Εργαζόμενοι του πολιτισμού: Διυπουργική Ομάδα Εργασίας για την επίλυση εργασιακών και ασφαλιστικών θεμάτων τους

Gitromanolakis

Με συντονιστή τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιο για θέματα σύγχρονου πολιτισμού, Νικόλα Γιατρομανωλάκη

H αναβάθμιση και o εκσυγχρονισμός του εργασιακού και ασφαλιστικού πλαισίου των εργαζόμενων και επαγγελματιών του πολιτισμού  αποτελεί τους βασικούς στόχους της ειδικής Διυπουργικής Ομάδας Εργασίας των Υπουργείων Πολιτισμού και Αθλητισμού, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Οικονομικών η οποία πραγματοποίησε την Πέμπτη την πρώτη της συνεδρίαση υπό τον συντονισμό του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιου για θέματα σύγχρονου πολιτισμού, Νικόλα Γιατρομανωλάκη.

Έργο και αντικείμενο της ομάδας εργασίας είναι, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες του κλάδου, η εξέταση και αξιολόγηση του εργασιακού και ασφαλιστικού θεσμικού πλαισίου των εργαζομένων και επαγγελματιών της τέχνης και του πολιτισμού και η διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου προτάσεων θεσμικών αλλαγών, κινήτρων κ.α. Προτεραιότητες αποτελούν, μεταξύ άλλων, η διευκόλυνση της δηλωμένης εργασίας αλλά και η εν γένει θωράκιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και επαγγελματιών της τέχνης και του πολιτισμού.
Συντονιστής της Επιτροπής έχει οριστεί ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα σύγχρονου πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ενώ συμμετέχουν επίσης η Γενική Γραμματέας Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Άννα Στρατινάκη, η Γενική Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Παυλίνα Καρασιώτου, υπηρεσιακά στελέχη των Υπουργείων Πολιτισμού και Αθλητισμού, Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, καθώς και εκπρόσωποι της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και του ΕΦΚΑ.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, δήλωσε: «Ο σύγχρονος πολιτισμός και ο δημιουργικός κλάδος προσδιορίζονται και καθορίζονται από τους ανθρώπους τους. Γι’ αυτό τον λόγο η θωράκιση των εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων βρίσκεται στον πυρήνα της στρατηγικής μας για την ενίσχυση του σύγχρονου πολιτισμού στην Ελλάδα. Μέσα από τις εργασίες της διυπουργικής αυτής ομάδας στοχεύουμε να καταρτίσουμε ένα σύνολο προτάσεων με απώτερο σκοπό τη δημιουργία ενός συνολικού, φορολογικού, εργασιακού και ασφαλιστικού πλαισίου προς όφελος των εργαζομένων και επαγγελματιών του κλάδου και κατ’ επέκταση της χώρας».

Ειδήσεις σήμερα:

Blame-game από την Άγκυρα μετά την «εκστρατεία» διεθνοποίησης της Αθήνας

«Η μητέρα μπορεί να τον επισκεφτεί όποτε θέλει», δηλώνει ο Νορβηγός πατέρας του 6χρονου Ράινερ

Μαρτίκας για Βρισηίδα: «Ό,τι πιο πονηρό μπορεί να γνωρίσει κάποιος και ό,τι πιο επικίνδυνο»
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης