«Φαντάσματα στο Γάτερβιλ»: Ο ντετέκτιβ Ματθαίος Γατιάδης σε νέες περιπέτειες

«Φαντάσματα στο Γάτερβιλ»: Ο ντετέκτιβ Ματθαίος Γατιάδης σε νέες περιπέτειες

Το τέταρτο βιβλίο της σειράς «Νιάρ Νουάρ» της Ειρήνης Μητροπούλου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ικαρος

Fantasmata_sto_Gatervil_-_paidiko_biblio
Μια ιστορία μυστηρίου με ήρωες γάτες, που διαδραματίζεται Χριστούγεννα σε έναν στοιχειωμένο πύργο στη Σκωτία, είναι τα «Φαντάσματα στο Γάτερβιλ», το τέταρτο βιβλίο της σειράς «Νιάρ Νουάρ» της Ειρήνης Μητροπούλου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ικαρος και αποτελεί ένα εξαιρετικό δώρο για τα παιδιά .
Πρωταγωνιστής είναι, όπως πάντα, ο διάσημος ντετέκτιβ Ματθαίος Γατιάδης, ένας πανέξυπνος γάτος με πυκνή ασπρόμαυρη γούνα, που λύνει τα πιο σκοτεινά μυστήρια.
Αυτή τη φορά, ο Ματθαίος και η στενή του φίλη Βεατρίκη Γκουρμέ, περνάνε τα Χριστούγεννα στο κάστρο των Γάτερβιλ. Ο θρύλος λέει ότι ο μεσαιωνικός πύργος είναι στοιχειωμένος, και πραγματικά, η ευγενική οικοδέσποινα λαίδη Μαίρη Γάτερβιλ αρχίζει να βλέπει τα καταραμένα φαντάσματα των προγόνων της να την απειλούν: ο ιππότης Ριχάρδος Γάτερβιλ κρατάει ένα σπαθί έτοιμος να τη χτυπήσει, και η άτυχη γυναίκα του, η Αλίκη, εμφανίζεται σαν λευκή οπτασία, φορώντας ένα μακρύ νυφικό.
Ο Ματθαίος αναλαμβάνει αμέσως δράση! Ποιοί από τους καλεσμένους στον πύργο παριστάνουν τα φαντάσματα, και γιατί θέλουν να τρομοκρατήσουν την πλούσια λαίδη Μαίρη; Θα μπορέσει να ξεσκεπάσει τους ενόχους, προτού να είναι πολύ αργά;
Η Ειρήνη Μητροπούλου έκανε την έκπληξη το 2020 με τα πρώτα βιβλία της σειράς «Νιάρ Νουάρ», το «Μυστήριο στο Γατονήσι» και την «Παράξενη διαθήκη του Ιερόθεου Νιάρ». Μετά την επιτυχία τους, επανέρχεται φέτος δριμύτερη με άλλες δύο περιπέτειες του Ματθαίου Γατιάδη, τα «Φαντάσματα στο Γάτερβιλ» και τον «Υπεργατάσκοπο των δύο ηπείρων».
Σε αυτή την ιστορία, ο Ματθαίος και η Βεατρίκη ρίχνονται σε μια περιπέτεια διεθνούς κατασκοπείας: πρέπει να ανακαλύψουν ποιος είναι ο υπερ-γατάσκοπος των δύο ηπείρων, ο διαβόητος πράκτορας που έκλεψε τα απόρρητα σχέδια ενός μαχητικού αεροσκάφους. Θα προλάβει να τον πιάσει ο Ματθαίος, και να σώσει την Ελλάδα από τον εθνικό κίνδυνο;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης