Εβδομάδα Ελληνικού Πολιτισμού στην Αλβανία: «Οι Έλληνες συνθέτες ταξιδεύουν στον κόσμο» με την Κλεονίκη Δεμίρη

Εβδομάδα Ελληνικού Πολιτισμού στην Αλβανία: «Οι Έλληνες συνθέτες ταξιδεύουν στον κόσμο» με την Κλεονίκη Δεμίρη

Με την συναυλία "Οι Έλληνες συνθέτες ταξιδεύουν στον κόσμο" θα ξεκινήσει η Εβδομάδα Ελληνικού Πολιτισμού στα Τίρανα την Τρίτη 23 Μαίου

politismos-alb00
Η ερμηνεύτρια Κλεονίκη Δεμίρη μετά από μια σειρά επιτυχημένων παραστάσεων στην Ελλάδα και σε πολλές χώρες του εξωτερικού θα παρουσιάσει στα Τίρανα ένα πρόγραμμα γεμάτο Ελλάδα!

Αρώματα της θάλασσας και χρώματα της ελληνικής γης, αποτυπωμένα στα τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών, δημιουργούν τον υπέροχο πολύχρωμο καμβά πάνω στον οποίο θα «κεντήσουν» η Κλεονίκη Δεμίρη με μια παρέα ταλαντούχων μουσικών.

Κλεονίκη Δεμίρη - «Δυνατά» με τον Κωστή Μαραβέγια - «Το Καλοκαιράκι» - «Κοίτα Μια Νύχτα»


Κλείσιμο
Ένα μουσικό ταξίδι γεμάτο αγάπες και μνήμες, με τραγούδια σπουδαίων συνθετών, αλλά και τραγούδια από την ελληνική παράδοση.
Τραγούδι: Κλεονίκη Δεμίρη
Πιάνο: Μαρίνα Τσοκάνη
Μαντολίνο και μπουζούκι: Δημήτρης Κουφογιώργος
Ακορντεόν: Λευτέρης Γρίβας
Ωρα έναρξης: 19:00
Αίθουσα συναυλιών Αρχιεπισκοπής, Τίρανα

Κλεονίκη Δεμίρη - Η Αυλή των Χρωμμάτων ΕΡΤ2 - "Ας ερχόσουν για λίγο""


Βιογραφικό σημείωμα της Κλεονίκης Δεμίρη
Η Κλεονίκη Δεμίρη γεννήθηκε στη Λάρισα, σπούδασε τραγούδι στη τάξη της Αγγέλας Λαλαούνη και πήρε το δίπλωμα της με άριστα παμψηφεί και πρώτο βραβείο. Έχει μελετήσει τραγούδι με τη Μίσα Ικεούτσι και την Μέχτχιλντ Σταματάκη. Κατέχει πτυχία Αρμονίας και Αντίστιξης και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τον Αντώνη Κοντογεωργίου στην Ελλάδα και με την Varena Schweizer στη Ιταλία. Είναι μέλος της χορωδίας της Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΡΤ) από το 2000 και υπήρξε μέλος της Χορωδίας του Ελληνικού Φεστιβάλ καθώς και του συνόλου Λυρικών Καλλιτεχνών του Παναγή Μπαρμπάτη.

Kleoniki Demiri - Nisyros - Official Music Video


Έχει τραγουδήσει σε όλη την Ελλάδα σε πληθώρα μουσικών φεστιβάλ, σε πολλές μουσικές σκηνές και θέατρα της Αθήνας με ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο, καθώς επίσης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, στο θέατρο Βadminton και στο εξωτερικό (Παρίσι, Αμμάν, Φλωρεντία, Μόντρεαλ, Βρυξέλλες, Τίρανα, Σκόπια, Στοκχόλμη κ.α.)

Συμμετείχε επίσης στην όπερα "Ορέστεια" του Γιάννη Ξενάκη στο Montpelier ως μια από τις τρεις κορυφαίες (Θέατρο "Opera Berlioz"). Έχει τραγουδήσει σε μουσικές εκπομπές στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση της ΕΡΤ.

Κλεονίκη Δεμίρη - Μενεξεδένια τα Βουνά - Μίκης Θεoδωράκης - Official Audio Release


Έχει συνεργαστεί με τους συνθέτες: Νίκο Πλατύραχο, Σοφία Καμαγιάννη, Γιάννο Αιόλου, Βιργινία Καραγιώργου, Νίκο Πιτλόγλου, Γιώργο Κωνσταντινίδη, Γιώργο Καγιαλίκο, Δημήτρη Μαραμή, Δημήτρη Παπαδημητρίου Βασίλη Τσαμπρόπουλο. Έχει εμφανιστεί επί σκηνής με τους Τάση Χριστογιαννόπουλο, Διονύση Σαββόπουλο, Φωτεινή Βελεσιώτου, Μιρέλα Πάχου, Σοφία Παπάζογλου, Γεράσιμο Ανδρεάτο και άλλους.

Έχει συνεργαστεί πολλές φορές με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, με τους TANGartO Quintet, τoυς Athens Tango Εnsemble, την Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης, καθώς και με πολλά άλλα μουσικά σχήματα της Ελλάδας.

'Ει Φίλε - Κλεονίκη Δεμίρη - Νίκος Πιτλόγλου - Ανδρέας Ταρνανάς- Official Audio Release


Έχει κυκλοφορήσει το προσωπικό album με 14 τραγούδια και τον τίτλο "Μαγική συνταγή", μία συλλογή με τραγούδια αξιόλογων δημιουργών, η οποία συγκέντρωσε πολύ θετικές κριτικές από τον Τύπο. Μέρος του δίσκου είναι και το δικό της τραγούδι και video clip "Όλα Θα Πάνε Μια Χαρά''. Επίσης κυκλοφόρησε τα νέα τραγούδια και video clip ''Ένα Πάρτυ στην Πλατεία'', ''Για Πάντα Καλοκαίρι'', Έλα Να Φύγουμε Γι Αλλού'' και το 2023 το ''Nisyros'’- '(Νοσταλγώ τη Νίσυρο) στα πλαίσια της προβολής της Νισύρου τα οποία σημειώνουν επιτυχία.
Έχει προγραμματίσει μία σειρά από παραστάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό για το 2023

Ειδήσεις σήμερα:

Το TikTok των Ελλήνων πολιτικών προσέλκυσε το Reuters - Πώς θα κερδίσουν τη «χαμένη γενιά»


Ισόβια σε δύο Πακιστανούς που βίασαν ομαδικά 26χρονη μπροστά στον σύντροφό της στη Θεσσαλονίκη


Δεν μπορεί να αποσυρθεί η υποψηφιότητα Κατρούγκαλου, να παραιτηθεί αν εκλεγεί, λένε από το ΥΠΕΣ



-------------

Εκλογές 2023

Που ψηφίζω: Μάθετε που ψηφίζετε βήμα-βήμα από την εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ.

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών & τα exit polls.

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης