Ελβίρα ντε Ιδάλγο: Η σπουδαία δασκάλα της Μαρίας Κάλλας μέσα από ένα ντοκιμαντέρ

Ελβίρα ντε Ιδάλγο: Η σπουδαία δασκάλα της Μαρίας Κάλλας μέσα από ένα ντοκιμαντέρ

Σε πρώτη προβολή στην Ελλάδα από τον Σύλλογο Οι Φίλοι της Μουσικής

elvira_callas
Φως στη ζωή, την καλλιτεχνική διαδρομή αλλά και το σπουδαίο ταλέντο της Ελβίρα ντε Ιδάλγο, που υπήρξε δασκάλα της κορυφαίας Μαρίας Κάλλας, ρίχνει το ντοκιμαντέρ της Βίκυ Καλάβια,  «Ελβίρα ντε Ιδάλγο, αποκαθιστώντας μια ντίβα» , που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στον Πολυχώρο του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, στις 19:00.

Το ντοκιμαντέρ επιδιώκει να τοποθετήσει την Ελβίρα ντε Ιδάλγο εκεί που ανήκει: στο πάνθεον με τις ντίβες της όπερας. Διότι μπορεί να έγινε γνωστή ως δασκάλα της Κάλλας, ελάχιστοι, ωστόσο, την γνωρίζουν ως αυτόνομη καλλιτέχνη κι ας υπήρξε μια σοπράνο με εξαιρετική σκηνική παρουσία στον χώρο της όπερας που γύρισε όλον τον κόσμο. Ούτε καν η πατρίδα της δεν τήν τίμησε κι ας διαλαλούσε με περηφάνια στις απανταχού εμφανίσεις της πως είναι από την Ισπανία.

Στην εκδήλωση, η σκηνοθέτις του ντοκιμαντέρ θα συζητήσει με τον Χουάν Βιγιάλμπα Σεμπαστιάν, συγγραφέα της βιογραφίας «Ελβίρα ντε Ιδάλγο, από πριμαντόνα, δασκάλα της Μαρίας Κάλλας». Την συζήτηση θα συντονίσει η Θεατρολόγος - Μουσικολόγος Στέλλα Κουρμπανά, Έφορος Αρχείου Ωδείου Αθηνών, η οποία θα κάνει επίσης μια παρουσίαση για την «Δε Ιδάλγο καθηγήτρια στο Ωδείο Αθηνών». Θα ακολουθήσει η προβολή του ντοκιμαντέρ, στα ισπανικά με υποτίτλους στα ελληνικά, με ελεύθερη είσοδο.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό αλλά απαιτείται κράτηση ΕΔΩ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης