Γιώργος Νταλάρας: Ερμηνεύει τραγούδια για τη θάλασσα, σε δύο συναυλίες, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Γιώργος Νταλάρας: Ερμηνεύει τραγούδια για τη θάλασσα, σε δύο συναυλίες, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Με τη συμμετοχή του Παντελή Θαλασσινού

ntalara-giorgos
Αφιερωμένες στη θάλασσα είναι οι δύο συναυλίες, με τίτλο «Θαλασσάκι μου», που θα δώσει ο Γιώργος Νταλάρας το Σάββατο 17 Ιουνίου στο Θέατρο Γης στη Θεσσαλονίκη και την Τετάρτη 28 Ιουνίου στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας στην Αθήνα. Λάτρης της θάλασσας ο ίδιος, με διαρκή μελέτη και αναζήτηση στη μουσική, ανθολογεί λόγια και μουσικές που την ύμνησαν.

Το δικό του «Θαλασσάκι...» δεν είναι απλά ο τίτλος μιας συναυλίας. Είναι η εξομολόγηση ενός καλλιτέχνη που πιστεύει βαθιά ότι «Εμείς οι Έλληνες και αρκετοί γειτονικοί μας λαοί χρωστάμε στη θάλασσα την ύπαρξή μας. Η σαγήνη, το δέος, η δύναμη της, μας έκαναν σπουδαίους.»
 
Πηγή έμπνευσης η θάλασσα για Έλληνες ποιητές, συνθέτες, στιχουργούς, ζωγράφους, κινηματογραφιστές, φωτογράφους αλλά και για τον Γιώργο Νταλάρα ο οποίος φέρνει μαζί του στη σκηνή τραγούδια  που είναι εμπνευσμένα από τη μαγεία της και μας κληροδότησαν έργα μεγάλα και διαχρονικά, όλα αυτά τα υπέροχα παραδοσιακά τραγούδια των απλών ανθρώπων.

Ο ίδιος σημειώνει με νόημα: «Ξυπνάμε και η θάλασσα ξυπνά μαζί μας'', λέει ο Γιώργος Σαραντάρης. Κοιμόμαστε και την ονειρευόμαστε. Τραγούδια για τη θάλασσα, τραγούδια του φευγιού, του ταξιδιού, ο Καββαδίας, οι ναυτικοί. Τραγούδια των νησιωτών, των ψαράδων. «Γεια σου καΐκι μου Αη Νικόλα'»! Τραγούδια της προσμονής και της νοσταλγίας. «Έχω ένα καφενέ που ακούει όλο τα ίδια». Τραγούδια της φυγής προς την ελευθερία, της εξερεύνησης του νέου κόσμου. Αλλά και τραγούδια της πίκρας του χωρισμού, της μετανάστευσης, της προσφυγιάς, αυτής που γέμισε τις θάλασσές μας υγρούς τάφους...Η θάλασσα δεν είναι μόνο μάνα για τους ναυτικούς, τους νησιώτες και τους ψαράδες. Η θάλασσα είναι η μάνα όλων μας. Γιατί μας γέννησε, μας ανέθρεψε στα νερά της, γιάτρεψε τις πληγές μας.».

Στις δύο συναυλίες προσκεκλημένος θα είναι ο Παντελής Θαλασσινός ενώ θα τραγουδήσουν επίσης οι Κώστας Αγέρης, Μαρία Αναματερού, Βιολέτα Ίκαρη, Ασπασία Στρατηγού, Αλέξανδρος Τζουγανάκης και η Παιδική χορωδία Σπύρου Λάμπρου

Κλείσιμο
Προπώληση εισιτηρίων ΕΔΩ 

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Μητσοτάκης τηλεφώνησε στην Ρεγγίνα Μακέδου - «Μου είπε πως είναι κάθετα αντίθετος σε δηλώσεις όπως αυτές του Πνευματικού»

«Χρωστάω τη ζωή μου στους γιατρούς, "έφυγα" και γύρισα πίσω» - Τα πρώτα λόγια της 39χρονης στη Θεσσαλονίκη που την δάγκωσε οχιά

Τέλος η «σχολική απεργία για το κλίμα» της Γκρέτα Τούνμπεργκ - Αποφοίτησε από το Λύκειο στα 20 της

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης