Πόλεμος στην Ουκρανία: Η διάσημη σοπράνο Άννα Νετρέμπκο εκτός Μητροπολιτικής Όπερας της Νέας Υόρκης

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η διάσημη σοπράνο Άννα Νετρέμπκο εκτός Μητροπολιτικής Όπερας της Νέας Υόρκης

Η Ρωσίδα σοπράνο αρνήθηκε να καταδικάσει την κυβέρνηση της χώρας της  - «Η Άννα είναι από τις μεγαλύτερες τραγουδίστριες στην ιστορία της Met αλλά με τον Πούτιν να σκοτώνει αθώους στην Ουκρανία δεν υπάρχει άλλος δρόμος» είπε ο γενικός μάνατζερ

anna_netrebko
Εκτός Μητροπολιτικής Όπερας της Νέας Υόρκης τέθηκε η διάσημη Ρωσίδα σοπράνο Άννα Νετρέμπκο, καθώς δεν συμμορφώθηκε με τις απαιτήσεις του οργανισμού να κρατήσει αποστάσεις από τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, εν μέσω πολέμου στην Ουκρανία.

Η λήξη της συνεργασίας ήρθε μετά την ανακοίνωση της Μητροπολιτικής Όπερας της Νέας Υόρκης ότι δεν θα προσλαμβάνει καλλιτέχνες που στηρίζουν τον Ρώσο πρόεδρο. Κι ενώ η Νετρέμπκο τις προηγούμενες ημέρες εξέδωσε ανακοινώσεις επικριτικές για τον πόλεμο, παρέμεινε σιωπηλή για τον Ρώσο πρόεδρο, του οποίου την επανεκλογή έχει στηρίξει στο παρελθόν.

«Είναι μια μεγάλη καλλιτεχνική απώλεια για την Met και για την όπερα» είπε ο γενικός μάνατζερ Πίτερ Γκελμπ σε δήλωσή του. «Η Άννα είναι μία από τις μεγαλύτερες τραγουδίστριες στην ιστορία της Met, αλλά με τον Πούτιν να σκοτώνει αθώα θύματα στην Ουκρανία, δεν υπήρχε άλλος δρόμος», πρόσθεσε. Η διακοπή της συνεργασίας των δύο πλευρών έγινε για δύο σεζόν. Ωστόσο ο Γκελμπ υποστήριξε ότι φαντάζει απίθανη μια επιστροφή της Νετρέμπκο.

Προβληματισμός για την τακτική των δημόσιων αποκηρύξεων από καλλιτέχνες

Η Ρωσίδα σοπράνο έχει περίπου 200 εμφανίσεις τα τελευταία 20 χρόνια στην Met και έγινε η πριμαντόνα, καθώς θεωρείται από τις μεγαλύτερες σταρ της όπερας. Στο παρελθόν έχει εκφράσει τη στήριξή της για τον Πούτιν και το 2014 σε φωτογραφία κρατούσε μία σημαία που χρησιμοποιούσαν οι ρωσόφιλοι αυτονομιστές της Ουκρανίας.

Η διακοπή της συνεργασία της λόγω του Πούτιν δεν είναι η μόνη. Πολλοί καλλιτέχνες από τη Ρωσία με δεσμούς με τον Ρώσο πρόεδρο είδαν τα συμβόλαιά τους να καταρρέουν. Ορισμένοι πάντως εκφράζουν επιφυλάξεις για το εάν οι καλλιτεχνικοί οργανισμοί θα πρέπει να απαιτούν δημόσιες διακηρύξεις από τους καλλιτέχνες.

Ήδη, ο διάσημος Ρώσος μαέστρος Βαλέρι Γκεργκίεφ απομακρύνθηκε από τη θέση του επικεφαλής της Φιλαρμονικής του Μονάχου, καθώς αρνήθηκε να αποκηρύξει την εισβολή στην Ουκρανία.

Ακύρωσε σειρά εμφανίσεων

Πριν τη διακοπή της συνεργασίας της με την Met, η Ρωσίδα σοπράνο ακύρωσε τις εμφανίσεις της στη Σκάλα του Μιλάνου, την Όπερα της Ζυρίχης και την Φιλαρμονική του Αμβούργου. Δημοσίως έχει κάνει δηλώσεις που καταδικάζει τον πόλεμο αλλά και ότι είναι λάθος να ζητούν από Ρώσους καλλιτέχνες να καταγγείλουν την κυβέρνησή τους.

Την Τρίτη, η σοπράνο δημοσίευσε στο Instagram φωτογραφία της με τον Γκεργκίεφ, ενώ σε διαφορετική της ανάρτηση έγραψε: «Όπως έχω πει, είμαι αντίθετη με αυτόν τον παράλογο επιθετικό πόλεμο και καλώ τη Ρωσία να τον σταματήσει αμέσως τώρα για να μας σώσει. Χρειαζόμαστε ειρήνη αυτή τη στιγμή». Αργότερα διέγραψε τις αναρτήσεις.

Την Κυριακή η Met ανακοίνωσε ότι δεν θα συνεργάζεται με καλλιτέχνες ή άλλους οργανισμούς που έχουν εκφράσει τη στήριξή τους για τον Πούτιν. Ο γενικός διευθυντής υπερασπίστηκε την απόφαση, σημειώνοντας ότι ο οργανισμός θα συνεχίσει να καλωσορίζει πολλούς Ρώσους καλλιτέχνες και θα φιλοξενεί ρωσική μουσική. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι η Met πιθανώς θα ολοκληρώσει τη συνεργασία της με το Θέατρο Μπολσόι.

Κλείσιμο
Η Νετρέμπκο θα αντικατασταθεί στην όπερα Τουραντότ του Πουτσίνι, όπου έπεζε από την Λιουντμίλα Μοναστίρσκα, σοπράνο από την Ουκρανία. Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί αντικαταστάτρια για την αναβίωση του Δον Κάρλο του Βέρντι, την επόμενη σεζόν.


Ειδήσεις σήμερα:

Το Τάγμα του Αζόφ «δείχνει» ξανά ο Ρώσος πρέσβης για τους νεκρούς Έλληνες στο Σαρτανά - Αρνείται ανάμειξη της Μόσχας


H Τουρκία ξεκαθαρίζει στη Ρωσία ότι τα drones που στέλνει στην Ουκρανία δεν είναι βοήθεια αλλά πωλήσεις



Ζελένσκι: Δεν θα παραδοθώ ποτέ, αν η Ρωσία πάρει την Ουκρανία, θα κυνηγήσει τις χώρες της Βαλτικής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης