Ο κατάλογος τραγουδιών του Ντέιβιντ Μπόουι πωλήθηκε για περισσότερα από 250 εκατομμύρια δολάρια στην Warner

Ο κατάλογος τραγουδιών του Ντέιβιντ Μπόουι πωλήθηκε για περισσότερα από 250 εκατομμύρια δολάρια στην Warner

Πρόκειται για το νέο χρυσό deal της μουσικής βιομηχανίας μετά την πρόσφατη πώληση του καταλόγου του Μπρους Σπρίνγκστιν

david_bowie

Σε μία από τις μεγαλύτερες μουσικές εκδοτικές εταιρείες του κόσμου, την Warner Chappel Music, πέρασε η διαχείριση ολόκληρου του μουσικού καταλόγου του Ντέιβιντ Μπόουι. Παρότι δεν δόθηκαν στην δημοσιότητα οικονομικές λεπτομέρειες πρόκειται αναμφισβήτητα για ένα   deal που υπερβαίνει τα   250 εκατ. δολάρια καθώς το ρεπερτόριο του «Λευκού Δούκα της ροκ», που έφυγε το 2016 χτυπημένος από καρκίνο, θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί…ατόφιο χρυσάφι.

Οι αριθμοί εξάλλου μιλάνε από μόνοι τους: 26 ολοκληρωμένα studio άλμπουμ, μεταξύ των οποίων τα εμβληματικά «Space Odity», «Let’s Dance», «The Rise and the Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars», «Heroes», το κύκνειο άσμα του «Blackstar», κ.α. που έχουν πουλήσει περισσότερα από 100 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, 111 σίνγκλς, 51 μουσικά βίντεο, κομμάτια που έγραψε για σάουντρακ ταινιών, μια τεράστια συνολικά περιουσία τεράστας καλλιτεχνικής αλλά και εμπρορικής αξίας!

Μετά τον Μπρους Σπρίνγκστιν, που επίσης πούλησε πρόσφατα ολόκληρο τον μουσικό του κατάλογο στη Sony έναντι 500 εκατ. δολαρίων αλλά και τους Μπομπ Ντίλαν και Πολ Σάϊμον που ακολούθηκαν τον ίδιο δρόμο, το βαρύ σε αξία και επιδραστικότητα ρεπερτόριο ενός από τους κορυφαίους καλλιτέχνες του 20ού αιώνα περνά στα χέρια μιας παγκόσμιας εκδοτικής εταιρείας η οποία, βεβαίως, θα φροντίσει να το προστατεύσει αλλά και να το εκμεταλλευτεί με τον πιο προσεδοφόρο για εκείνη τρόπο.

«Το ρεπερτόριο του Μπόουϊ αποτελεί ένα από τους πιο συγκλονιστικούς και επιδραστικούς καταλόγους στην μουσική ιστορία. Ενέπνευσε εκατομμύρια θαυμαστές του και αμέτρητους νεωτεριστές, όχι μόνον στον χώρο της μουσικής αλλά όλων των τεχνών, της μόδας και των media. Στον κατάλογό του δεν υπάρχουν απλά καταπληκτικά κομμάτια αλλά τραγούδια – ορόσημα που άλλαξαν για πάντα την πορεία της σύγχρονης μουσικής» τόνισε ο CEO της Warner Chappel Music, Guy Moot, δηλώνοντας υπερήφανος για το γεγονός ότι τους εμπιστεύθηκαν ως επιμελητές του.

Η νέα αυτή συμφωνία ήρθε έναν χρόνο μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας των κληρονόμων του Ντέιβιντ Μπόουι και της δισκογραφικής εταιρείας Warner Music Group για την διαχείριση, σε παγκόσμιο επίπεδο, του μουσικού υλικού των άλμπουμ που ηχογράφησε από το 1968 έως το 1999. Κατά το παρελθόν ο διάσημος καλλιτέχνης είχε συνεργαστεί και με άλλες δισκογραφικές, εκδοτικές ακόμη και επενδυτικές εταιρείες όσον αφορά στην διαχείριση των πνευματικών δικαιωμάτων της μουσικής του. Ο ίδιος εξάλλου είχε προβλέψει από τις αρχές του 2000 την κρίση που έρχεται στις παραδοσιακές μουσικές πωλήσεις και έκανε κινήσεις προκειμένου να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.

Ειδήσεις σήμερα:

Μαγιορκίνης για την πορεία της πανδημίας: Θα έχουμε ένα καλύτερο Πάσχα και καλοκαίρι

Θα καθαρίσει το όνομα του πρίγκιπα Άντριου από όσα του προσάπτει η πρώην «σκλάβα του σεξ» του Έπσταϊν;

Πότε θα κάνουν φέτος «πρεμιέρα» οι φορολογικές δηλώσεις, ποιες προθεσμίες παρατάθηκαν και τι πρέπει να πληρωθεί

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης