Η Μαρινέλλα ερμηνεύει μουσικό έργο του Γιώργου Θεοφάνους για την Κύπρο

Η Μαρινέλλα ερμηνεύει μουσικό έργο του Γιώργου Θεοφάνους για την Κύπρο

Το έργο είναι αφιερωμένο στον ήρωα της Εθνικής Οργάνωσις Κυπρίων Αγωνιστών (ΕΟΚΑ) Γρηγόρη Αυξεντίου

Marinella_-_Theofanous_2
Η Μαρινέλλα και ο Γιώργος Θεοφάνους ενώνουν τις καλλιτεχνικές δυνάμεις τους σε ένα ιδιαίτερο έργο με ιστορικό υπόβραθρο. Η μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού ερμηνεύει, με τον δικό της μοναδικό τρόπο, το νέο μουσικό έργο ψυχής του γνωστού συνθέτη με τίτλο «Ξύπνα Γληόρη (Σήμερον Που Σ' Αντίκρισα)».

Μαρινέλλα & Γιώργος Θεοφάνους - Ξύπνα Γληόρη (Σήμερον Που Σ' Αντίκρισα) - Official Audio Release


Θέλοντας να τιμήσει τον ήρωα της Εθνικής Οργάνωσις Κυπρίων Αγωνιστών (ΕΟΚΑ) Γρηγόρη Αυξεντίου, ο Γιώργος Θεοφάνους μελοποίησε τον επικήδειο λόγο τον οποίο εκφώνησε η μητέρα του, Αντωνού, κατά την πρώτη επέτειο του θανάτου του, στις 2 Μαρτίου του 195, στην γενέτειρά του, την Λύση, μία από τις περιοχές της κατεχόμενης Κύπρου.

Κλείσιμο
Η Μαρινέλλα ανταποκρίθηκε με χαρά και συγκίνηση στο κάλεσμα του συνθέτη και «ζωντάνεψε» με την σπάνια φωνή της τον σπαρακτικό λόγο της μάνας.

Το «Ξύπνα Γληόρη (Σήμερον Που Σ' Αντίκρισα)», που κυκλοφορεί από την Panik Platinum, είναι ένα μοναδικό ηχητικό ντοκουμέντο, ζωντανή ηχογράφηση του τραγουδιού όπως αυτό παρουσιάστηκε στη μουσική παράσταση του Γιώργου Θεοφάνους «Τραγουδώ Το Νησί Μου», τον Οκτώβριο του 2008, στο Ηρώδειο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης