«Η Δεσποινίς Μαργαρίτα» διασκευασμένη για τρεις άνδρες στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

«Η Δεσποινίς Μαργαρίτα» διασκευασμένη για τρεις άνδρες στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Σε σκηνοθεσία Γιώργου Παπαγεωργίου

Mpainei_i_despinis_Margarita_-_parastasi
Μια τολμηρή αλλά ενδιαφέρουσα προσέγγιση στον κλασικό μονόλογο του Ρομπέρτο Ατάιντε «Δεσποινίς Μαργαρίτα» επιχειρείται μέσα από την παράσταση που σκηνοθετεί ο Γιώργος Παπαγεωργίου και θα ανέβει στις 21 Φεβρουαρίου στην κεντρική σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου. Το «Μπαίνει η δεσποινίς Μαργαρίτα» αποτελεί μια σύγχρονη διασκευή για τρεις άνδρες και ζωντανή μουσική επί σκηνής και προσπαθεί να αναδείξει τον κεντρικό πυρήνα του έργου δημιουργώντας ένα νέο αισθητικό πλαίσιο.
Ο συγγραφέας εμπνεύστηκε και έγραψε το έργο κάτω από τη βαριά σκιά του δικτατορικού καθεστώτος της Βραζιλία. Ανέβηκε για πρώτη φορά το 1973 στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Λίγες μέρες μετά την πρεμιέρα, οι παραστάσεις απαγορεύτηκαν από τις Αρχές, το κείμενο πέρασε από λογοκρισία και ξαναπαίχτηκε, αφού επιβλήθηκαν περικοπές.
Μέσω της σχέσης της δασκάλας κας Μαργαρίτας με τους μαθητές της (με το κοινό στον ρόλο των… μαθητών), η παράσταση αξιοποιώντας την εκρηκτική γραφή και το καυστικό χιούμορ του συγγραφέα, θα γίνει ένας ύμνος για αυτούς που λαχτάρησαν κρυφά την αγάπη και την τρυφερότητα μα δεν την συνάντησαν ποτέ.
Τον κεντρικό ρόλο της περίφημης ηρωίδας του Ατάιντε , αναλαμβάνει στην νέα εκδοχή της παράστασης, ο Πάνος Παπαδόπουλος, συνεχίζοντας έτσι με τον Γιώργο Παπαγεωργίου τη δημιουργική τους συνεργασία που ξεκίνησε στο παρελθόν με τον «Επιθεωρητή» του Ν. Γκόγκολ, παράσταση σταθμό της Goo Theater Company.
Την ζωντανή μουσική ερμηνεύουν τα αδέρφια Γιάννης και ο Μιχάλης Λατουσάκη.

Μέρες & Ώρες Παραστάσεων
Δευτέρα & Τρίτη: 21:15 

Κλείσιμο
Προπώληση εισιτηρίων ΕΔΩ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης