Υπουργείο Πολιτισμού: Χρηματοδοτεί την ενίσχυση του ψηφιακού μετασχηματισμού πολιτιστικών επιχειρήσεων

Υπουργείο Πολιτισμού: Χρηματοδοτεί την ενίσχυση του ψηφιακού μετασχηματισμού πολιτιστικών επιχειρήσεων

Τί περιλαμβάνει το πρόγραμμα που εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης

e-books
Ένα νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την ενίσχυση του ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων του πολιτιστικού και δημιουργικού κλάδου κατάρτισε το Υπουργείο Πολιτισμού  και Αθλητισμού. Ο συνολικός προϋπολογισμός του εν λόγω προγράμματος, ανέρχεται σε €11.500.000 και θα καλυφθεί, κατά τουλάχιστον 50%, από το Ταμείο Ανάκαμψης στο οποίο έχει ήδη ενταχθεί.

Πρόκειται για μια δράση στήριξης επιχειρήσεων και φορέων που δραστηριοποιούνται στον πολιτισμό, την έκδοση βιβλίων και τη χειροτεχνία για τη στήριξη του ψηφιακού τους μετασχηματισμού, την ενθάρρυνση εναλλακτικών επιχειρηματικών μοντέλων πολιτιστικής, εκδοτικής και χειροτεχνικής παραγωγής, διανομής και προβολής και την επένδυση σε υποδομές και τεχνογνωσία για την ανάπτυξη και διάχυση ψηφιακού, ξενόγλωσσου και εξαγώγιμου περιεχομένου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τρεις βασικές κατηγορίες δράσεων. Η πρώτη προβλέπει χρηματοδότηση για την ενίσχυση του ψηφιακού μετασχηματισμού επιχειρήσεων πολιτιστικού και δημιουργικού κλάδου, και αφορά, μεταξύ άλλων υπηρεσίες live streaming, ψηφιοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων και δράσεων, ψηφιακές δράσεις προβολής και προώθησης πολιτιστικών προϊόντων, ενίσχυση ψηφιακών τομέων όπως το video gaming και το ψηφιακό design, ενίσχυση πολιτιστικών εξαγωγών, αλλά και υπηρεσιών που διευρύνουν το δυνητικό πολιτιστικό κοινό, όπως π.χ. ο υποτιτλισμός θεατρικών παραστάσεων και όπερας, ψηφιακές ξεναγήσεις με τη χρήση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας και ψηφιακές μουσειοσκευές, ψηφιακά εκπαιδευτικά προγράμματα κ.λπ.

Η δεύτερη δράση είναι η χρηματοδότηση για την ενίσχυση του ψηφιακού μετασχηματισμού επιχειρήσεων έκδοσης βιβλίων, η οποία αφορά προμήθεια εξοπλισμού μεταφοράς, προμήθεια εξοπλισμού για τη παραγωγή e-books και audio books, προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων εκσυγχρονισμού της εφοδιαστικής αλυσίδας, προμήθεια και εγκατάσταση ψηφιακού εξοπλισμού, εξειδικευμένου λογισμικού, εφαρμογών ηλεκτρονικών πληρωμών κ.λπ. και υπηρεσίες ανάπτυξης ιστοσελίδων, ηλεκτρονικών καταστημάτων, e-marketplaces κ.λπ.

Κλείσιμο
Η τρίτη δράση προβλέπει χρηματοδότηση για την ενίσχυση του παραγωγικού εξοπλισμού και ψηφιακού μετασχηματισμού χειροτεχνικών επιχειρήσεων, η οποία αφορά προμήθεια παραγωγικού εξοπλισμού, προμήθεια και εγκατάσταση ψηφιακού εξοπλισμού, εξειδικευμένου λογισμικού, εφαρμογών ηλεκτρονικών πληρωμών κ.λπ., υπηρεσίες ανάπτυξης ιστοσελίδων, ηλεκτρονικών καταστημάτων, e-marketplaces κ.λπ., διαδικτυακές υπηρεσίες όπως π.χ. ψηφιακού marketing και υπηρεσίες ανάπτυξης συστήματος πιστοποίησης-διαχείρισης ποιότητας.

Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές 2023 - Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντά σε 16 καθηγητές, συγγραφείς και καλλιτέχνες

Εκλογές 2023: Τι θα ισχύσει για πρώτη φορά στη φετινή εκλογική διαδικασία

Καβάλα: Φόβοι πως βίαζε κι άλλα παιδιά του ο 52χρονος - Εξετάζονται 11 μέλη της οικογένειας

-------------

Εκλογές 2023

Που ψηφίζω: Μάθετε που ψηφίζετε βήμα-βήμα από την εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ.

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών & τα exit polls.

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης