«Active Member»: Για Νόμπελ Λογοτεχνίας προτείνουν τον Μιχάλη Μυτακίδη - Μαζεύουν υπογραφές

«Active Member»: Για Νόμπελ Λογοτεχνίας προτείνουν τον Μιχάλη Μυτακίδη - Μαζεύουν υπογραφές

Ο γιος του Μυτακίδη πρότεινε τον πατέρα του ως τον «σπουδαιότερο εν ζωή Έλληνα ποιητή» και ξεκίνησε την ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών 

active-member
Ποιος είναι ο σπουδαιότερος εν ζωή Έλληνας ποιητής που μπορεί να διεκδικήσει νόμπελ λογοτεχνίας;  Αν δεν το ξέρατε πρόκειται για τον  ιδρυτή του συγκροτήματος «Active Member» γνωστό ως «B.D. Foxmoor», Μιχάλης Μυτακίδης, για τον οποίο ξεκίνησε η συγκέντρωση υπογραφών για τη συμμετοχή του -με πρωτοβουλία του γιου του, Σωτήρη Ραμόν Μυτακίδη- την υποψηφιότητα του οποίου  προτείνει η  Ανεξάρτητη Πολιτιστική Κίνηση Πολιτών «Armarima».
Εννοείται πως...  έσπευσαν να υπογράψουν 500 άτομα! 

B.D.FOXMOOR - Ίσως τα πιο όμορφα χαθήκανε μ' εσάς - Official Audio Release


Σε οnline ψήφισμα που έχει ήδη ξεκινήσει προτείνοντας τον ιδρυτή των Active Member για Νόμπελ Λογοτεχνίας αναφέρεται πως «η Ανεξάρτητη Πολιτιστική Κίνηση Πολιτών με την επωνυμία «Armarima», εκτιμώντας την τεράστια προσφορά του σπουδαιότερου Έλληνα ποιητή εν ζωή Μιχάλη Μυτακίδη (B.D. FOXMOOR) στην κοινωνία μας μέσα από την ποίηση και την μουσική του, έλαβε την πρωτοβουλία να τον προτείνει υποψήφιο για το ανώτατο λογοτεχνικό βραβείο, το Νόμπελ Λογοτεχνίας».


Κλείσιμο

Συνεχίζει δε, λέγοντας πως «ο Μιχάλης Μυτακίδης είναι ένας ευρέως αναγνωρισμένος Έλληνας ποιητής και μουσικός που τιμάται και αναγνωρίζεται από τους συναδέλφους του και το ελληνικό κοινό (και όχι μόνο) τα τελευταία 30 έτη. Έχει εμπνεύσει την ελληνική κοινωνία, δημιουργώντας ένα νέο μουσικό και στιχουργικό ''κύμα'', αφυπνίζοντας το θυμικό της αίσθημα, διαμορφώνοντας παράλληλα και την αισθητική της. Ο Μιχάλης Μυτακίδης έχει σταθεί μακριά από κάθε πολιτική, θρησκευτική ή φυλετική διάκριση στο περιεχόμενο των στίχων του, πορευμένος μη εξαρτώμενος από καμία υποστηρικτική τοιαύτη δύναμη, πράττοντας μόνο πάντα όσα η καλλιτεχνική του φύση του όριζε. Κρίνοντας το έργο του πανανθρώπινο και μοναδικό, ανεξάρτητο και ειλικρινές, δίχως πολιτική ή θρησκευτική χροιά, δίχως καμία υποστήριξη από ‘’κύκλους’’ πολιτικούς ή άλλους τέτοιους, προχωράμε στην πρότασή μας για την υποψηφιότητα του ανεξάρτητοι, όπως έκανε ο ίδιος σε όλη την σπουδαία του πορεία!».

Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί σχεδόν 500 υπογραφές στην online πλατφόρμα. Μπορείτε να υπογράψετε εδώ.

Active Member - Fulakas Aggelos


Ο Μιχάλης Μυτακίδης σε ανάρτησή του ευχαρίστησε για την πρωτοβουλία αυτή γράφοντας πως: «Εδώ και κάποιους μήνες, μια ομάδα ανθρώπων που έχουν μεγαλώσει με το low bap, σχεδίασαν κι οργάνωσαν μια κίνηση για να μου αποδείξουν ότι κάποια πράγματα δεν πάνε χαμένα κι ότι η ζωή κάποιες φορές σου γυρίζει πίσω τα όμορφα και μάλιστα στη σωστή στιγμή. Αυτά τα παιδιά, που πια είναι γνωστοί ακαδημαϊκοί κι επιστήμονες οι περισσότεροι, μου έκαναν την τιμή να ασχοληθούν μαζί μου και μάλιστα χωρίς τη βοήθεια της «οργανωμένης πολιτείας» και του Ελληνικού κράτους. Η τιμή είναι μεγαλύτερη γιατί έρχεται από κει που πρέπει λοιπόν. Αν αυτό είχε γίνει από κάποιο θεσμικό παράγοντα ή κάποιο υπεύθυνο για τον πολιτισμό στη ταλαιπωρημένη χώρα μας δε θα το δεχόμουν ούτε σα σκέψη.  Ξέρω ότι όλα αυτά τα παιδιά που διαπρέπουν στο εξωτερικό νοιώθουν τον ίδιο πόνο κι έχουν βιώσει την απαξίωση του Ελληνικού κράτους γι’ αυτό κι αυτή τους η προσπάθεια φέρνει ήδη και θα φέρει σε μεγάλη αμηχανία κάθε θεσμικό παράγοντα κι όχι μόνο. Ξέρω ότι η προσπάθεια τους θα βρει απέναντι τα έμμισθα τρολάκια του κράτους και του παρακράτους, αλλά για μένα μετράει μόνο το γλυκό απόσταγμα της νοιάξης τους και του σεβασμού τους. Ότι έχω σκαρώσει ως τώρα κι ότι θα σκαρώσω είναι αφιερωμένο σ’ εκείνους λοιπόν και σ’ όσους έχουν παρέα τη φωτιά απ’ τ’ όνειρο μου. Μια μικρή λοιπόν χαρακιά στο αιώνιο και μια σύνδεση με τα μνημονικά της γης επιβεβαιώνεται με τον κατάλληλο τρόπο. Ευχαριστώ είναι μεγάλη η τιμή που μου κάνετε».



mitakidis


ACTIVE MEMBER - AKOU MANA


Ποιος είναι ο Μιχάλης Μυτακίδης

Ο Μιχάλης Μυτακίδης είναι μία από τις πιο εμβληματικές μορφές της εγχώριας μουσικής σκηνής τα τελευταία 30 χρόνια. Ίδρυσε τους «Active Member», ως στις 20 Ιουνίου του 1992 αμέσως μετά την συναυλία των Public Enemy στο Κατράκειο μαζί με τον DJ MCD (Δημήτρης Κρητικός).

Την επόμενη χρονιά, ο Μιχάλης Μυτακίδης ως «B.D. Foxmoor» δημιούργησε την Freestyle Productions, μια ομάδα παραγωγής, μέσω της οποίας κυκλοφόρησε ανεξάρτητα τον πρώτο ελληνικό hip-hop δίσκο, το ντεμπούτο των Active Member Διαμαρτυρία σε 500 αντίτυπα.

Ο B.D. Foxmoor κυκλοφορεί τον πρώτο προσωπικό του δίσκο, I'm Still an Active Member (500 αντίτυπα) για να ακολουθήσει το 1994 ο δεύτερος δίσκος του συγκροτήματος, Στην ώρα των σκιών (500 αντίτυπα).

Kalos Irthes Paraxene Sto Topo Mou


Το 2015 το συγκρότημα ανακοίνωσε ότι σταματάει, έχοντας υποσχεθεί και την έκδοση ενός τελευταίου δίσκου με τίτλο "Κάρπιμο", το οποίο κυκλοφόρησε την ίδια χρονιά, αλλά ως προσωπικός δίσκος της Sadahzinia.

Το 2017 το συγκρότημα επέστρεψε στην ενεργό δράση και γιόρτασε τα 25 χρόνια του στη σκηνή. Δύο χρόνια αργότερα κυκλοφορεί ο 19oς δίσκος τους, το Ζαλίκι (2CD), το οποίο περιέχει 45 κομμάτια και αυτό το κάνει τον μεγαλύτερο σε διάρκεια δίσκο στην ιστορία του συγκροτήματος.

Active Member - Όλα εδώ χρεώνονται | Ola edo xreonontai - Official Lyric Video


Το καλοκαίρι του 2020 γιορτάσανε τις 1.000 συναυλίες τους. Τον Οκτώβρη της ίδιας χρονιάς ξεκίνησε η κυκλοφορία των τραγουδιών απ' την 22η μουσική ενότητα των Active Member, με τίτλο "30". Στις 30 Μαρτίου του 2022 κυκλοφόρησε η 22η μουσική ενότητα των Active Member, η οποία είναι αφιερωμένη στα 30 χρόνια δράσης του γκρουπ.

Τον Ιούνιο του 2022 μπήκε και επίσημα στο συγκρότημα ο γιος του Μιχάλη Μυτακίδη, «Λόγος Έργου Σκιά» κατά κόσμο Ramon (Σωτήρης Μυτακίδης).

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης από Σητεία: Η χώρα χρειάζεται πάνω από όλα σταθερή κυβέρνηση

Εκλογές 2023: Άρχισαν τις φορομπηχτικές δηλώσεις και στο ΠΑΣΟΚ μετά τον ΣΥΡΙΖΑ

Τράπεζα Θεμάτων: Πώς χτύπησαν οι χάκερς τις ενδοσχολικές εξετάσεις - Κανένα πρόβλημα με τις Πανελλαδικές

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης