«Το Ηρεμιστικό»: Το επίκαιρο έργο του Μπέκετ στο θέατρο Φούρνος

«Το Ηρεμιστικό»: Το επίκαιρο έργο του Μπέκετ στο θέατρο Φούρνος

Από τις 5 Φεβρουαρίου και κάθε Σάββατο και Κυριακή για οκτώ μόνο παραστάσεις

To_iremistiko_-_parastasi_-_theatro_fournos

Μία από τις ωραιότερες ιστορίες του Μπέκετ πάνω στην επιμονή του ανθρώπου να υπάρξει και να ζήσει παρά τις αποτυχίες, τις ματαιώσεις και τη φθορά, «Το Ηρεμιστικό», σε μετάφραση Εριφύλης Μαρωνίτη και σύλληψη/σκηνοθεσία Άσπας Τομπούλη, επιστρέφει στο θέατρο Φούρνος (Μαυρομιχάλη 168, Αθήνα 11472). Εκεί θα παρουσιάζεται από τις 5 Φεβρουαρίου και κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21:00, για οκτώ μόνο παραστάσεις.

Η επιτυχημένη θεατρική παραγωγή της εταιρείας Όψεις, ανέβηκε για πρώτη φορά το 2019 στο «Φούρνο», δίνοντας δύο παρατάσεις και κλείνοντας με λίστα αναμονής λόγω της ενθουσιώδους υποδοχής της από το κοινό αλλά και τους κριτικούς. Η Δέσποινα Σαραφείδου (Βραβείο Ερμηνείας Κάρολος Κουν 2018) και ο Σπύρος Βάρελης δίνουν φωνή στην ιστορία που επινοεί ο ίδιος ο αφηγητής στην περιπλάνησή του σε μια άγνωστη πόλη, μέσα στη νύχτα.

Επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε, το έργο μιλά για την ευθραυστότητα του ανθρώπινου σώματος και της ψυχής, για την αδυναμία της ανθρώπινης επαφής αλλά και την βαθιά ανάγκη της, καταστάσεις που βιώνουμε όλοι μέσα στην καταιγίδα της πανδημίας.

Το φανταστικό και το πραγματικό, ο χώρος και ο χρόνος, τα πρόσωπα και οι μνήμες συνυπάρχουν και εναλλάσσονται συνεχώς, ενώ το καθημερινό και το γελοίο συναντιούνται με το ονειρικό, το γκροτέσκο και το ποιητικό σε αυτή τη μαγική και γεμάτη χιούμορ αφήγηση του μεγάλου Σάμιουελ Μπέκετ.


Ημέρες και ώρες παραστάσεων

Σάββατο και Κυριακή στις 21:00


Προπώληση
εισιτηρίων ΕΔΩ

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης