Βασίλης Μαλούχος: Οι τραγικοί θάνατοι των δύο γιων του και ο αγώνας του ενάντια  στα ναρκωτικά

Βασίλης Μαλούχος: Οι τραγικοί θάνατοι των δύο γιων του και ο αγώνας του ενάντια  στα ναρκωτικά

Χτυπημένος σκληρά από τη μοίρα, αλλά αξιοπρεπής ως το τέλος

Vasilis_Maloyxos_-_portraito
Για το ευρύ κοινό ήταν ο ηθοποιός που έπαιξε στο πλευρό μεγάλων πρωταγωνιστών, όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη, ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ, ο Βασίλης Αυλωνίτης, ο Δημήτρης Χορν, η Έλλη Λαμπέτη, στον κινηματογράφο αλλά και στο θεατρικό σανίδι. Για τους συναδέλφους του ήταν ένας επαγγελματίας που ξεχώριζε για το ταλέντο του αλλά και το ήθος το οποίο τον διέκρινε. Γιατί ο Βασίλης Μαλούχος, που έφυγε χθες από τη ζωή, στα 86 του χρόνια, υπήρξε πάνω απ΄ όλα ένας αξιοπρεπής άνθρωπος.
Malouxos_-_Bougiouklaiki
Ο Βασίλης Μαλούχος με την Αλίκη Βουγιουκλάκη

Ακόμη και στις δυσκολότερες στιγμές της ζωής του, όταν έχασε τους δυο γιους του, διαχειρίστηκε δημοσίως το πένθος του με περισσή αξιοπρέπεια θέλοντας να περάσει σημαντικά μηνύματα μέσα από το οικογενειακό του δράμα.

Ιδιαίτερα δε στην περίπτωση του γιου του Μάριου ο οποίος έδινε επί χρόνια σκληρή μάχη για να απεξαρτηθεί από τα ναρκωτικά, έχοντας πάντα τον πατέρα του στο πλευρό του. Ο Μάριος κατάφερε και νίκησε το τέρας της τοξικοεξάρτητης, έμεινε καθαρός για τρία ολόκληρα χρόνια, όμως αυτό δεν στάθηκε αρκετό για να πάρει τη ζωή του πίσω. Ηθοποιός και ο ίδιος, έχοντας ακολουθήσει τα χνάρια του αγαπημένου του πατέρα, έκανε μεγάλες προσπάθειες να επανέλθει στον επαγγελματικό του χώρο μετά την απεξάρτησή του. Δυστυχώς όμως βρήκε όλες τις πόρτες κλειστές.

Απογοητευμένος από την σκληρότητα της κοινωνίας, αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του καθώς του ήταν αδύνατο να συνεχίσει να ζει χωρίς να δραστηριοποιείται. Πριν το απονενοημένο διάβημα μάλιστα, γύρισε ένα συγκλονιστικό βίντεο στο οποίο προανήγγειλε τον θάνατό του και εξηγούσε τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση.

Κλείσιμο
Vasilis_Malouxos_-_Marios
Ο Βασίλης Μαλούχος με τον γιο του Μάριο

Σε αυτό το βίντεο ο Μάριος αναφερόταν με θερμά λόγια στον πατέρα του και στον ηθικό τρόπο με τον οποίο τον μεγάλωσε: «Είχα την τύχη να έχω έναν πατέρα που μού δίδαξε το ήθος, όχι όμως και πώς να επιβιώνω με αυτό το ήθος στην κοινωνία» έλεγε μεταξύ άλλων για να αποκαλύψει αμέσως μετά γιατί πήρε την απόφαση να βάλει τέλος στη ζωή του: «Εμείς οι ηθοποιοί πρέπει να παίζουμε για να υπάρχουμε. Όμως στα θέατρα δεν δέχονται έναν πρώην χρήστη. Μετανοήσαμε και ακόμη μάς πετάτε πέτρες. Επειδή λοιπόν δεν μπορούμε να χωρέσουμε, αποφασίζουμε να φύγουμε απ΄ αυτή τη ζωή…»

Μετά τον πρόωρο και τραγικό χαμό του Μάριου, ο Βασίλης Μαλούχος, αν και βυθισμένος στο πένθος του, θέλησε να προσφέρει τη βοήθειά του σε άλλα νέα παιδιά και τις οικογένειές τους που βίωναν τον εφιάλτη των ναρκωτικών. Ο Μάριος, φεύγοντας άφησε πίσω του ένα βιβλίο – θεατρικό έργο, με τίτλο «Ηρωίνη – Ελλάς 1- 0», στις σελίδες του οποίου κατέγραφε τη δύσκολη μάχη του με τα ναρκωτικά ενώ αναφερόταν και στο κοινωνικό στίγμα με το οποίο έρχονται αντιμέτωποι οι πρώην τοξικομανείς. Αυτό το έργο ο Βασίλης Μαλούχος έθεσε ως σκοπό της ζωής του να το ανεβάσει στο θέατρο. Και τα κατάφερε, αποκλειστικά με δικά του έξοδα και τη βοήθεια κάποιων φίλων: «Πρόκειται για ένα έργο αυτοβιογραφικό, το οποίο μιλάει για τον προσωπικό αγώνα του με τα ναρκωτικά και τελευταία φορά που ανέβηκε ήταν το 2014 από την ανεξάρτητη φοιτητική θεατρική ομάδα του Πανεπιστημίου Ρεθύμνου, με μεγάλη επιτυχία» είχε πει ο ίδιος.

Διαφημιστικό τηλεόρασης έργου "Ηρωίνη Ελλάς 1-0".

Ο Βασίλης Μαλούχος ήθελε να προσφέρει κι άλλα στον αγώνα κατά των ναρκωτικών, να βοηθήσει στην ενημέρωση αλλά και επανένταξη των πρώην εξαρτημένων ατόμων. Ωστόσο, αυτό αποδείχτηκε δύσκολο: «Θα ήθελα να ασχοληθώ με το θέμα της καταπολέμησης των ναρκωτικών, μέσα από ειδικά προγράμματα στα σχολεία, αλλά γι’ αυτό χρειάζομαι την άδεια και τη συμπαράσταση της Πολιτείας» είχε δηλώσει με νόημα.

Malouxos_gios_Alexandros
Ο Βασίλης Μαλούχος με τον γιο του Αλέξανδρο

Εννέα χρόνια μετά τον θάνατο του Μάριου, ο Βασίλης Μαλούχος θα δεχτεί ένα ακόμα σκληρό χτύπημα από τη μοίρα. Θα χάσει και τον δεύτερο γιο του, τον Αλέξανδρο ο οποίος τραυματίζεται θανάσιμα από τη σύγκρουση που είχε το μηχανάκι του με ένα ταξί, σε κεντρικό δρόμο της Αθήνας. Οι γιατροί θα δώσουν μάχη να τον κρατήσουν στη ζωή αλλά δεν θα τα καταφέρουν.

Η εικόνα του τραγικού πατέρα συγκλονίζει: «Τέτοια χτυπήματα δεν αντέχονται. Σε φέρνουν αντιμέτωπο με τη ματαιότητα της ζωής, με το απόλυτο κενό» θα δηλώσει ο ίδιος λίγο καιρό αργότερα, φανερά λυγισμένος από τον ανείπωτο πόνο της απώλειας αλλά πάντα αξιοπρεπής.
Με αυτή την αξιοπρέπεια έφυγε από τη ζωή αυτή ο Βασίλης Μαλούχος κι ας βασανιζόταν μέχρι το τέλος από σοβαρά προσωπικά και οικονομικά προβλήματα. Όσο σκληρά κι αν τον χτύπησε η μοίρα, το ήθος του δεν κατάφερε να τού το πάρει…!

Ειδήσεις σήμερα:

Θετικός στον κορωνοϊό ο Βενιζέλος - Πήγε στο «Σωτηρία» για εξετάσεις

Ο Πούτιν μοιάζει βαλσαμωμένος από τα πολλά μπότοξ, λέει Βρετανός αναλυτής

Στο Ανθρωποκτονιών για να καταθέσει για Μαλένα και Ίριδα ο Δασκαλάκης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης