Έκθεση Εφήβων Φωτογράφων σε τέσσερα διαφορετικά σημεία της Αθήνας

Έκθεση Εφήβων Φωτογράφων σε τέσσερα διαφορετικά σημεία της Αθήνας

Πραγματοποιείται στο πλαίσιο του φετινού Athens Photo World

Photo_Expo_Teens
«Ο Άνθρωπος και το Περιβάλλον» είναι ο κεντρικός θεματικός άξονας της έκθεσης Εφήβων Φωτογράφων, που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Athens Photo World, από τις 17 Ιουνίου έως τις 17 Ιουλίου. Φέτος μάλιστα, για πρώτη φορά, η έκθεση θα διεξαχθεί σε τέσσερα διαφορετικά σημεία της πόλης, στους Δήμους Χαλανδρίου, Ελληνικού, Περιστερίου και στην περίφραξη του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Στόχος της διοργάνωσης είναι η ενθάρρυνση των εφήβων να βγουν έξω, μετά τον επίμονο και επίπονο εγκλεισμό, να χαρούν την ομορφιά του φυσικού περιβάλλοντος γύρω τους, ανακαλύπτοντας ταυτόχρονα τη φύση και τις δυνατότητες ψυχαγωγίας που προσφέρονται από αυτήν τόσο σε προσωπικό όσο και ομαδικό επίπεδο. Μέσα από την καλλιτεχνική έκφραση και αποτύπωση της φύσης, είτε αυτή είναι το πάρκο της γειτονιάς ή ένα τμήμα δάσους ή η αγαπημένη τους παραλία, οι έφηβοι θα αποκτήσουν στενότερη σχέση με το περιβάλλον γύρω τους τοποθετώντας το στο επίκεντρο μιας προσωπικής έκφρασης και υγειούς εξωτερίκευσης σκέψεων και συναισθημάτων. Ενθαρρύνεται παράλληλα η χρήση των κινητών τηλεφώνων τους ώστε η δράση να είναι ακόμη πιο συμβατή με ότι έχουν ήδη συνηθίσει να χρησιμοποιούν σαν μέσο επικοινωνίας και ψυχαγωγίας.
Για τη δημιουργία της έκθεσης, το Athens Photo World με την υποστήριξη της Samsung στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης της εταιρίας οργάνωσε – όπως και το 2019 και το 2021 – ένα εργαστήρι εφήβων με αγάπη για τη φωτογραφία. Η ομάδα των εφήβων (13 - 18 ετών) συμμετεχόντων δημιουργήθηκε από όλα τα σχολεία της Ελλάδας που εκδήλωσαν ενδιαφέρον συμμετοχής. Με την καθοδήγηση της επιμελήτριας Δώρας Λαβαζού ο σκοπός της δράσης ήταν αφενός η δημιουργία ενδιαφέροντος στους νέους για τη φωτογραφία σαν τέχνη και σαν μέσο έκφρασης και αφετέρου η ανάδειξη, μέσα από το φωτογραφικό έργο τους, των προβληματισμών, των ανησυχιών τους και της ομορφιάς όπως αυτή πηγάζει μέσα από το ακατέργαστο νεανικό βλέμμα. Με την εξοικείωση των εφήβων μέσω των ηλεκτρονικών μέσων αλλά και με τις συνθήκες που ήδη από το 2020 διαμορφώθηκαν, τόσο η επικοινωνία όσο και η πρόοδος της φωτογραφικής τους εργασίας πραγματοποιήθηκε μέσω υπολογιστή και των νέων εργαλείων επικοινωνίας και διδασκαλίας. Οι 200 καλύτερες συμμετοχές του εργαστηρίου θα επιλεγούν από την επιμελήτρια του εγχειρήματος Δώρα Λαβαζού και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Athens Photo World Θανάση Σταυράκη και θα εκτεθούν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης