Θέατρο Τέχνης: Θα φιλοξενήσει τον διάσημο ηθοποιό του Μπρόντγουεϊ Gene Gillette

Θέατρο Τέχνης: Θα φιλοξενήσει τον διάσημο ηθοποιό του Μπρόντγουεϊ Gene Gillette

Ο Αμερικανός ηθοποιός έχει πρωταγωνιστήσει σε μεγάλες θεατρικές επιτυχίες αλλά και σε δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές

Gene_Gillette
Είναι από τους πιο δημοφιλείς και επιτυχημένους ηθοποιούς του Μπρόντγουεϊ, έχει πρωταγωνιστήσει σε δεκάδες επιτυχημένες παραστάσεις αλλά και τηλεοπτικές σειρές και έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχει σε ένα νέο θεατρικό εγχείρημα του Θεάτρου Τέχνης. Ο λόγος για τον Αμερικανό Gene Gillette ο οποίος θα παρουσιάσει, από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 22 Νοεμβρίου,  για οκτώ συνολικά βραδιές, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 19.00,,  στο Υπόγειο, τον θεατρικό μονόλογο «Αρτώ/Βαν Γκογκ» που έγραψαν η Ιόλη Ανδρεάδη και ο Άρης Ασπρούλης, σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη.

Παρίσι, 1947. O Αντονέν Αρτώ εμφανίζεται σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο. Δείχνει ήρεμος. Είναι ήρεμος. Ύστερα από εννέα χρόνια ψυχιατρικού εγκλεισμού και έχοντας υποστεί 51 ηλεκτροσόκ, μοιάζει να έχει επανέρθει στην «τάξη». Η διάλεξή του έχει τίτλο «Βαν Γκογκ, ο Αυτόχειρας της Κοινωνίας». Το περιβάλλον γύρω του είναι ασφυκτικό. Το κοινό σιωπηλό. Το φρόνημά του υψηλό. Έχει έρθει με αποδείξεις. Τις κουβαλάει στα 406 μουντζουρωμένα τετράδια που δεν αποχωρίζεται ποτέ. Όλη η καλή κοινωνία του Παρισιού έχει κατακλύσει τον χώρο για να τον ακούσει. Gide, Breton, Camus, Lacan. Υπερασπίζεται με πάθος μια ιδέα: η αυτοκτονία του Βίνσεντ Βαν Γκογκ είχε τους εκτελεστές της. Αναζητώντας αρχικά μέσα στους πίνακες, τις σημειώσεις και την αλληλογραφία του μεγάλου ζωγράφου τα αίτια της αυτοχειρίας του, υποπτεύεται πως οι πραγματικοί αυτουργοί βρίσκονται ανάμεσα στο ακροατήριό του. Ο Αρτώ ταυτίζεται, ηλεκτρίζεται, μαγεύεται και πάσχει. Νιώθει τον παλμό του Βαν Γκογκ και προφητεύει. Θέλει να ξεσκεπάσει τους ενόχους. Θέλει να φωνάξει για τους αθώους. Θέλει να αρθρώσει την τελευταία συλλαβή ανάμεσα στη μεγάλη αδικία του κόσμου και σε αυτό που μεσολαβεί για φτάσει κάποιος να κοιμάται αγκαλιά με ένα γεμάτο πιστόλι.

Ο Gene Gillette γινε ευρύτερα γνωστός στο θεατρικό κοινό της Νέας Υόρκης από τη συγκλονιστική ερμηνεία του ως «Άμλετ» στο Denver Civic Theatre και από τις παγκοσμίως γνωστές παραστάσεις στις οποίες έχει πρωταγωνιστήσει τα τελευταία χρόνια όπως το «To Kill A Mockingbird» (Lincoln Center Theater) -η μοναδική παράσταση που ανέβηκε μεταξύ άλλων και στο Madison Square Garden και θεωρείται «το πιο επιτυχημένο αμερικανικό έργο στην ιστορία του Μπρόντγουεϊ» σύμφωνα με το «60 Minutes»-, το «The Curious Incident of the Dog in the Night-Time» (Broadway, National Theatre) και το «War Horse» (Broadway), μεταξύ πολλών άλλων. Τον περασμένο Μάιο πρωταγωνίστησε στην παράσταση «Shooting Celebrities» του John Ransom Phillips στο Flea Theater της Νέας Υόρκης σε σκηνοθεσία Christopher McElroen ενσαρκώνοντας τον φωτογράφο της Mary Lincoln και τον ίδιο τον Abraham Lincoln.

Παράλληλα, έχει παίξει σε δημοφιλείς σειρές στις πλατφόρμες του NETFLIX, της DISNEY+ και του δικτύου του NBC και του CBS όπως οι Law & Order, The Blacklist, Punisher, Madam Secretary, Instinct, Quantico, The Good Wife, Elementary, Person of Interest, Ringer και πολλές άλλες.

Ειδήσεις σήμερα:

Κολωνός: Θεοσεβούμενος, οικογενειάρχης και με πολιτικές φιλοδοξίες ο 53χρονος που εξέδιδε τη 12χρονη 

Κύπελλο Ελλάδος: Κληρώθηκε με τον ΠΑΣ Γιάννινα η ΑΕΚ - Όλα τα ζευγάρια της πέμπτης φάσης

Μακρυπούλια στη δίκη Φιλιππίδη: Δεν θυμάμαι την πρώτη καταγγέλλουσα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης