Θάνος Βερέμης: Αναγκαία η δημιουργία αρχαιολογικού μουσείου στην Κηφισιά

Θάνος Βερέμης: Αναγκαία η δημιουργία αρχαιολογικού μουσείου στην Κηφισιά

Ο ιστορικός και πανεπιστημιακός μίλησε σε εκδήλωση με θέμα το μέλλον της πόλης

Thanos_Veremis
Την ανάγκη δημιουργίας αρχαιολογικού μουσείου στην Κηφισιά, αλλά και άλλων έργων που αναδεικνύουν το ιστορικό στοιχείο της ευρύτερης περιοχής, ανέδειξε ο ιστορικός και πανεπιστημιακός Θάνος Βερέμης σε εκδήλωση για το παρόν και το μέλλον της πόλης, που πραγματοποιήθηκε προ ημερών στην Πινακοθήκη Κουβουτσάκη.

Στην εκδήλωση, στην οποία παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των γραμμάτων και στελέχη φορέων, αλλά και του επιχειρηματικού κόσμου, εκφράζοντας τους προβληματισμούς τους και καταθέτοντας προτάσεις για την πόλη, ο κ. Βερέμης, επεσήμανε ότι «η Κηφισιά έχοντας το δικό της ιστορικό αποτύπωμα ως προάστιο, διαθέτει τη δυνατότητα να επανατοποθετηθεί ως περιοχή με ισχυρό το πολιτιστικό στοιχείο εντός της Αττικής, καθώς διαθέτει το υπόβαθρο με μουσεία και Πινακοθήκες». Ωστόσο, όπως τόνισε, «απαιτούνται ενέργειες, που θα αντιμετωπίσουν τις καθυστερήσεις, αφού για τη δημιουργία, για παράδειγμα, του αρχαιολογικού μουσείου, η πόλη περιμένει εδώ και μία δεκαετία».

Στο επίκεντρο της εκδήλωσης, που διοργανώθηκε από τον πρόεδρο των Οδικών Συγκοινωνιών ΑΕ , Βασίλη Ξυπολυτά, ο οποίος έχει διατελέσει και  δημοτικός σύμβουλος Κηφισιάς στο παρελθόν, βρέθηκε η αναζήτηση ταυτότητας για την πόλη, που μπορεί να βασιστεί σε μια πληθώρα ιστορικών στοιχείων αλλά και την ανάδειξή της σε ένα σύγχρονο, πράσινο, φιλόξενο, δυναμικό και περιβαλλοντικά υπεύθυνο προάστιο.

Επιπλέον οι συμμετέχοντες αναφέρθηκαν και στο θέμα της Πολιτικής Προστασίας, λόγω της κλιματικής αλλαγής και των συνεπειών της για την πόλη, η οποία σχεδόν κάθε χρόνο βρίσκεται αντιμέτωπη με έντονες χιονοπτώσεις τον χειμώνα και τον κίνδυνο πυρκαγιάς κάθε καλοκαίρι.

Ειδήσεις σήμερα

Παπούλια για Φιλιππίδη: «Ήμουν στη σκηνή και μου έδειχνε τα γεννητικά του όργανα από τις κουίντες»

Έφοδος σε οίκο ανοχής για την υπόθεση του βιασμού της 12χρονης - Τι έψαχναν οι αστυνομικοί

Προμήθειες 1,2 δισ. ευρώ εισπράττουν κάθε χρόνο οι τράπεζες - Πώς να τις αποφύγετε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης