Άγαλμα του Ηρακλή εντοπίστηκε σε ανασκαφές στη Ρώμη
Το μαρμάρινο εύρημα, που χρονολογείται στα αυτοκρατορικά χρόνια, βρέθηκε κοντά στην Αππία Οδό
Εργάτες που επισκεύαζαν σωλήνες της αποχέτευσης σε πάρκο στη Ρώμη εντόπισαν μαρμάρινο άγαλμα του Ηρακλή από τα ρωμαϊκά χρόνια.
Το έργο, που χρονολογείται στα αυτοκρατορικά χρόνια (27 π.Χ, - 476 μ.Χ) βρέθηκε κοντά στο δεύτερο μίλι της Αππίας Οδού, του δρόμου που συνέδεε τη Ρώμη με το λιμάνι στο Βρινδήσιο, το σημερινό Μπρίντεζι.
Ήταν μεγάλη έκπληξη ο εντοπισμός αυτού του έργου για τους αρχαιολόγους, οι οποίοι δεν δυσκολεύτηκαν να το ταυτίσουν χάρη στο ρόπαλο και τη λεοντή στο κεφάλι.
Η ανακάλυψη, αναφέρει ο Guardian, έγινε κατά την επισκευή υπονόμων που είχαν υποστεί ζημιές. Οι εργάτες έπρεπε να σκάψουν σε βάθος ως και 20 μέτρα, συνοδευόμενοι από αρχαιολόγους.
Τον περασμένο Νοέμβριο οι Ιταλοί αρχαιολόγοι είχαν ανακοινώσει ένα άλλο αναπάντεχο εύρημα. Επρόκειτο για 24 χάλκινα αγάλματα, ηλικίας 2.300 ετών, που ήταν για αιώνες προστατευμένα μέσα σε χώρο ιαματικών λουτρών.
Πιστή στο όραμά της «Για Έναν Κόσμο Χωρίς Απορρίμματα» και προκειμένου να συμβάλλει στην προσπάθεια όλων για μείωση των πλαστικών απορριμμάτων, αλλάζει τις συσκευασίες της σε όλα τα αναψυκτικά, τους χυμούς και τα ροφήματα που περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο της.
Ο ρόλος της μύτης είναι να φιλτράρει, να εφυγραίνει και να θερμαίνει τον αέρα και γενικά να τον προετοιμάζει προτού αυτός κατέβει στους πνεύμονες. Οτιδήποτε, συνεπώς, εμποδίζει τη συγκεκριμένη λειτουργία, προκαλεί προβλήματα