Το «Τέρας κι εγώ» του Σταμάτη Μαλέλη για έκτη χρονιά στο θέατρο Πρόβα - Βίντεο

Το «Τέρας κι εγώ» του Σταμάτη Μαλέλη για έκτη χρονιά στο θέατρο Πρόβα - Βίντεο

Η παράσταση βασίζεται στο ομώνυμο μπεστ - σέλερ του γνωστού δημοσιογράφου που αναφέρεται στην μάχη του με την κατάθλιψη και τις κρίσεις πανικού

Malelis_-_theatriki_parastasi

Όταν κατέγραφε τις οδυνηρές προσωπικές εμπειρίες από την κατάθλιψη που βίωσε σίγουρα δεν φανταζόταν ότι αυτά τα κείμενα θα αποτελούσαν στο μέλλον ένα μπεστ – σέλερ αλλά και το σενάριο μιας εξαιρετικά επιτυχημένης θεατρικής παράστασης. Ο λόγος για τον γνωστό από την μακρόχρονη πορεία του στον χώρο της ενημέρωσης Σταμάτη Μαλέλη  και το βιβλίο του «Το Τέρας κι Εγώ».

MEGA ZHN- TO TERAS KAI EGO

 

Μια συγκλονιστική προσωπική κατάθεση που κέρδισε όχι μόνον τους αναγνώστες αλλά και το θεατρικό κοινό καθώς η ομώνυμη θεατρική παράσταση ανεβαίνει, από τις 15 Ιανουαρίου, για έκτη χρονιά φέτος στο θέατρο Πρόβα.

Η αληθινή ιστορία ενός λαμπρού επαγγελματία που ενώ έχει κατακτήσει την κορυφή της επιτυχίας, ζει για δεκαετίες αγκαλιά με το θάνατο. Ένα αποκαλυπτικό ντοκουμέντο, που καταγράφει με συνταρακτικές λεπτομέρειες, την μάχη που δίνει ο ήρωας με την κατάθλιψη και τον πανικό και τον τρόπο που τελικά λυτρώνεται.

Η μελαγχολία τον χαρακτήριζε από τα παιδικά του χρόνια. Σε συνδυασμό με το αυταρχικό και καταπιεστικό οικογενειακό περιβάλλον γέννησαν την κατάθλιψη, που εκδηλώθηκε έντονα με πανικούς, υπό συνθήκες άγχους και πίεσης στην εργασία του στην τηλεόραση. Φέρονταν ενοχικά! Απ’ τη μία γιατί  δεν άντεχε να απογοητεύσει τους γονείς του, που τον ήθελαν επιτυχημένο επαγγελματία και οικογενειάρχη κι απ’ την άλλη γιατί είχε απομακρυνθεί απ’ τους φίλους του, τα όνειρά του, τον πραγματικό του στόχο: ν’ αλλάξει τον κόσμο. Δεν του άρεσε να είναι αστός και βολεμένος, αλλά ήταν. Ήθελε να αγωνιστεί για ένα καλύτερο αύριο, αλλά δεν το έκανε και οι πανικοί ήταν η αυτοτιμωρία του. Με την βοήθεια της φαρμακευτικής αγωγής και της ψυχανάλυσης, άρχισε σταδιακά να αλλάζει τη ζωή του. Έμαθε να κοιτάζει κατάματα τον εαυτό του, χωρίς να φοβάται για το θέαμα που θα αντίκριζε. Έκανε βουτιά στα «σκουπίδια» που είχε μέσα του και αναθεώρησε τη ζωή του. Αντιμετώπισε με θάρρος τις αιτίες, όσο επώδυνες και αν ήταν. Έβαλε βόμβες στα θεμέλια του «πρέπει». Έγινε ο πρωταγωνιστής της ζωής του. Βγήκε νικητής από έναν αγώνα ζωής και θανάτου. Το μήνυμα είναι αισιόδοξο: η αρρώστια αυτή περνάει, γιατρεύεται!

Ο ίδιος ο Σταμάτης Μαλέλης σημειώνει: «Το βιβλίο, η αυτοβιογραφία και η μάχη μου με το τέρας συγκίνησε πολλούς. Αρκετούς από αυτούς τους έκανε να δουν διαφορετικά τη ζωή. Μέσα από ένα άλλο πρίσμα. Για διαφορετικούς λόγους ο καθένας θεώρησε ότι βοηθήθηκε.Οι περισσότεροι γιατί πήραν το κουράγιο να πάνε σε έναν ειδικό. Άλλοι γιατί κατάλαβαν ότι η επαγγελματική επιτυχία δεν οδηγεί κατ’ ανάγκην στην ευτυχία. Άλλοι γιατί συνειδητοποίησαν ότι η ζωή είναι αλλού. Πολλοί, ότι είναι και εκατομμύρια άλλοι,  που ζουν στο ίδιο σκοτάδι. Αλλά οι περισσότεροι άρχισαν να νιώθουν ότι μπορούν να νικήσουν το τέρας και να ζήσουν. Η δεύτερη έκδοση του βιβλίου μου αλλά και το site που δημιουργήσαμε για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης το kontasou.com μού δημιούργησε την αίσθηση ότι απαιτείται και μια άλλου είδους επικοινωνία. Ίσως δεν φτάνουν τα μηνύματα και οι επιστολές. Χρειάζεται και κάτι περισσότερο. Έτσι πριν από 7 χρόνια και μετά από πολλές ώρες συζητήσεων με τους αγαπημένους μου φίλους αποφασίσαμε την μεταφορά στο θεατρικό σανίδι. Πολύ δύσκολη υπόθεση. Το φοβήθηκα αρκετά. Η ανησυχία μου εξανεμίστηκε από τις πρώτες πρόβες όταν είδα τους καταξιωμένους καλλιτέχνες και φίλους να έχουν κάνει σπουδαία δουλειά. Τώρα νιώθω ότι η επικοινωνία μου μ’ ένα πολύ μεγάλο ακροατήριο είναι πλήρης».

Το έργο βραβεύτηκε από την Ακαδημία Τεχνών με το πρώτο βραβείο Νίκος Ζακόπουλος ως το καλύτερο έργο  2016-2017. Δόθηκαν πάνω από 400 παραστάσεις στο Θέατρο «ΠΡΟΒΑ» και σε: Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Πάτρα, Λάρισα, Τρίπολη, Άργος, Μυτιλήνη, Λουτράκι, δημοτικά θέατρα της Αττικής και το παρακολούθησαν συνολικά περισσότεροι από 48.000 θεατές. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν ημερίδες σε συνεργασία με το «Όλοι μαζί μπορούμε» και παραστάσεις/συζητήσεις με κορυφαίους ψυχίατρους υπό την προεδρία της κ. Μαλλιώρη.

Τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Σωτήρης Τσόγκας ο οποίος και πρωταγωνιστεί μαζί με τους Μαίρη Ραζή, Κυριάκο Ντούμο και Κοραλία Τσόγκα. Στα βίντεο  εμφανίζονται οι Σταμάτης Μαλέλης, Μαίρη Ραζή, Σωτήρης Τσόγκας, Πολύκαρπος Πολυκάρπου, Γιούλη Πεζοπούλου, Κοραλία Τσόγκα, Ειρήνη Αντωνίου, Βανέσσα Αραπάκη ενώ ακούγονται ο Μέμος Μπεγνής και οι απόφοιτοι της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης  «Η Πρόβα» Πάνος Παναγιωτόπουλος και Κωνσταντίνος Παντελιάς.

Προπώληση εισιτηρίων ΕΔΩ

Ειδήσεις σήμερα:


Στα 47 ευρώ πέφτει η ανώτερη τιμή των PCR test

Φαβορί ο Ντράγκι για την προεδρία της Ιταλικής Δημοκρατίας - Στις 24 Ιανουαρίου αρχίζει η σχετική ψηφοφορία

Nέα μετάλλαξη του κορωνοϊού, πιθανώς από το Καμερούν, εντοπίστηκε στη Γαλλία

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης