άλλα ανήλικα κορίτσια

Ξάνθη: Νεκρά τέσσερα κουταβάκια... στη σειρά - Ένα ακόμη τραυματισμένο (φωτογραφίες)

Τζορτζ Σόρος: Παραχωρεί τα ηνία στον γιο του, Αλεξάντερ - Το «who is who» του διαδόχου του

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης