Η Φωτεινή Μπαξεβάνη υποδύεται την «Κυρά της Ρω» στο θέατρο Arroyo

Η Φωτεινή Μπαξεβάνη υποδύεται την «Κυρά της Ρω» στο θέατρο Arroyo

Η παράσταση βασίζεται στην ομώνυμη νουβέλα του Γιάννη Σκαραγκά

H_Kyra_thw_Ro_-_Fotinii_Baxevani
Μετά από προγραμματισμένη περιοδεία της στη Βόρεια Ελλάδα «Η Κυρά της Ρω» επιστρέφει στην Αθήνα. Η παράσταση, σε σκηνοθεσία Σταύρου Λίτινα, με την Φωτεινή Μπαξεβάνη στον πρωταγωνιστικό ρόλο, θα παρουσιάζεται όλο τον Φεβρουάριο, στη νέα σκηνή του Arroyo (Μ.Αλεξάνδρου 128, Κεραμεικός), κάθε Σάββστο και Κυριακή.

Φωτεινή Μπαξεβάνη: "Η Κυρά της Ρω" του Γιάννη Σκαραγκά. Σκηνοθεσία: Σταύρος Λίτινας (Παράσταση 2020)


Βασίζεται στην ομώνυμη νουβέλα του Γιάννη Σκαραγκά, «Η Κυρά της Ρω» είναι εμπνευσμένη από τη ζωή της Δέσποινας Αχλαδιώτη, της Ελληνίδας χήρας που έγινε γνωστή ως Κυρά της Ρω από το όνομα του μικρού νησιού, στο οποίο έζησε μόνη από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι τα βαθιά γεράματά της. Μετά την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο, η Δέσποινα Αχλαδιώτη έγινε μια ηρωική φυσιογνωμία.

«Η Κυρά της Ρω» είναι μια παράσταση που τιμά όλα όσα αντιπροσωπεύει η κοινή μας ανθρωπιά. Πρόκειται για μια διαχρονική ιστορία για γυναίκες που αγωνίζονται να βρουν τη θέση τους σε έναν κόσμο χωρίς μνήμη και χώρο για αυτές.

Γραμμένο με ιδιαίτερη ποιητικότητα, συμπόνια και χιούμορ, με τον αέρα της καθηλωτικής ερμηνείας της Φωτεινής Μπαξεβάνη και την ατμοσφαιρική σκηνοθεσία του Σταύρου Λίτινα, «Η Κυρά της Ρω» είναι μια συγκλονιστική παράσταση που ξεκινά από μια εποχή και έναν τόπο για να περιγράψει μια πανανθρώπινη ιστορία.

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Κλείσιμο
Σάββατο 18.00 &Κυριακή 21.15

Προπώληση εισιτηρίων ΕΔΩ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης