Active Member: Δίνουν συναυλία στο Δίστομο για τα 30 χρόνια της μουσικής τους διαδρομής

Active Member: Δίνουν συναυλία στο Δίστομο για τα 30 χρόνια της μουσικής τους διαδρομής

Στο παρελθόν το συγκρότημα είχε ηχογραφήσει μια ενότητα τραγουδιών αφιερωμένων στους νεκρούς της σφαγής του Διστόμου

Active_Member
Tα 30 χρόνια της μουσικής τους διαδρομής γιορτάζουν φέτος οι Active Member με μια σειρά συναυλιών σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Την Κυριακή 26 Ιουνίου, θα βρίσκονται σε έναν ιστορικό τόπο, στο αμφιθέατρο του Μαυσωλείου στο Δίστομο, όπου θα δώσουν μια συναυλία, συνοδεία ορχήστρας.

Ο B.D.Foxmoor (Μιχάλης Μυτακίδης), ιθύνων νους του συγκροτήματος και πρωτοπόρος της ελληνικής χιπ χοπ σκηνής, και η Sadahzinia (Γιολάντα Τσιαμπόκαλου) έχουν βρει έναν δικό τους τρόπο να ερμηνεύουν το γίγνεσθαι, το πως μεταβάλλονται τα πράγματα και οι καταστάσεις σε ένα κόσμο παλλόμενο ή και βουβό. Δεκάδες albums, εκατοντάδες τραγούδια, ζωή μετρημένη με ρίμες και λέξεις. Έχοντας ολοκληρώσει το νέο 23ο album τους με τίτλο «30» υπογραμμίζουν την ανάγκη για επικοινωνία και το μοίρασμα διηγήσεων από άκρη σε άκρη αυτού το κόσμου.

Μία από τις σπουδαιότερες «διηγήσεις» τους, μάλιστα, ήταν και η ενότητα τραγουδιών αφιερωμένων στους νεκρούς της σφαγής του Διστόμου. Μια δουλειά που παρουσιάστηκε ολοκληρωμένη και σε ζωντανή αναμετάδοση στην 76η επέτειο της σφαγής πριν δύο χρόνια, στις 10 Ιουνίου 2020 στο αμφιθέατρο του Μαυσωλείου με μόνους παρόντες τους νεκρούς. Στη συναυλία συμμετείχαν ηθοποιοί και από την θεατρική ομάδα Διστόμου «Θεατροφρένεια». Μια κατάθεση ψυχής και πολιτιστική εκδίκηση παράλληλα για την αναίτια φρίκη του 1944.

Στη νέα τους συναυλία, η οποία είναι ενταγμένη στις επετειακές εκδηλώσεις για τη Σφαγή του Διστόμου, θα γίνει μια αναδρομή στη μεγάλη δισκογραφία του γκρουπ, μια γιορτή όπου οι γενιές συναντώνται με έναν κοινό κώδικα και βρίσκουν στέρεο πέρασμα για τη συνέχεια μέσα από τη μουσική και τα λόγια του γκρουπ.
Στη σκηνή θα είναι μαζί τους η ορχήστρα από την τηλεοπτική εκπομπή «Μουσικό Κουτί» στην οποία συμμετέχουν οι μουσικοί Γιάννης Δίσκος (πνευστά) Στελιος Φραγκούς (Πιάνο - πλήκτρα) Βύρων Τσουράπης (Μπάσο) Λάμπης Κουντουρόγιαννης (Κιθάρα) Δημήτρης Καζάνης (βιολί) Θανάσης Τσακιράκης (drums)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης