Οι Έλληνες τραγουδιστές ενώνουν τις δυνάμεις τους για να διεκδικήσουν τα δικαιώματα του κλάδου τους

Οι Έλληνες τραγουδιστές ενώνουν τις δυνάμεις τους για να διεκδικήσουν τα δικαιώματα του κλάδου τους

Μέσα από το ανανεωμένο Πανελλήνιο Σωματείο Ελλήνων Τραγουδιστών ζητούν λύσεις σε φλέγοντα εργασιακά και ασφαλιστικά προβλήματα

Somateio_Ellinon_Tragoydiston_2
Τί δουλειά μπορεί να έχει η Νατάσσα Μποφίλιου  δίπλα στον Νίκο Μαρκόπουλο; Η κοινή αυτή εικόνα αυτή δύο τραγουδιστών που εκπροσωπούν διαφορετικά ρεπερτόρια και εργάζονται σε διαφορετικούς χώρους δίνει, με τον καλύτερο τρόπο, το στίγμα του ανανεωμένου  Πανελλήνιου Σωματείου Ελλήνων Τραγουδιστών το οποίο, εδώ και δύο χρόνια, κινείται πλέον σε τροχιά ενότητας και συλλογικών διεκδικήσεων για τον κλάδο με προτεραιότητες την επίλυση σημαντικών εργασιακών και ασφαλιστικών προβλημάτων που εκκρεμούν εδώ και δεκαετίες τη δημιουργία ενός θεσμικού πλαισίου που να εναρμονίζεται με τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά πρότυπα.

«Κατορθώσαμε να συσπειρωθούμε για τις ανάγκες και τις διεκδικήσεις μας αλλά και για να πάρουμε θέση και σε άλλα κοινωνικά ζητήματα και θέματα πολιτισμού. Εκτός από εμάς που βλέπετε να απαρτίζουμε το Διοικητικό και Εποπτικό Συμβούλιο του Σωματείου, σε όλο αυτό το εγχείρημα δημιουργήθηκε μια ομάδα εργασίας με συναδέλφους όπως οι Γιάννης Κότσιρας, Μίλτος Πασχαλίδης, Γιώργος Νταλάρας, Χάρις Αλεξίου και πολλοί άλλοι που αφοσιώθηκαν στο να γίνουμε, όπως οφείλουμε, ένα σωματείο που θα είναι μέρος της λύσης και όχι ένα παλαιάς κοπής συνδικαλιστικό όργανο που εξυπηρετεί με πελατειακή νοοτροπία τα μέλη του» εξήγησε η πρόεδρος του Δ.Σ του σωματείου Νατάσσα Μποφίλιου κατά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τους δημοσιογράφους την Τρίτη.

Η ίδια αναφέρθηκε με έμφαση στις δραματικές επιπτώσεις που είχε η πανδημία στη ζωή των τραγουδιστών κάποιοι εκ των οποίων «βρέθηκαν στο κενό και αδυνατούν να εξασφαλίσουν ακόμα και τα στοιχειώδη».

Ψηλά στην ατζέντα του σωματείου βρίσκεται, όπως αναφέρθηκε, το ζήτημα της αποζημίωσης των τραγουδιστών για την παρουσία τους σε τηλεοπτικές εκπομπές αλλά και από την ψηφιακή αναπαραγωγή: «Πρέπει να καταρριφθεί η μυθολογία που βλέπει τον τραγουδιστή ως «παχιά αγελάδα». Ο καλλιτέχνης πρέπει να ζει από την τέχνη του» επισήμανε η Δήμητρα Γαλάνη ενώ η Αναστασία Μουτσάτσου υπογράμμισε με νόημα: «Είμαστε επαγγελματίες, δεν είμαστε χομπίστες».

Στην συνάντηση έδωσαν επίσης το παρών οι Γιώτα Νέγκα, Κώστας Μακεδόνας, Γιώργος Μαργαρίτης, Καίτη Γαρμπή, Διονύσης Σχοινάς, Μιχάλης Χατζηγιάννης, Γιώτα Βέη, Γιάννης Θωμόπουλος, Δημήτρης Χατζηδιάκος, Μαρίζα Ρίζου, Στάθης Δρογώσης, Monsieur Minimal, Ρίτα Αντωνοπούλου, Κορίνα Λεγάκη κ.α.

Ειδήσεις σήμερα:

«Έχω ένα μικρό μυστικό»: Τα ανατριχιαστικά μηνύματα που έστειλε ο 18χρονος σε γνωστή του λίγο πριν το μακελειό στο Τέξας

Για ένταση των επιθέσεων προειδοποιεί ο Σοϊγκού, 20.000 εγκλήματα πολέμου καταγγέλλει το Κίεβο

Στο μικροσκόπιο 10 ζωγραφιές της Τζωρτζίνας - Η 4η εγκυμοσύνη και οι ερωτήσεις Ρούλας - Μάνου σε γενετιστή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης