Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας»: Αποκτά νέο ψηφιακό κανάλι στο youtube

Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας»: Αποκτά νέο ψηφιακό κανάλι στο youtube

Θα προβάλλονται οι πιο μεγάλες καλλιτεχνικές παραγωγές του

Adelfi_Beatriki_-_Olympia
Ένα νέο ψηφιακό κανάλι στο YouTube αποκτά το Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» μέσα από το οποίο το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει κάποιες από τις σημαντικότερες παραγωγές του.

#Olympia | ΑΔΕΛΦΗ ΒΕΑΤΡΙΚΗ l Sœur Béatrice (GR) | Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας 2022


Διεθνούς εμβέλειας παραστάσεις, όπερες, οπερέτες, και συναυλίες που έχουν αφήσει το στίγμα τους στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της Αθήνας ταξιδεύουν από την οδό Ακαδημίας σε όλο τον κόσμο με στόχο να ψυχαγωγήσουν, να επιμορφώσουν και να αφήσουν μία ψηφιακή «βιβλιοθήκη» ως παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές. 

Κλείσιμο
Πρεμιέρα στο κανάλι κάνει η «Αδελφή Βεατρίκη» του Δημήτρη Μητρόπουλου, η όπερα που παρουσίασε ο Δήμος Αθηναίων τον Οκτώβρη του 2022 στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», σε διοργάνωση του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων, σε συναυλιακή μορφή από τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων, με ένα λαμπερό καστ τραγουδιστών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με την μεγάλη δραματική σοπράνο από την Γαλλία, Catherine Hunold στον ομώνυμο ρόλο.

Πρόκειται για ένα θρησκευτικό δράμα («θαύμα» σύμφωνα με τον συνθέτη) σε τρεις πράξεις, σε κείμενο του Βέλγου συμβολιστή ποιητή Maurice Maeterlinck. Η υπόθεση εκτυλίσσεται σε ένα μοναστήρι κατά τον 14ο αιώνα και εστιάζει στο δίλημμα της Αδελφής Βεατρίκης ανάμεσα στον έρωτά της για τον πρίγκιπα Μπελλιντόρ και των δεσμεύσεων της μοναστικής ζωής.  
Από το πόντιουμ διευθύνει ο διακεκριμένος αρχιμουσικός Pierre Dumoussaud, ο οποίος λίγους μήνες μετά την παρουσία του στο Θέατρο Ολύμπια θριάμβευσε στο ντεμπούτο του στην Opéra National de Paris ως μουσικός διευθυντής του Άμλετ του Ambroise Thomas. 

Τις επόμενες εβδομάδες το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει τις παραστάσεις στο πλαίσιο του «Κύκλου Κάλλας», με αφορμή τα 100 χρόνια από την γέννηση της θρυλικής σοπράνο. Πρώτα θα δημοσιευτεί στο κανάλι το έργο «Ο Πρωτομάστορας» του Μανώλη Καλομοίρη, η μουσική τραγωδία σε δύο μέρη και ένα ιντερμέδιο που παρουσίασε ο Δήμος Αθηναίων τον Ιανουάριο του 2023 στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» σε διοργάνωση του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων, σε συναυλιακή μορφή με τη Συμφωνική Ορχήστρα, τη Χορωδία και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων. Βασισμένο στην ομότιτλη τραγωδία του Νίκου Καζαντζάκη, «Ο Πρωτομάστορας» αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικότερα δείγματα γραφής του Μανώλη Καλομοίρη. Εμποτισμένο με ισχυρούς συμβολισμούς σε πολιτικό, πολιτισμικό και ιδεολογικό επίπεδο, το έργο αυτό πρωτοπαρουσιάστηκε το 1916 και αντανακλά την ταραγμένη ιστορική περίοδο κατά την οποία γράφτηκε. Ταυτόχρονα, συμπυκνώνει το όραμα του Καλομοίρη για τη δημιουργία της Εθνικής Μουσικής Σχολής.

Στη συνέχεια το κανάλι θα προβάλει το sold out αφιέρωμα στην Μαρία Κάλλας, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννηση της. Ο Δήμος Αθηναίων παρουσίασε τον Φεβρουάριο του 2023 στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» σε διοργάνωση του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων, μία συναυλία-φόρο τιμής στη μεγάλη ντίβα του λυρικού τραγουδιού με την Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων. Στο αφιέρωμα παρουσιάζονται άριες και αποσπάσματα από όπερες τις οποίες ερμήνευσε, τόσο μουσικά όσο και σκηνικά, με τον δικό της μοναδικό τρόπο η Μαρία Κάλλας με τη σύμπραξη τριών διακεκριμένων διεθνών λυρικών τραγουδιστριών, υπό τη διεύθυνση του Ιταλού αρχιμουσικού Sebastiano Rolli.

Ειδήσεις σήμερα:

Εύα Καϊλή: Περιμένει το βραχιολάκι, για να βγει από τη φυλακή - «Αλήθεια μου λες, θα δω το παιδί μου»;

Πύργος: Νέα υπόθεση μαστροπείας ανήλικης - Δύο συλλήψεις για «ροζ» ραντεβού

Βίντεο-ντοκουμέντο με τον 62χρονο να τσακώνεται με δημοτικούς αστυνομικούς λίγο πριν χτυπήσει τον έναν με το ΙΧ του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης