Ο Δήμος Ύδρας βράβευσε τον παγκοσμίου φήμης pop art καλλιτέχνη Jeff Koons

Ο Δήμος Ύδρας βράβευσε τον παγκοσμίου φήμης pop art καλλιτέχνη Jeff Koons

Το επιδόθηκε το επετειακό μετάλλιο για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης - «Η Ύδρα για άλλη μια φορά βρίσκεται στο επίκεντρο της παγκόσμιας πολιτιστικής δραστηριότητας», λέει ο δήμαρχος του νησιού Γεώργιος Κουκουδάκης

koons__2_
Το παγκοσμίου φήμης pop art καλλιτέχνη Jeff Koons βράβευσε τη Δευτέρα ο δήμος Ύδρας.

Στον Jeff Koons, επιδόθηκε το Επετειακό Μετάλλιο για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης το οποίο έχει σχεδιάσει η Υδραία καλλιτέχνης Έλενα Βότση.


Στην τελετή μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν η Πριγκίπισσα του Κατάρ Sheikha Al Mayssa, η σύζυγος του Πρωθυπουργού,  Μαρέβα Μητσοτάκη και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ, Δάκης Ιωάννου.

koons__4_
Η πριγκίπισσα του Κατάρ Sheikha Al Mayssa, ο Jeff Koons, η σύζυγος του πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη, Ο δήμαρχος Ύδρας, Γεώργιος Κουκουδάκης και ο πρόεδρος του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ, Δάκης Ιωάννου


«Η Ύδρα για άλλη μια φορά βρίσκεται στο επίκεντρο της παγκόσμιας πολιτιστικής δραστηριότητας και αποτελεί ένα διαχρονικό προορισμό για καλλιτέχνες και μεγάλους δημιουργούς από όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Δήμαρχος Ύδρας Γεώργιος Κουκουδάκης.

koons__2_
Ο Jeff Koons με τον δήμαρχο Ύδρας, Γεώργιο Κουκουδάκη



Ακολούθησαν τα εγκαίνια της έκθεσης του Jeff Koons, ο οποίος δηλώνει λάτρης του της Ύδρας και του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Πλήθος κόσμου από όλα τα μέρη της γης τίμησαν με την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους την έκθεση - γιορτή, ύμνο στον ζωοδόχο ήλιο.

Ο Έλληνας συλλέκτης, Δάκης Ιωάννου, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος έφερε στην Ύδρα τους πιο διάσημους ανθρώπους της τέχνης. Δημοσιογράφοι, διευθυντές μουσείων, συλλέκτες και διάσημοι καλλιτέχνες έδωσαν το παρόν στον υποβλητικό χώρο των σφαγείων, σε μια έκθεση - έκπληξη για όλους.

Κλείσιμο
Μια γιορτή της τέχνης, μια κατάφαση στη ζωή και τον ήλιο και τη συμβολική σημασία του για τον άνθρωπο. Το λιμάνι της Ύδρας γέμισε με πλωτά... παλάτια, ο ουρανός φωτίστηκε και το νησί έζησε και πάλι μοναδικές στιγμές.

koons__7_



Ο ήλιος του Jeff Koons


Ο πρωτοπόρος καλλιτέχνης Jeff Κoons δημιούργησε ένα έργο τέχνης, με έναν λαμπρό ήλιο στην άκρη της θάλασσας, έναν Απόλλωνα που κοιτάζει και γυρίζει παντού. Που τα βλέπει όλα μπροστά και πίσω, χωρίς να τα κρίνει ενώ χαρίζει ασταμάτητα την ζεστασιά του προσφέροντας ενέργεια, δύναμη και ζωή σε όλους ανεξαιρέτως.

koons__3_



Συμβολικό το έργο με πολλαπλές ερμηνείες, ανοιχτό στην θέα και την κρίση του κόσμου, διαχέει τις ακτίνες του, φωτίζει με την λαμπρότητά του, γιορτάζει, προβληματίζει, με πολλές ερμηνείες και κριτικές που θα ακολουθήσουν.

ilios1
ilios



Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31 Οκτωβρίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης